joi, 20 martie 2014

Suleyman Magnificul episodul 105, rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 105

 

Nigar se sinucide. Tandemul Hurrem-Rustem începe să funcționeze și să dirijeze viețile celor din jur. Primele victime - Mustafa, căruia i se înscenează o întrevedere cu un ambasador și Lutfi, care va fi demis din funcție.


În consiliu se vorbește despre regina Isabella care a fost amenințată de Ferdinand, după moartea lui Zapolia. Pentru viziri contează viitorul alianței, pentru că deocamdată fiul reginei este prea mic pentru a conduce. Rustem sugerează să trimită ei un mesaj cu doleanțele otomanilor și a sultanului. În palat, cadîna Emine devine doica micuței Aișe. Rustem stă acum la masă cu sultanul și cu Hurrem, care nu pregetă să-l tot laude în fața lui Suleyman că este un soț bun. După aceea, având acordul din priviri al ginerelui ei, sultana îl bârfește pe Mustafa spunând că ar fi oferit bani ienicerilor în cinstea nașterii nepoatei sale. Hurrem nu uită să menționeze că așa ceva nu este permis unui prinț și că el vrea cu orice preț să facă pe plac armatei, ceea ce iarăși nu este permis. Suleyman o ascultă în liniște, iar înainte să se ridice de la masă, Hurrem îl menajează pe Rustem spunându-i să nu se supere dacă Mustafa a dat bani ienicerilor din interes. Suleyman iese din încăpere fără să mai ia parte la discuție, în timp ce Hurrem zâmbește satisfăcută.

Suleyman Magnificul 104
Șah și Lutfi plănuiesc să-l trimită cât mai repede pe Mehmet în sangeac, crezând că astfel vor scăpa și de Hurrem, care conform legii era obligată să-și urmeze fiul. Matrakcî o vede pe Nigar la mormântul lui Ibrahim, femeia fiind într-o situație disperată, se plânge că nu și-a mai găsit fata și că pentru toate problemele ei sunt vinovați Hurrem și Rustem care este o hienă. Lufti merge la sultan să obțină acordul pentru trimiterea lui Mehmet în sangeac, din moment ce acesta a împlinit 20 de ani, o vârstă la care alți prinți erau de mult trimiși să conducă o provincie, ceea ce pe prinț îl determină să creadă că tatăl său nu are încredere în el. Suleyman îl asigură pe marele vizir că Mehmet este sufletul său și că are deplină încredere în el că va ști ce face, dar numai din afecțiune nu l-a trimis până acum. Rustem va afla despre această discuție și își va face griji.

Suleyman Magnificul 104
După o vreme Hurrem aude zvonurile că la propunerea lui Lutfi, prinții cei mai mari vor pleca la antrenamente și începe să-și facă griji. Mihrimah îi spune că odată și odată trebuia să se întâmple. Atunci Hurrem vorbește cu Rustem menționând că nu trebuie că prinții să plece nicăieri, pentru că în acest fel ea este nevoită să plece din palat. Discuția este întreruptă de Emine, care i-a și fi auzit. Pe de altă parte, Suleyman are același subiect de discuție cu Bali bey și cu Barbarossa care amândoi sunt de acord că este de mult vremea ca prinții să plece în sangeac. Nigar cere ajutorul sultanei Șah, dar aceasta o refuză sub pretextul că dacă s-ar afla, sultanul ar fi supărat pe ea. Nigar plusează și îi face o ofertă sub forma unei propuneri care ar putea-o interesa. Sultanul își dă acordul ca prinții Mehmet, Selim și Baiazid să plece la sangeac. Auzind acest lucru, Șah și Hatice se bucură, crezând că scapă de Hurem, care ar trebui să-l însoțească pe Mehmet. Dar Emine, care e spioana lui Șah, o informează pe aceasta că sultana nu vrea ca băiatul ei să plece. 

