sâmbătă, 27 iulie 2013

Iffet, ep. 25

Familiile reunite se află la aceeași masă. Ahmet și Nimet, Nil și Cemil, Ali Ihsan, Dilek și Iffet. (Numai Erhan și Betul lipsesc - ciudată combinație familială :D). Bineînțeles că izbucnește o ceartă în toată regula, se formează echipele și cearta continuă separat. Ahmet o dojenește pe Iffet la masă, în prezența lui Saime, Cemil, Nil și Ali Ihsan merg în biroul acestuia din urmă, toate acestea după ce Dilek a fost prima care a părăsit masa, indignată. Când Cemil și cu Nil merg iar în sufragerie să mănânce singuri, Iffet se ceartă din nou cu Ali Ihsan. Așa trec primele 20 de minute din episod.
Apoi discuțiile continuă ceva mai relaxat. La un moment dat Cemil are și el ocazia să se răzbune pe Iffet, când Nil îl sărută iar el îi șoptește că o iubește, știind că Iffet îi vede din capul scării.

episodul următor: Iffet, ep. 26

La un restaurant, Dilek îi face cunoștință lui Yasemin cu Arif. Tot la un restaurant, dar de altă categorie, adică la cârciuma din cartier, Cemil se confesează prietenilor lui Ersin și Feyyaz.

În următoarele zile Feride este adusă de Ersin și Cemil la vilă, unde urmează să stea împreună cu Nil și Cemil.
Erhan se împacă cu Betul și vine acasă la ea să lămurească unele lucruri între ei doi, discuție la care participă și mătușa Asuman. Pănâ la urmă o cere de nevastă, în partea finală a episodului și stabilesc să locuiască împreună deocamdată, pt că atâta vreme cât este însărcinată, o femeie nu se poate căsători legal.
La birou Dilek primește un cadou ciudat de la Arif, un fel de piatră pe care i-o arată lui Yasemin, crezând că acesta își bate joc de ea. Ulterior ea duce cutia de cadou înapoi la Arif, care sparge piatra și scoate din miezul ei o floare de mină superbă, cu cristale de ametist, spunândui totodată că la fel cum piatra e anostă pe dinafară dar spendidă pe interior, la fel și Dilek e o femeie cu multă frumusețe interioară dar care rămâne ascunsă. Cu toate că Dilek este plăcut surprinsă de ceea ce vede și aude, lasă cadoul la Arif și pleacă.

Betul îi povestește ultimele evenimente din viața ei lui Iffet, iar în acest timp sună Erhan. Iffet se bucură sincer pentru că Betul are un iubit, despre care deocamdată nu știe cine este.
Cemil, uneori, când iese de la duș de exemplu, îi mai aține calea lui Iffet. La un moment dat, în timpul unei astfel de întâlniri când Iffet vrea să-i înapoieze poza cu ei doi pe care Cemil i-o pusese pe noptieră, apare Ali Ihsan și cei doi sunt nevoiți să-și întrerupă discuția. Cemil ia pe neobservate poza din mâna lui Iffet, iar după acest incident, Ali Ihsan se ceartă din nou cu soția lui, din cauză că el a fost de acord ca fiica lui împreună cu Cemil să locuiască la ei și mai sparge câte ceva prin camera lor.

Prietenia dintre Nimet și Orkun continuă. Orkun apare într-o zi la ușa ei, ea îl primește nu foarte bucuroasă, tocmai pt că imediat Ahmet vine acasă. Orkun se arată curajos și nu vrea să se ascundă așa cum îl sfătuiește Nimet. Îi vorbește frumos tatălui ei, dar acesta nu doar că nu dă mâna cu el, ci îl și bruschează și-l aruncă jos pe scări în așa fel încât Orkun se lovește la un picior și pleacă șchiopătând. După toate acestea, într-o zi Iffet vine acasă și Nimet plânge, disperată de întorsătura pe care au luat-o lucrurile în ce-l privește pe Orkun, despre care fata aflase de la școală că este în spital cu un traumatism cranian, fiind găsit leșinat pe stradă după incidentul cu Ahmet.

Prezența lui Cemil la vilă aduce multă tulburare cuplului Iffet-Ali Ihsan. Ali se tot ceartă cu soția lui și ajunge s-o bată în câteva rânduri, după care ăși cere iertare și caută o cale de ieșire din situația pe care singur a generat-o.
Dilek este curtată de Arif, cu care iese la restaurant, ba chiar și la o plimbare într-o seară pe malul Bosforului, dar de la care insistă să obțină concedierea definitivă a lui Cemil.



Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube






19 comentarii:

  1. Multumesc Oana:-). Eu personal cred ca aproape toti din serial o ,,inebunit"in loc sa fugi de necazuri vi si creezi necazuri .Iar daca iubesti cu adevarat pe cineva i dai pace si respecti decizia pe care o ia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa e dar daca totul ar fi perfect nu ar fi interesant si nu ne-am uita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sti cumva din ce cauza moare Nil ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, din pacate. O sa vad in episoadele urmatoare ce si cum.

