vineri, 28 iunie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 69 (70, dupa Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 69

În care Gulșah moare, Suleyman revine din campanie și Hurrem află, în sfârșit, că favorita este Firuze.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3ep. 70 


Gulșah nu reușește s-o omoare pe Hatice, care se trezește și țipă. Un agă merge imediat la Afife, dar până să ajungă cineva la sultană, Nigar vine și îi răsucește pumnalul din mâna lui Gulșah exact în burta ei, spintecând-o. Palatul se trezește, iar Hatice este dusă din camera ei, de lângă cadavru. Nigar este privită cu surprindere de Hatice și cu ură de către Hurrem. Mahidevran bănuiește că Hurrem este în spatele atentatului, dar Hatice are impresia că a fost ajutată de către ea. Din nou se iscă discuții în contradictoriu pe acest subiect. Hatice îi cere părerea lui Firuze, care spune că Hurrem n-ar face așa ceva. Singura care își dă seama cine a pus-o pe Gulșah să facă o crimă este Hurrem, care se gândește că Nigar a plănuit totul ca s-o elimine pe Gulșah ca martoră împotriva lui Ibrahim și ca să recâștige încrederea sultanei Hatice. Hurrem îi spune odaliscăi ce crede, iar aceasta din urmă neagă, punând totul pe seama durerii ei celei mari, referitoare la copil. Atunci Hurrem o sfătuiește să-l aștepte pe Ibrahim și apoi să acționeze într-o direcție sau în alta.
Hatice are o convorbire cu Nigar și o întreabă de ce a salvat-o, la care odalisca îi spune că i-a fost milă de copiii ei, să nu rămână fără mamă. Cum Hatice crede că odalisca a acționat la ordinele lui Hurrem, aceasta îi demonstrează că se înșală, pt că dacă ar fi fost așa, ar fi deconspirat-o pe Firuze.

Timpul trece și sultanul revine din campanie. O îmbrățișează pe Mihrimah mai întâi, apoi pe ceilalți copii. Firuze îl salută cu multă dulceață în priviri, Cihangir se arată a fi un copil timid, sultanul aș zice că se poartă destul de rece cu Hurrem, iar Fatma este însărcinată cu Mustafa, care nu-i acordă, însă, prea mare atenție.



În partea cealaltă, Ibrahim și Hatice ar dori să se sărute, dar Hatice întoarce fața, și atunci pașa nu are decât să plece. Între ei nu este decât o tăcere apăsătoare și multe dorințe nespuse. Noaptea, Ibrahim iese în grădină să cânte la vioară, Hatice îl vede de la fereastră, apoi el vine în cameră, în pat și o mângâie pe mână îmbrățișând-o foarte tandru.
În iatacul sultanului, Hurrem îi șoptește la ureche lui Suleyman versuri din mesajul trimis către Firuze, spunându-i că femeia căreia i le-a trimis este un vis acum, dar ea este reală. Prima seară aparține lui Hurrem, deși Firuze se pregătise și ea, dar Afife îi spune să nu spere la nimic în această seară.
În zilele următoare sultanul este informat despre atentatul asupra lui Hatice și, pentru că aceasta o bănuiește pe Hurrem, înclină și el să creadă că Hurrem este uneltitoarea. Are loc și o întâlnire între Ibrahim și Nigar, care susține că i-a fost luat copilul, nu că ar fi murit. Până la urmă scurtele întrevederi dintre el și odaliscă ajung să-l enerveze și la un moment dat o dă afară din camera sa.


Mai târziu are loc ceremonia sabiei pentru Mehmet. Câteva incidente care o privesc pe Hurrem au loc inclusiv în această zi de sărbătoare. Hatrice se plânge lui Gulfem și Mahidevran că nu-l poate ierta pe Ibrahim pentru că a înșelat-o cu Nigar. Mihrimah îl urmărește cu privirea pe poetul Yahyia, de care pare să se fi îndrăgostit, și pe care îl mai întâlnește și cu alte ocazii: în grădină și la masă la Hatice, la o reuniune unde Hurrem nu este poftită.

Elena îl așteaptă pe Mustafa, care promisese că revine curând, iar tatăl ei vrea s-o mărite, fiind șantajat, pentru că în acest fel își putea plăti niște datorii.  

Spre finalul episodului, Hurrem vrea să meargă la sultan într-o seară, dar Sumbul o anunță că Suleyman este în halvet cu o kadînă. Hurrem parcă nu crede, și se apropie de ușă, dincolo de care Suleyman și Firuze mâncau și râdeau. Hurrem aude râsetele femeii și pleacă, învinsă, în camera ei, unde privindu-se în oglindă începe să plângă.
A doua zi Ruștem Pașa o informează pe sultană despre moartea lui Iskander Celebi și despre visul lui Suleyman. Apoi Hurrem o cheamă pe Firuze și îi spune să se pregătească de halvet pentru Mehmet. Atunci, Firuze nu are încotro, și-i dezvăluie că ea face parte din haremul sultanului și că ea, Firuze, este favorita pe care Hurrem o căuta de atâta vreme. 

