marți, 25 iunie 2013

Iffet, ep. 16

Scrisoarea lăsată de Iffet conținea mărturisiri. Ali Ihsan îl bate cumplit pe Cemil, iar după aceea într-o criză de nervi mai sparge niște mobilă prin depozitul unde se întâlnise cu șoferul său. Cemil, abia mergând, ajunge la Nil căreia îi spune adevărul despre el și Iffet.

Iffet ajunge acasă, unde îi surprinde atât pe sora cât și pe tatăl său cu acest gest. Dar Ahmet o iartă și noaptea, vine încet la patul ei ca să-i pună lângă pernă medalionul smuls.

Emine și Dilek savurează împreună cele întâmplate.
Asuman și Betul o văd, mirate, pe Iffet spălând geamurile casei părintești, iar Betul merge la ea și o ajută la treburile casnice, prietenia dintre ele părând să reînvie. Ahmet vrea să ia un credit de la bancă pentru a o ajuta pe Nimet să continue studiile la școala particulară, și va trebui să pună casa drept ipotecă. Până la urmă chestiunea se rezolvă, pentru că Ali Ihsan vrea să continue să plătească școala pentru Nimet.

episodul următor: Iffet, 17

Nil continuă să-și cumpere droguri, Nimet este curtată de colegi și participă la ziua de naștere a colegei ei de bancă, totul pare să meargă mai departe ca și până atunci pentru cei mai mulți dintre eroii poveștii. 
Într-o toaletă a unui club este găsită Nil, inconștientă. Chelnerii care au forțat ușa sună la Cemil de pe telefonul ei. Acesta vine în grabă, dar nu o poate trezi pe Nil și strigă după o ambulanță. Între timp Cemil îl sună pe Ali Ihsan și ăi spune că Nil se droghează și că este în comă. Nil se trezește la spital, Cemil se află lângă ea și cei doi stau de vorbă, însă nu-l observă pe Ali Ihsan, care fusese anunțat și venise de urgență, care aude conversația și află astfel că fiica sa îl iubește foarte mult pe Cemil. A doua zi face o criză, din cauza tatălui ei care pare să dorească să-i controleze viața - pe bună dreptate, în acest caz, și este sedată imediat.

Iffet merge la firma lui Ali și cere să returneze acțiunile lui Dilek, lucru care o nedumerește pe Yasemin și o face să-și reconsidere poziția față de ea. Dar returnarea acțiunilor o bucură pe Dilek.
Băieții îi joacă o farsă lui Nimet, la petrecere, dându-i un cadou pe care să-l ofere colegei de bancă, fără ca ea să știe ce conține. Înăuntru erau niște coaste de porc. Colegii râd, iar Nimet pleacă de la petrecere, nu înainte de a-i arunca o privire cu subînțeles celui care organizase gluma de prost gust.  Ajunge cam amețită acasă, înaintea lui Ahmet, iar Iffet se străduiește s-o ascundă de tatăl lor.

Seara, Cemil ajunge, ca în trecut cu taxiul sub geamul lui Iffet și o sună ca să-i spună cât de mult o iubește.
Dilek găsește scrisoarea lăsată de Iffet într-un sertar din camera ei și o citește uluită. Este întreruptă din lectură de telefonul prin care Ali o anunță că Nil este în spital. Ulterior merge la casa de vacanță și găsește totul așa cum a rămas când Iffet a fost sechestrată de Cemil.
Iffet se angajează alături de Serpil în secția de croitorie, Nil fuge din spital, iar episodul se termină cum Dilek îi spune lui Ali Ihsan, care ar fi vrut să se împace cu Iffet, deși divorțul era pornit, despre ce a găsit la casa de vacanță.



Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube

26 de comentarii:

  1. Buna Oana, nu am avut altceva sa fac si m-am uitat la ep 14 si la ep 15 (nu in totalitate) dar suficient cat sa-mi dau seama nu numai ca subiectul e de cacao dar si actorii sunt naspa(urati) rau de tot.Nu o sa mai fac alta greseala , o sa continui sa urmaresc ce scri tu pe blog pt ca sa aflu ce se va mai intampla.
    O noapte racoroasa cu un somn lin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ai spus ca nu-ti place serialul :D nu mai incerca sa-l urmaresti daca te enerveaza. Cu toate astea vad ca la Iffet am vizualizari cam la fel de multe ca la Suleyman, deci serialul este indragit de public.

