luni, 9 decembrie 2013

Suleyman Magnificul episodul 91



Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 91

(după Kanal D)

În care Hurrem este prinsă în altă capcană, întinsă de Hatice, și se îmbolnăvește. 

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 92


Mustafa o ajută pe signora Gabriela de Feo să-și recapete marfa, amintindu-și că a mai văzut-o pe această femeie, undeva prin pădure. Hatice o cheamă din nou la palat pe clarvăzătoarea și vrăjitoarea Saliha. Sumbul are poruncă să o urmărească pas cu pas pe Hatice.

Când Suleyman se întoarce, femeile sunt pregătite să-l întâmpine, iar Hurrem amenință că-i va povesti totul. Atât el cât și Hurrem se miră că Hatice este prezentă (ea îi spusese lui Afife că va rămâne la palat până la întoarcerea fratelui său).
Mihrimah care așteptase un răspuns de la Bali bey îl întreabă de ce nu i-a scris, iar acesta îi spune că a fost ocupat cu războiul. Nigar îi spune sultanei Șah că Hurrem a amenințat să-i povestească totul sultanului, dar ea o liniștește zicând că va avea grijă să facă în așa fel încât să iasă nevinovate în fața lui Suleyman. Lutfi se miră când află de la Șah că Nigar este soția lui Rustem, dar ea spune că în acest fel vor afla fiecare pas pe care acesta îl face. Hurrem îl informează pe sultan despre cele petrecute, mai ales despre vestea primită de la Mustafa Pașa că el ar fi fost rănit grav. Suleyman îl mustră pe pașă pentru a fi răspândit informații false în lipsa lui.

Selim și Beyazît se ceartă de la abilitățile fiecăruia, Hatice o vede pe Mihrimah vorbind cu Bali bey și urzește în minte un plan. Șah discută cu sultanul despre faptele recente și îl asigură pe acesta că fiul său Mustafa nu a avut nici o clipă intenția de a veni să preia tronul, în urma zvonurilor lansate, ci dimpotrivă, nici nu a părăsit Manisa, iar toate acestea nu sunt decât dorința cuiva de a-l discredita pe prinț și de a organiza o capcană. După aceea Șah o dojenește pe Hurrem că a mistificat adevărul iar aceasta îi dezvăluie că nu are importanță ce se întâmplă acum, încetul cu încetul sultanul își va pierde încrederea în fiul său așa cum a făcut-o și cu Ibrahim, și un alt laț se va strânge în jurul unui gât. În fața unui asemenea discurs, Șah rămâne fără cuvinte.

Nigar o anunță pe Hurrem că Mihrimah s-ar întâlni cu Bali bey la conacul de marmură, dar acolo se află Hatice, care apelase la o vrăjitoare pentru a lupta împotriva sultanei. După ce-i spune ce are de spus, Hatice se întoarce cu spatele în timp ce se aud pași; o femeie o imobilizează pe Hurrem acoperindu-i gura și nasul cu o batistă muiată într-un lichid cu efect imediat. Sultana cade inconștientă, iar când deschide ochii îl vede pe Sumbul lângă ea și îl întreabă unde se află. Sultana nu-și amintește nimic din cele întâmplate și nu înțelege cum de a ajuns în pat. Eunucul îi reamintește că plecase la conacul de marmură să o prindă pe Mihrimah împreună cu Bali bey, dar când el a văzut-o pe fată în palat, și-a dat seama că este vorba despre o capcană și a plecat înspre conac unde a găsit-o zăcând pe jos. Mai târziu Mihrimah vede niște pete roșii pe mâinile mamei sale și cheamă doctorul.


Șah se arată îngrijorată de starea lui Hurrem dar o vede, uluită, pe holurile palatului, totuși împiedicându-l pe Cihangir să-i stea în preajmă pentru că se gândește să nu aibă o boală contagioasă. Doctorul Yahya o examinează pe sultană și îi spune că boala nu pare contagioasă, că se datorează stresului și că-i va face o alifie pentru eczeme de piele. Suleyman profită de prezența doctorului și îi povestește că are coșmaruri și noaptea i se pare că-l aude pe Ibrahim vorbind. Acesta îi spune că unele lucruri le ducem cu noi în mormânt și că tot ceea ce putem face este să ne rugăm la Dumnezeu să ne liniștească sufletul. Suleyman se sperie auzind așa ceva.

Hurrem îi cere lui Afife să nu spună la nimeni despre boala ei, apoi le poruncește, ei și lui Sumbul să afle cine mai era la conacul de marmură când s-a întâlnit cu Hatice. Șah o întreabă pe Nigar ce s-a întâmplat, bănuind că sora sa iar a pus ceva la cale fără să-i spună, dar Nigar, abilă, îi răspunde că și ea aștepta același lucru de la sultană, că nu are habar de cele petrecute, mirându-se că nici Șah nu știa. Afife și Sumbul nu reușesc să afle decât că Hurrem s-a întâlnit cu Nigar înainte să plece la conac.