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".



____________________________________________________
R:

Vrei să vezi cele mai cunoscute vedete B1 tv? Atunci te sfătuiesc să urmărești programul B1 tv!

____________________________________________________


12 comentarii:

  1. Nu prea am urmarit acest serial dar dupa multe seriale nevazute am inceput sa urmaresc si eu serialul si acum regret ca nu am vizionat de la inceput serialul. E foarte frumos, nu o spun eu ci toata tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am patit la fel, am inceput sa urmaresc serialul in iarna, de sarbatori, cand nu ma mai puteam dezlipi de ecranul laptopului si de youtube :)

      Ștergere
  2. Buna Oana, cata dreptate ai avut cand ai zis ca nu e prea bine sa sti dinainte prea mult, eu d( m-am pierdut printre personaje si actiuni.Poate daca vedeam si filmul in acelas timp :-? dar subtitrat era alceva, mi-ar fi placut sa vad pana la sfarsit sau cat era filmat.Oricum, multumesc :-* si tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Ei, nu-i nimic, la toamna o sa vezi din nou serialul, subtitrat, si atunci rezumatele vor avea alt impact.

      Eu le scriu pt ca vizitatorii blogului s-au exprimat asa in imensa lor majoritate, am avut doar 2 de NU la sondajul respectiv. Dar in mod normal, as fi facut si eu o pauza de Suleyman pana in septembrie.

      Ștergere
    2. Buna Oana, si eu am fost printre cei ce doreau traducerea serialului pe perioada vacantei, iar comentariul a fost nevinovat, scuze daca s-a inteles alceva

      Ștergere
    3. Da' nu m-am suparat, Mihaela, doar am subliniat faptul ca ai dreptate. Adica, din punctul meu de vedere :)) mie nu-mi prea place sa stiu dinainte ce urmeaza, in detaliu, ca imi pierd interesul. Si deja de cateva saptamani am foarte multe vizualizari si cautari pe Iffet, Suleyman la mine pe blog e in cadere libera, dar continui cu rezumatele asa cum am promis. Scap de munca la toamna y-)

      Ștergere
  3. "Atunci, Firuze nu are încotro, și-i dezvăluie că ea face parte din haremul sultanului și că ea, Firuze, este favorita pe care Hurrem o căuta de atâta vreme. " Mamaaaa cat am asteptat momentul asta :X :)) Deabea acum incepe adevarata actiune a filmului :P Multumim Oana pentru rezumat(inca odata).Asteptam cu nerabdare rezumatul episodului 70!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu râde! =)) Când mă exprim "în direct" produc niște perle de dărâm tot!

      Din cate am înțeles campania în Persia durează cel puțin un an, dacă nu chiar mai multi. Așa că Hurrem își dă un reset și pornește din nou la luptă cu amantele lu' bărba'su! w-)

      Ștergere
    2. Lasa ca perlele tale fac rezumatul si mai interesant.Cei drept,trebuie facut loc si pentru un pic de "haz" in toate rezumatele,pentru ca deja serialul incepe sa ia o turnura foarte "serioasa",iar cum de Sumbul si Gul nu ne mai putem rade,trebuie gasit altceva sa fie amuzant :)) So..asteptam cu nerabdare prima confruntare directa intre Hurrem si Firuze :X

      Ștergere
    3. Vine-vine si episodul 70 peste cateva zile! Sper să fie vreo păruială, ceva, altfel Hurrem nu e Hurrem! :D

      Ștergere
    4. Hurrem e doar mult prea indragostita si de-aceea se comporta asa,o ucide gandul ca trebuie sa il imparta pe Suleyman cu alta femeie,sau sa treaca cumva pe locul 2.Voi cum v-ati simti?Mahidevran nu e o amenintare,in schimb acea cadana s-ar putea sa fie..

      Ștergere
    5. Foarte adevarat ce spui, draga Anonim, insa Hurrem traieste intr-o societate unde haremul este perfect legal si traditional. Astfel, presupun ca gelozia cu care este dotat personajul nu a prea existat in realitate. Iar daca a existat, atunci inseamna ca acea femeie dincolo de setea ei de putere a fost o inadaptata, daca nici dupa atata vreme nu s-a acomodat cu stilul de viata otoman. De fapt, dorinta de a nu-si pierde influenta si puterea o obligau sa recurga la eliminarea rivalelor.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.