      Ștergere
    2. ...ori rezumatele sunt indragite de public :)))

      Ștergere
    3. Nici nu mai stiu daca indragesc serialul sau curiozitatea ma face sa ma uit sa vad pana unde poate merge prostia omeneasca(respectiv prostia lui Iffet).esta aproape incredibil scenariul sau ce o fi asta.Spune-mi daca stii,te rog,sa mai impaca cu Ali Ihsan?As avea multe de zis dar sunt prea nervoasa.Esta prea Proastaaaaaaaaaa! Scuza-ma! Simona Cand pui ep.17? Poate ma mai linistesc. Tot Simnona.

      Ștergere
    4. @ Daria: nu cred ca rezumatele in sine, altfel nu as avea vizualizari pe rezumatele postate in avans. Dar cele mai multe vizualizari le am pe episodul in avans pe care-l scriu martea, inainte de difuzarea serialului. Dupa ce se termina episodul de la tv, pagina episodului urmator este "bombardata" de vizitatori. Totusi subiectul ii intereseaza, nu stilul meu impiedicat de a scrie fara sa pricep replicile :D

      @ Simona: ei, nah!, revino-ti :) eu o vad doar exagerata. La drept vorbind, mai multa incredere poti sa ai in cineva care ti se dezvaluie exact asa cum este si-ti pune inima in palma, decat in cineva care te minte cu cat de buna-frumoasa-si-devreme-acasa este. Sigur ca se impaca, pe ei doi doar moartea (lui Ali) ii va desparti.
      Ali si Iffet se potrivesc la caracter, sinceri si cu incredere in ceilalti sunt amandoi, Ali insa are avantajul unei mai mari experiente de viata.

      Cred ca in weekend, ca de obicei. Oricum, nu stiu nici daca imi pot onora promisiunea de a pune rezumatul la Suleyman, dara-mi-te la Iffet, ca sunt in bacalaureat si la competentele de engleza se examineaza si se corecteaza teze vreo 3 zile de dimineata pana seara. Azi am plecat la 8 din casa si am venit inapoi dupa ora 19.00. Pun pariu ca maine ajung si mai tarziu acasa :(

      Ștergere
  2. Da, Oana, iti multumim mult-mult de tot pentru efortul pe care-l faci de a ne posta, in avampremiera rezumatul episoadelor.
    Proasta-buna cum e actiunea, nu ma pot desprinde de televizor cand e Iffet, asa ca...ii dam inainte si ne uitam.
    In plus, as vrea sa remarc melodiile ce alcatuiesc coloana sonora, sunt foarte, foarte frumoase, dar mai ales au niste versuri extrem de profunde.
    Inca o data, multumiri si astept cu interes urmatoarele rezumate ! O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dana! Intr-adevar, muzica este foarte buna, si mie imi place mult. Chiar nici nu ma asteptam ca turcii sa aiba asa muzica faina, am crezut ca au melodii mult mai apropiate de sonoritatile tipic orientale, care seamana foarte mult cu muzica noastra biusericeasca, doar ca pe alt ritm.

      O seara placuta, Dana!

      Ștergere
  3. Dar Ali Ihsan o mai cauta pe Iffet?Adica sa-i mai dea o data inelul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vazut inca episodul 17, nu stiu ce sa spun, poate ca da... sincer nu-mi dau seama cum poate continua actiunea, desi Ali Ihsan mi s-a parut doar emotionat de confesiunile nevesti-sii, dar nu ca ar incepe s-o vada cu alti ochi sau s-o suspecteze ca i-a fost infidela.

      Oricum, mi s-a parut exagerata dorinta lui Dilek de a-i prezenta lui Ali ceea ce s-a intamplat la casa de vacanta ca pe un episod erotico-sadic dintre Iffet si Cemil. Adica vezi un scaun cu legatorile/lipitorile alea rupte, si de ciuda, vrei sa prezinti scena unui sechestru drept sexy-sado-maso.... Sunt si eu curioasa cum reactioneaza Ali Ihsan cand vede ce s-a petrecut acolo.

