sâmbătă, 22 iunie 2013

Iffet ep. 15

Serpil
Cemil este dus la poliție, dar după cât se pare, nu în legătură cu violul. Ahmet a renunțat la denunț, gândindu-se că-i face un rău fiicei sale și mai ales că-l supără pe Ali Ihsan care nu ar merita asta.
Iffet merge acasă unde apare tatăl ei, care o dojenește aspru pentru dualitatea în care trăia, și-i smulge pandantivul de aur cu numele Iffet (= castitate) de la gât, spunându-i că nu-și merită numele.

for the English version of Iffet click here: Iffet English translated summaries


Betul este din ce în ce mai îngândurată referitor la violul petrecut cu ceva timp în urmă și merge la Serpil să încerce să o întrebe anumite lucruri legate de întâmplarea de la nunta ei. Astfel, Betul află că tot ceea ce îi spusese mama ei era adevărat. Serpil nu se arată foarte bucuroasă de vizită, mai ales că Iffet trebuia să vină la ea, dar o primește. După un timp apare și Iffet, iar între cele două se iscă o discuție presărată cu lacrimi de ambele părți, Betul cerându-și iertare pentru felul cum s-a purtat cu ea în trecut, până când începe o ploaie.

Nil și Cemil
Sub aceiași stropi, Nil plânge și ea pentru că Cemil - care se afla în mașină cu avocata Yasemin - nu-i răspunde. Însă până la urmă Cemil, deși stătea de vorbă cu Ali în biroul acestuia, vorbește cu ea și apoi merge să o întâlnească. Are loc o altă scenă lacrimogenă, în care Nil îi mărturisește lui Cemil că-l iubește foarte mult, însă de data asta Cemil evită să spună același lucru și încearcă s-o facă să înțeleagă că ar trebui să renunțe unul la celălalt. Când ajung la vilă, Nil încearcă să-l sărute iar el se retrage brusc motivând că i-ar putea vedea Iffet. Nil își dă seama că totul este doar o stratagemă, și că Cemil nu vrea să se apropie prea mult de ea din cauza lui Iffet. Ba chiar începe să bănuiască faptul că ar fi fost ceva între ei mai demult. Scena este urmărită pe furiș de Emine, care se afla pe afară, pândind de după colțul vilei.

episodul următor: Iffet, 16

Betul se hotărăște să facă o schimbare radicală în relația ei cu Cemil și mama lui, mergând la un avocat să înceapă demersurile pentru divorț, și atunci ia toate hainele lui, pozele de la nuntă și alte amintiri și le dă foc în mijlocul grădinii din spatele casei, sub privirile părinților ei care nu înțeleg ce se întâmplă cu ea. Când apare soacră-sa, pur și simplu o dă afară în stradă, să tremure. Femeia îl sună pe Cemil și, după o încercare ratată de a o convinge pe Betul să-i lase înăuntru, presărată cu replici spuse la ureche și printre dinți, iar după ce Betul îi spune că a intentat divorț, cei doi merg la casa închiriată de Cemil. Trece o noapte în care Feride doarme pe un pat, învelită cu o pătură și cu haina lui Cemil, iar el adoarme pe jos, ghemuit și zgribulit.

Feride și Cemil
Dilek începe să se poarte mai frumos cu Iffet, dar în același timp se apropie de Yasmine și încearcă s-o determine să vrea să-l cucerească pe Ali Ihsan.

Ali află de relația lui Cemil cu fiica sa, și o ceartă pe aceasta spunându-i că Cemil este șoferul lui, cum poate ea să-l iubească, la care Nil îi amintește că el însuși s-a însurat cu propria servitoare, apoi îi spune lui taică-său că mai bine s-ar întreba ce a fost între Cemil și Iffet mai bine decât să o dădăcească pe ea. Erhan și Dilek aud discuția, vin în cameră, la timp ca să-l oprească pe Ali s-o bată pe Nil. Iffet plânge. Conflictul se aplanează, dar Nil își face bagajele și pleacă la atelier. A doua zi Cemil își ia și el porția de la Ali care după ce îl ceartă zdravăn îi spune să plece, concediindu-l, pentru că a sedus-o pe fiica sa. Cemil merge apoi la Nil și are loc o despărțire între ei doi.

Gulin vine la biroul lui Ali să-și seară iertare și să-i spună de aventura cu Erhan, dar Ali o dă afară, apoi merge în secție și-l pălmuiește pe Erhan, după care, într-o criză de nervi, răvășește totul în biroul său. Tocmai intră Iffet, care nu înțelege ce se petrece, iar Ali o lămurește că s-a săturat ca toată lumea din jurul lui, în care avea încredere l-a trădat: Emre, Gulin, Erhan, Cemil...  Iffet ajunge acasă foarte supărată și îi destăinuie motivul supărării sale lui Saime.

Iffet
Nimet merge la noua școală unde este ochită de un coleg de clasă foarte frumușel, dar și luată în râs de colegul acestuia. Deocamdată din cauza propriei prezentări, și pentru că spune că tatăl ei este măcelar, colegii râd de ea. La sfârșitul orelor, la poarta școlii o așteaptă Ahmet, dar ea se întoarce și pleacă pe alt drum când îl zărește. Ajunge rapid acasă și minte că nu au mai făcut ultima oră și că ajunsese de mult.

Nil vorbește la telefon cu Cemil, este foarte amețită și apoi cade inertă, din cauza unei supradoze. Cemil vine într-un suflet, sparge ușa, o ia în brațe și o pune sub duș cu apă rece unde Nil se trezește.

Iffet crezând că ea este cauza problemelor lui Ali, îi scrie o lungă scrisoare cu mărturisiri, îi lasă inelul de logodnă și verigheta, și pleacă. Episodul se termină pe fondul unei melodii triste, în care mai toate personajele principale plâng: Ali cu scrisoarea și inelul în mână, Iffet mergând singură prin noapte, Cemil ținând-o în brațe pe Nil, adormită. Singura mulțumită, pe moment este Nil.

Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube



8 comentarii:

  1. Nu merge link-ul pe care ma duc pe site-ul "Stele TV" ca sa vad urmatoarele episoade :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo, la sfarsitul postarii, nu este nici un link, e un text. Linkul e sus, sub imaginea blogului, cu lacul lucind in soare. Stele tv este o pagina din acest blog.

      Ștergere
  2. care e melodia de la sfarsitul episodului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aceasta postare http://www.pulbere-de-stele.com/2013/06/muzica-din-iffet-ep-1-6.html sub video-clip, este un link cu un site unde gasesti toate melodiile din Iffet de pana acum, subtitrate in romana.

      Ștergere
  3. cum se numeste melodia de la inceputul episodului? daca stie cineva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele melodiei nu-l stiu, dar daca vrei s-o asculti, cred ca pe acest site https://sites.google.com/site/iffet2013/iffet gasesti toate melodiile din episoadele difuzate pana acum la Kanal D.

      Ștergere
  4. multumesc mult am gasit o este penultima melodie:)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.