      Ștergere
  4. Draga Oana am ramas fara cuvinte.Doar intr-un film "bolnav" se poate intampla asa ceva. Singurii normali la cap sa care mie imi sunt din ce in ce mai dragi sunt Erhan si Betul.Yasemin alta _ _ _ _ a.Ce se intampla cu astia? Daca nu-si inseala sotul sau sotia nu pot trai? Si ele sunt asa de usor de bagat in pat? Doar sa le propui? Doamne fereste! Pa-pa! Astept cu mare interes ep. urmatoare. Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cu Iffet vad ca nici lu' barba'su nu-i merge figura cu patul .... :) Iar yasemin sunt sigura ca s-a lasat "sedusa" de uneltitoarea de Dilek care i-a zis ca daca il cucreste pe Ali, el o sa divorteze si o ia pe ea. Nah! Ca Ali vrea si el razbunare (asta mi se pare mie cea mai deplasata dorinta in filmul asta, toata lumea vrea sa se razbune pe toata lumea :-? ) si nici nu se gandeste la divort ci cosmetizeaza aparentele casniciei lui fericite pana la absurd (vezi faza cu trimisul trandafirilor, ca sa ce? Ca sa vada slugile?!!)

      Ștergere
    2. Imi pare rau Oana dar ceeace vad ma face sa cred ca toata lumea care a realizat filmul acesta e nebuna.Oricat ai vrea sa fii de surprinzator sau mai stiu eu cum nu poti sa aduci sa traiasca in aceeasi casa doi fosti iubiti care s-au despartit asa cum s-au despartit.Ali Ihsan este normal sa doreasca sa se razbune pe ea. Cui i-ar placea sa-i spuna sotia sau sotul mereu"te urasc"?Nu cred ca vrea sa divorteze de Tuta pentru ca el totusi o iubeste si mai spera(vezi cum o priveste sau o mangaie cand ea doarme). Pacat! Ar fi putut sa devina o femeie cu clasa. Da' n-ai cu cine. Pa! Simona Astept cu mare drag ep. urmatoare.

      Ștergere
    3. Stiu ca din punctul nostru de vedere asa este, dar fiecare popor are mentalitatea lui. Am avut ocazia sa ma confrunt cu aceste diferente, asa ca de aceea ma simt mai detasata.

      De exemplu un gest care la noi inseamna o injuratura si o ofensa (degetul mare scos printre primele doua degete ale palmei facuta pumn) in Brazilia este un simbol al norocului si toata lumea poarta la gat acest simbol sau are mici sculpturi din lemn in casa considerand ca obiectul respectiv este aducator de noroc. Daca nu ai sti ce inseamna el acolo, nu-i asa ca ai crede ca oamenii aia sunt nebuni sa poarte la gat asa ceva? :D

      Pe acelasi principiu, imi fac si eu cruce de ceea ce vad in Iffet, dar pe de alta parte ma gandesc ca nu-i pot judeca pe cei pe care nu-i cunosc si nu stiu cum gandesc.

      Ștergere
  5. Sunt de-a dreptul stupizi si dau in ridicol . Dar ciudat ,desi sunt constienta ,cum a spus mai sus Simona ca sunt ,,nebuni''nu pot sa nu ma uit sa vad ce mai fac. I-mi place sa cred ca in viata reala nu poate exista chiar asa multa rautate si sete de razbunare( ca ar fi pline spitalele de nebuni) ca pana la urma ajungi sa nu mai judeci normal. PAREREA MEA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valy, sa stii ca exista si in viata reala sete de razbunare. Nu ti s-a intamplat niciodata sa te sape cineva, fara sa-i fi facut nici un rau? Filmul exagereaza, evident, dar asta nu inseamna ca nu sunt oameni care fac rau din placere sau reactioneaza exagerat daca i-ai deranjat cu ceva.

      Ștergere
  6. Buna, am gasit blogul tau dupa ce am dat cautare pe Google cu "cum se va termina Iffet" caci nu prea mai rezist sa ma uit, nu prea mai vad dragoste in film ci numai ura si asta nu-mi place...
    Multumesc pentru tot ceea ce faci, nu prea am timp sa ma uit si rezumatul d-tale e foarte bun, succes in continuare, imi marchez blogul tau...
    Alex U.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alex, multumesc pentru ca ma urmaresti. Scriu rezumatele in functie de ceea ce inteleg dupa actiune, nu stiu turceste, iar dupa ce apar episoadele la tv, editez postarile, sa ramana actiunea corecta pentru cei care vor citi pe viitor.

      Multumesc, succes si tie in tot ceea ce faci!

      Ștergere
  7. Ce om este tatal lui Iffet :| Cum sa te porti asa cu baiatul care a venit sa faca cunostiinta cu tine? :-j

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tati care le considera pe fiicele lor un obiect personal care nu se imprumuta. E un tip brutal, fireste. Ce poti cere de la un macelar? El stie sa dea cu barda, nu are cunostinta de fineturi.

      Ștergere
  8. Oana este adevarat exista oameni rai si razbunatori (am ceva experienta de viata in cei 35 de ani) am patit-o dar nu din partea celor dragi am crescut intr-o familie foarte unita iar acest obicei l-am introdus cu succes si in propria familie si poate din acest motiv cred ca un asfel de comportament adoptat in film este nefiresc. Cunosc cazuri de famili care se dusmanesc dar sunt foarte rare ca de ne-am dusmani cu toti am ajunge la,, nebuni" Pa astept cu mare drag rezumatul ep. 26

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate si cei extrem de apropiati si care ar trebui sa te iubeasca neconditionat, iti pot face rau, involuntar, sau nu. Oamenii sunt de doua feluri, buni (cu noi), si rai (cu noi). Ca acesti oameni sunt niste straini cu care avem doar tangential de-a face sau proprii parinti, e doar chestie de destin.

      Ștergere
    2. P.S. Rezumatul de la 26 sper sa-l pun in seara asta. In cateva minute ma pun in varful patului sa-l vad pe youtube :)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.