      Ștergere
  4. Buna seara Oana, am cumparat azi TvSatelit si am aflat ca iffet are doua sezoane si 40 episoade deci mai este de vizionat si de tradus.Spor la corectat si dupa terminrea bacului sa ne pui si noua niste PERLE pe facebook sau blog.
    pupici si o noapte linistita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iffet are doua sezoane, intr-adevar, dar daca o sa le difuzeze pe amndoua, cand il mai da pe Suleyman?? Ca abia se termina de difuzat primul sezon din Iffet in septembrie.

      Ștergere
    2. Buna dimineata, Mihaela, si scuze ca raspund cu intarziere. Ieri am petrecut vreo 11 ore in examen, am picat franta de oboseala pe la 8 jumate - 9 aseara. Azi, pt ca am si mai mult de lucru, presupun ca o sa dorm in cancelarie de-a dreptul :D

      Ștergere
    3. Iffet are in total 40 de episoade,at teoretic serialul s-ar termina pe 23 septembrie si atunci ar fi timp si de Suleyman sezonul trei.

      Ștergere
    4. In total? Eu am crezut ca sezonul 1 are 40 de episoade - nu stiu cum, imi ramasese in minte ca se casatoresc in ep. 40, dar l-am vazut acum pe repede-inainte si la urma Iffet il impusca pe Cemil. Deci casatoria lor era din alt episod. Probabil m-am zapacit de tot, pt ca pe un site strain anuntau 35 de episoade pt primul sezon iar in cometarii aparea informatia ca si sezonul 2 va avea la fel de multe.

      Ștergere
    5. P.S. Mihaela, din pacate la bac nu prea sunt perle, evident ca elevii sunt cu mult mai atenti, acolo sunt doar greseli. (Poate pt ca nu pot copia si nu le mai sufla nimeni? :-SS )

      Dar intr-adevar, am un calup de perle de la teza de la a 9-a :D O sa fac o postare pe celalalt blog, cu ele.

      Ștergere
  5. Multumim mult Oana pentru traducere si pentru timpul sacrificat!!!Good Bless You!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru gandurile bune si pentru ca-mi cititi blogul! God bless you too!

      Ștergere
  6. Oana esti o draguta si o desteapta.Cand si cum poti posteaza te rog in continuare Iffet.Acun fiindca asta vedem este mai interesant decat Suleyman.Si cu cele cateva amanunte pe care mi le-ai dat m-am mai linistit in legatura cu despartirea dintre Iffet si extraordinarul Ali Ihsan( ce femeie nu si-ar dori un asa barbat).MULTUMESC MULT si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariu si aprecieri, o sa postez, zilele astea sunt foarte aglomerata cu bacalaureatul dar astazi scap. :)

      Spor si tie!

      Ștergere
  7. Dar Ali Ihsan o mai cauta pe Iffet?Adica s-a mai intamplat sa nu se dea batut si sa o caute...O va face si de data asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu in acest moment, nu am timp, inca, sa vad episodul care urmeaza, adica 17. Presupun ca tot el se va duce dupa ea. Da, s-a intamplat prima data, cand a cerut-o de nevasta si cand s-au logodit, ca sa zic asa. Ea a plecat si el s-a dus dupa ea. Si acum e cam acelasi lucru: ea pleaca crezand ca prin dezvaluirile ei Ali Ihsan se va supara, iar el ar trebui sa discearna adevarul si s-o faca sa revina, aratandu-i ca el nu s-a suparat.

      Ștergere
  8. Mersi, Oana, pentru ca te mai spetesti si pentru noi, curiosii... Esti o tipa tare faina, bravo tie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Atata vreme cat imi place ce fac, o sa ma mai spetesc :D

      Ștergere
  9. Ma scuzati,comentariul pe care l-am scris nu era corect.Dvs. sunteti singura persoana care imi urmareste blogul si vroiam sa stiu daca dvs.citeati rezumatele scrise...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.