Suleyman Magnificul 104
Suleyman hotărăște împreună cu Lutfi ca Mehmet să plece în provincia Amaysa, Baiazid la Kutahya iar Selim la Konya. Mehmet îi ascultă extrem de încântat. Șah se bucură de noutățile pe care le află de la soț și îi spune că are un plan ca să scape de Rustem, iar mai apoi va merge împreună cu Hatice să o viziteze pe Mihrimah și pe fetița ei. Printre femeile care alcătuiesc suita celor două sultane, cu chipul acoperit de văluri, se află Nigar. Când Hurrem află și ea știrile, se sfătuiește cu Rustem cum să facă în așa fel încât Mehmet să fie trimis la Manisa, ca să învețe să conducă. Dar Rustem îi amintește că Mustafa este acolo de mulți ani și e greu de în depărtat. Atunci Hurrem îl șantajează spunându-i că ea a făcut tot posibilul să-l însoare cu Mihrimah, ar trebui ca și el să fie recunoscător. În timp ce sultanele stau de vorbă cu Mihrimah, Nigar se ascunde pe neobservate în palat. Șah are o noapte proastă iar Mercan se gândește dacă au făcut bine că s-au încrezut în Nigar și se teme ca nu cumva ea să-i facă vreun rău micuței Ayșe în loc de Rustem. După ce toată lumea adoarme, Nigar, cu un sfeșnic în mână, se apleacă asupra lui Ayșe .... 
Un agă a fost omorât iar pătuțul fiicei lui Mihrimah este gol. Gulbahar găsește un cercel pe jos lângă pătuț și-l recunoaște ca fiind a lui Nigar. Hurrem n-ar prea crede că Nigar e făptuitoarea din moment ce de ani de zile n-a mai văzut-o. Suleyman îi poruncește lui Malkacoglu s-o găsească pe fetiță și să o execute pe Nigar. Într-adevăr, Nigar încearcă să fugă cu bebelușul în brațe și cere unui pescar s-o treacă în partea cealaltă. Matrakcî își aduce aminte că a văzut-o pe fosta odaliscă acum câteva zile când l-a rugat s-o ajute. Hurrem le acuză pe Șah și pe Hatice de răpirea copilei, iar Mihrimah deși se consideră ea responsabilă pentru viața fiicei ei, crede același lucru ca și maică-sa. Investigația scoate la iveală faptul că Emine a fost lovită în cap ca să se poată înfăptui răpirea. Mercan refuză să-i răspundă lui Sumbul dacă știe ceva despre cele întâmplate, chiar dacă acesta îl amenință că din cauza răpirii se va vărsa mult sânge.

Mercan vorbește cu stăpâna sa și îi spune că acum vor fi nevoiți s-o omoare pe Nigar ca să nu vorbească, și că nu ar fi trebuit să aibă încredere în ea. Nigar aleargă prin pădure, iar Bali bey trebuie s-o omoare pt că așa are poruncă și pt că e mai bine pt ea să nu cadă în mâinile lui Rustem. Până la urmă urmăritorii o găsesc, dar ea e pe marginea unei stânci și amenință că se aruncă cu tot cu copil. Bali bey și Matrakcî îi promit că nu va fi pedepsită și că-i vor găsi fata (de aceea o răpise pe Ayșe, pt că îi era dor de propria ei fiică), dar Nigar nu-i crede. Predă copila în mâinile lui Rustem apoi se aruncă de pe stânci gândindu-se la Ibrahim. 

Totul revine la normal, iar Bali Bey îi spune lui Suleyman că Nigar voia să-i omoare pe Rustem și pe Hurrem. Atunci sultanul i-o dă în grijă pe Hurrem, poruncindu-i s-o apere cu prețul propriei vieți. În acest timp tandemul Hurrem-Rustem decid că e cazul să-l determine pe Lutfi să divorțeze de Șah ca să le fie mai ușor să scape de el. Apoi Hurrem îi cere lui Suleyman să-l mute pe Mustafa de la Manisa, iar Rustem îi dezvăluie sultanei un plan care să ducă la transferul lui Mustafa în altă provincie.

Mustafa presimte că nu mai este fiul favorit, așa cum era cândva, dar se simte ușurat când primește veste că Mehmet a fost trimis la Amaysa. La un moment dat, Lutfi respinge ambasadorului ungar o întrevedere cu Suleyman și atunci Rustem profită de ocazie și îi spune ambasadorului că numai Mustafa îl poate ajuta să obțină audiența. Taslîcalî îl informează pe Mustafa că ambasadorul ungar ar vrea să-l vadă iar prințul se întreabă de ce. La palat, Rustem îi spune lui Suleyman despre întâlnirea ambasadorului cu prințul, iar sultanul se înfurie. Lutfi își dă seama cam ce s-a întâmplat și dă să-l plesnească pe Rustem, dar Barbarossa îl oprește. Când veștile ajung la Șah, aceasta se hotărăște să nu se lase până n-o vede pe Hurrem alungată de la palat.


sursa foto: https://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade  101, 102 103 104, Kanal D.


