marți, 2 septembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat



Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 130 (120+121 turcesc)

 

Mustafa scapă cu viață dintr-o capcană întinsă de Rustem. Suleyman își revine cu greu. Jocul succesiunii la tron continuă. Suleyman este bolnav, are febră și este pus în apă cu gheață.



Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat
Selim si Baiazid se bârfesc reciproc că vor să urce pe tron, dar în acest timp Jal îi atenționează pe toți că Ferhat aga vrea sa-l pună pe tron pe Mustafa. Amănuntul acesta creează noi dispute între Selim, pe de o parte, și Baiazid și Cihangir pe de cealaltă parte, ultimii doi considerând ca Mustafa ar trebui înștiințat despre boala sultanului. Piri Reis îl informează pe Mustafa despre boala tatălui său și amândoi cred că probabil lunga campanie militară a fost cauza apariției acesteia. Apoi discută despre faptul ca Rustem, în cazul morții sultanului, va face tot posibilul ca pe tron să fie pus unul din băieții lui Hurrem.

Sumbul se bucură că are cafeneaua plină de clienți, dar Atmaca îi spune că nu de cafeaua lui le pasă oamenilor ci că vin acolo ca să mai afle ce se petrece cu sultanul. Sumbul se înfurie când aude așa ceva. Selim merge la Hurrem să-i spună că frații lui vor ca Mustafa să fie informat despre starea lui Suleyman, iar Hurrem îl asigură pe fiul ei ca Mustafa are oamenii lui care-l informează oricum despre ceea ce se petrece la palat. În curând se conturează două tabere la palat: pe de o parte, Baiazid, susținut de Cihangir și chiar de cuplul Mihrimah-Rustem, iar pe cealaltă parte Selim susținut de Hurrem și ulterior de Fatma. Dar Selim se teme de aprecierea pe care o are Mustafa de la armată și de susținerea din partea poporului.

Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat
Mihrunissa, Atmaca și Yahia consideră potrivit ca Turgut Reis să se apropie cu flota de capitală, ca să se vadă pe cine susține marina. Hurrem începe să-și dea seama că este imperios necesar ca Mustafa să moară înaintea lui Suleyman dacă vrea ca unul din fiii ei să urce pe tron. Până la urmă însă, rămâne stabilit că dacă Suleyman va desemna drept succesor al său pe Mustafa, așa va fi și toți se vor supune. Când Mihrimah aude că Hurrem îl preferă pe Selim lui Baiazid, se întristează și vorbește cu Rustem, care îi spune că relația lui cu sultana nu mai este ca în trecut și că acum nu o mai poate influența.

Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat
Pe de altă parte, Rustem îi scrie lui Mustafa și îl cheamă în capitală. Prințul suspectează că e vorba de o capcană, dar acceptă. Pe drum bineînțeles că este atacat de oamenii lui Rustem. În atac Yavuz este omorât, pentru că era îmbrăcat ca Mustafa, tocmai ca să semene confuzie în rândul atacatorilor, care nu vor ști pe cine au omorât, de fapt. Suleyman vede flota din Bosfor iar Sokollu îl informează că Turgut Reis ar fi acționat de capul lui. Rustem aduce vestea că ienicerii pot deveni periculoși pt că au aflat despre boala lui. Oamenii îl așteaptă pe sultan să iasă din palat ca să meargă la rugăciune. Medicul vede că piciorul este mai umflat ca de obicei și îl sfătuiește pe Suleyman să renunțe la deplasarea până la locul de rugăciune, dar sultanul îi cere să-i dea un calmant ca să poată merge până acolo. Suleyman se pornește, o salută pe Mihrimah dar când ajunge în dreptul lui Hurrem, leșină.

Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat
Situația este menținută confuză și Piri Reis, neștiind că sultanul doar a leșinat, poruncește ca toată lumea să fie anunțată că viitorul sultan vine în capitală. Rustem vrea cu tot dinadinsul ca Selim să-i calmeze pe ieniceri, dar acesta se teme să apară în fața lor ca să nu fie omorât. Rustem îi spune lui Jal că precis Selim n-ar ieși viu din mâna ienicerilor, acum că Mustafa este mort. Dar după foarte scurt timp este anunțată sosirea lui Mustafa, ceea ce-l uluiește pe Rustem. Prințul intră în camera lui Suleyman și îi sărută mâna. Sultanul își revine. În acest timp Selim îi înfurie pe ieniceri spunându-le că ei nu au dreptul să-l aleagă pe cel ce va urca pe tron. Hurrem, aflând ce se întâmplă, îl roagă pe Mustafa să-i salveze fiul.

Suleyman Magnificul episodul 130 rezumat
Hurrem se teme pentru Selim și în ideea de a-l apăra, Ferhat aga si ienicerii scot săbiile. Când este anunțat Mustafa, ienicerii bagă săbiile la loc în teci. Printul, enervat de gestul pe care tocmai l-a văzut, le explică ienicerilor că menirea lor este să protejeze dinastia, iar nu o anumită persoană. Hurrem cheamă medicul pt că Suleyman are febră. Rustem cere explicații pentru eșecul atentatului împotriva lui Mustafa și astfel află despre schimbarea de haine care i-a derutat pe atacatori. Suleyman este băgat în apă cu gheață ca să-i scadă febra, dar pentru că are halucinații, lui i se pare că se scufundă și că-și simte sfârșitul aproape, ba chiar are o experiență în preajma morții și îl vede pe tatăl lui, Selim, venind către el și tăindu-i capul cu o sabie. Medicul consideră că dacă febra scade în decurs de două zile, atunci există speranța că Suleyman se va însănătoși.

Mihrimah observă că toată lumea are temerile sale. Mustafa se teme că va pierde încrederea sultanului, lui Selim îi este frică de Mustafa sau de Baiazid că vor urca pe tron și el îl va pierde, Baiazid se teme să nu rămână pe dinafara jocului pentru succesiune, Hurrem se teme că Suleyman va muri și Mihrimah va rămâne singură. 


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 126, 127, 128, 129, Kanal D.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.