Celalzade îl informează pe Rustem despre starea averii lui Ibrahim, că totul a fost preluat de către stat, dar Rustem îl pune să continue investigațiile fiind sigur că Ibrahim avea mult mai multă avere de atât, în bani și în aur. Starea lui Hurrem se înrăutățește, și atunci ea îi spune lui Mihrimah să aibă grijă de frații mai mici, dacă se va întâmpla ceva cu ea. Afife îi spune sultanei că s-a întâlnit cu Nigar în ziua fatidică, ceea ce Hurrem își amintește. Sumbul îl informează pe Rustem despre implicarea soției sale în capcana de la palatul de marmură, iar Rustem rămâne surprins de cele auzite. Suleyman merge în cameră la Hurrem, supărat că nu a fost anunțat mai devreme despre starea ei.

Rustem o ia la întrebări pe Nigar, dar aceasta îi spune râzând că oricine ar dori să fie în slujba unei sultane ca Șah. Când el insistă să afle ce a vorbit cu sultana Hurrem, Nigar răspunde că i-a văzut pe Bali bey și Mihrimah în grădină și doar a vrut ca sultana să știe despre acest lucru. Diana îi spune lui Hatice care e starea sultanei și că are o amnezie parțială. Hatice se bucură în timp ce Gulfem le privește uluită pe amândouă, neștiind deloc despre ce este vorba.

Suleyman, îngrijorat, îl cheamă pe doctorul Yahya care îi prepară unguentul și spune că după administrare trebuie să aștepte și să se roage la Allah să fie bine. 

Lutfi are o discuție cu soția sa în care îi mărturisește că Ayas Pașa îl invidiază pentru că toți îl laudă, dar Șah zice că asemenea sentimente nu sunt permise unor slugi ale dinastiei, așa cum sunt pașalele.

Sumbul vorbește cu Nigar și o avertizează că Hurrem și-a amintit că ea este ultima persoană cu care a vorbit înainte de a merge la palatul de marmură și că nu vrea s-o mai vadă. Hurrem vine s-o ia la întrebări pe Nigar, apoi cheamă gărzile poruncind să fie dusă la Rustem ca s-o bage pe Nigar într-un sac și să-i dea drumul în Bosfor, dar ea se scuză mințind că Hatice i-a promis ca dacă o ajută, o să-i redea fiica. Apoi îi dezvăluie că Hatice i-a făcut farmece.
sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".

Ultimele episoade turkweb tv: 83, 84, 85, 86, corespunzătoare episoadelor 85, 86, 87, 88, 89 la Kanal D. Episodul 90 Kanal D.

13 comentarii:

  1. Buna Oana....sunt "cu ochii pe tine"...Hurrem incepe s-o ia razna imediat....in sfarsit se razbuna si Hatice...incepe sa-mi placa dinou serialul ....Corina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Corina, intr-adevar, si eu am observat ca Hurrem pare sa mai imbatraneasca si mai "pune botul" la ceea ce aude.

      In sezonul 4 Suleyman se supara si-si ia jucariile :)))

      Ștergere
  2. Buna! In ce zi poti posta si Feriha, ep 10?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea. AM de corectat teze si lucrari... nu stiu ce sa zic, mai ales ca ep. 10 e sambata cealalta..... chiar nu stiu ce sa zic.....

      Ștergere
  3. Buna! Ce fac ca sa am page rank mare, cam de vreo nota 2-5 pe blogul meu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! PR 2 nu ar fi prea greu de obtinut: sa postezi zilnic articole de minim 300 de cuvinte, originale, sa ai peste 1000 de vizite zilnic, sa existe pe site-uri cu PR mai mare de 2, 10-15 linkuri valabile si do-follow catre blogul tau. Dar un PR 5 e greu, foarte greu si dureaza cativa ani pana il poti obtine ... de exemplu Tudor Chirila are PR 5 la blog.... crezi ca poti scrie asa de bine ca el, si ca esti asa de celebru/celebra ca el incat sa ai backlinkuri atat de multe si de bune? Ca foarte multa lume pune linkul blogului lui pe urmarire.

      Unde nu intelegi termenii te rog cauta pe google, sunt o gramada de tutoriale despre cum sa cresti in page rank.

      Ștergere
    2. 300 de cuvinte la o postare?

      Ștergere
    3. Da, Andreea. Altfel Google zice ca nu e postare de calitate :(

      Ștergere
    4. Si, Oana, tu ai postat rezumate de 300 de cuvinte vreodata?

      Ștergere
    5. Ti se pare mult? :)) Postarea asta de mai sus are 1265 de cuvinte., Articolul doar, fara titlu si caseta de jos, de la sfarsitul rezumatului.

      Daca nu crezi, vezi aici: http://www.wordcounter.net/
      si programul Word are functie de numarator de cuvinte, de litere, etc.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. episodul 92 este pus de cateva ore. 93 nu stiu cand il pun, dar nu cred ca am timp mai devreme de weekend.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.