 

13 comentarii:

  1. Buna Oana, pupici multi pentru toata munca titanica pe care o depui, Nu-mi mai aduc aminte de la ce episod ai spus ca o sa fie inlocuita actrita care o interpreteaza pe Hurem,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela! :-* Hurrem "dispare" in episodul 100/106 la Kanal D. Si reapare ca Vahide Gordum in episodul 104/110 sau 111 la Kanal D.

      Ștergere
    2. pardon, dispare in episodul 101./106

      Ștergere
    3. sehra dispare in curind din serialul feriha si apare ca sultana hurem linga suleyman, incurcate sint caile serialelor turcesti...ce potriveala ca ambele seriale sa fie difuzate in acelasi timp , dragut, nostim.
      Foare buna actrita aceasta vahide gorun a facut un rol si un personaj de exceptie in feriha...

      Ștergere
    4. Mie nu mi se pare incurcate, ci vointa celor de la Kanal D :) intre serialul Feriha si Suleyman e distanta de peste 2 ani calendaristici. Coincidenta de la tv pe care o remarcam noi e vointa celor de la Kanal D.

      Parere personala: actrita Vahide Gordum avea cancer cand a filmat Feriha, probabil disparitia ei din serial, pentru o vreme, se datoreaza tratamentului facut in perioada respectiva.

      Ștergere
  2. iubesc acest blog esti tare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ești tare.De când cu situl tău dorm mai bine noaptea,nu mai trebuie sa stau în suspans o săptămână intreaga

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) bine ca macar rol de somnifer pot avea si eu pe lumea asta :D

      Ștergere
  4. Fragmentul ,, Taslîcalî îl informează pe Mustafa că ambasadorul ungar ar vrea să-l vadă iar prințul se întreabă de ce. La palat, Rustem îi spune lui Suleyman despre întâlnirea ambasadorului cu prințul, iar sultanul se înfurie. Lutfi își dă seama cam ce s-a întâmplat și dă să-l plesnească pe Rustem, dar Barbarossa îl oprește. Când veștile ajung la Șah, aceasta se hotărăște să nu se lase până n-o vede pe Hurrem alungată de la palat.
    Sultanul se plimbă prin pădure cu fii săi și un derviș îl strigă pe nume, se apropie și îi vorbește. Îi spune că trebuie să-i apere pe cei dragi și că aceștia ar fi puși în pericol de propriul lui sânge, apoi își aruncă pălăria la pământ, semn că urmează să se întâmple ceva rău în familia sultanului. De fapt, tot acest teatru a fost pus la cale de Rustem, iar falsul derviș era unul din oamenii săi. La o judecată, Lutfi se pronunță împotriva unei prostituate care îi cere iertare dar el nu se înduplecă s-o ierte, atunci femeia îl jignește spunând că în piață toată lumea îl știe pe Lutfi de impotent. Atunci marele vizir se enervează și pune s-o pedepsească prin arderea organelor genitale. Când vestea se răspândește în palat, atât Suleyman cât și Șah se supără din cauza celor întâmplate și a cruzimii de care a dat dovadă Lutfi. Astfel, Șah se ceartă cu soțul ei și îi spune că va divorța, iar el o plesnește. Sultanul îl demite pe Lutfi din funcția de mare vizir și mai are puțin până să-l și execute. Hatice crede că totul a fost pus la cale de Hurrem ca să-l promoveze pe ginerele său în postul rămas liber.

    Suleyman, influențat de cele spune de falsul derviș are un coșmar când se întoarce dintr-o campanie, în care i se arată copiii și femeia iubită că ar fi morți. Disperat, scoate sabia către Mustafa care stă pe un tron cu o sabie însângerată în mână. Se trezește speriat ...
    Șah intervine pe lângă Suleyman să nu-l omoare pe tatăl fiicei lor, Esmahan. Sultanul se învoiește. Hurrem se așteaptă ca Rustem să fie promovat în consiliu. Suleyman îi cere părerea lui Rustem despre Mustafa, iar acesta îi spune că Manisa e destul de aproape și că prințul ar veni iute ca săgeata dacă ar fi chemat la datorie. Sultanul nu se bucură de acest răspuns, și spre surprinderea tuturor, îl numește mare vizir pe pașa Suleyman'' face parte din episodul 106(urmatorul) ! COsmin Lazar

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.