miercuri, 10 septembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 131 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 131 (121+122 turcesc)


Mihrimah merge la Amasya și subtilizează sigiliul lui Mustafa pentru scurt timp, apoi Rustem scrie o scrisoare ca de la Mustafa către șahul Persiei cerându-i ajutor ca să-l detroneze pe sultan ... 
Răspunsul la scrisoarea ticluită de Rustem ajunge în mâinile lui Suleyman și acesta, tulburat, înclină să creadă că Mustafa l-a trădat ... 

Suleyman Magnificul episodul 131 rezumat
Selim și Mustafa se ceartă pe tema apariției primului în fața ienicerilor. Baiazid, de asemenea, se întreabă de ce Selim s-a dus la ieniceri, când știa că ei îl apără pe fratele lor mai mare. După ce Mustafa iese din încăpere, Selim insinuează către Baiazid că dacă fratele lor ajunge pe tron, îi va da pe amândoi pe mâna ienicerilor, să-i omoare.

Yakub îi povestește lui Sumbul cele întâmplate și crede că Mustafa va prelua tronul cât de curând. Hurrem îi mulțumește prințului că l-a salvat pe Selim, dar acesta, precaut, îi răspunde că soarta joacă jocuri periculoase și că dacă atacul de mai devreme era înfăptuit și el murea, acum nimeni nu l-ar mai fi putut salva pe Selim. Hurrem jură că ea nu a avut nici o legătură cu acel atentat și că deși ei doi par să fie inamici în acest război al tronului, ea ar prefera să fie aliați. Mustafa rămâne surprins auzind așa ceva din gura lui Hurrem. Selim se plânge lui Mihrimah că ienicerii îl susțin cu totul pe Mustafa, că acesta va fi viitorul sultan și că el cu Nurbanu se luptă degeaba pentru tron.

 Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 132

Hurrem îl ceartă pe Rustem pentru că l-a trimis pe Selim în fața ienicerilor ca și pentru atentatul împotriva lui Mustafa și îl acuză că procedând astfel ar deschide drum către tron lui Baiazid și că are noroc de ea că ține frâiele statului în mâinile ei. La toate acestea, Rustem îi spune că oricum, frâiele statului sunt deja în mâinile lui Mustafa și nimic nu mai este de făcut. Apoi Rustem merge la Mihrimah și îi încredințează niște otravă, pe care s-o folosească amândoi dacă va fi să fie executați vreodată apoi o pune să aleagă între Mustafa și frații ei. Selim se plânge la maică-sa că acum, pentru că a făcut greșeala să apară în fața ienicerilor, toată lumea îl vorbește de rău pe la spate.

Suleyman Magnificul episodul 131 rezumat
Mahidevran ajunge la palat și merge să-l vadă pe Suleyman. Fatma, imprudentă, spune că vor veni și zile mai luminoase, iar Mihrimah o întreabă dacă se referă la urcarea pe tron a lui Mustafa. Mahidevran spune că văzându-l pe sultan lipsit de puteri, nu are milă pentru bărbatul care a făcut-o să sufere atât de mult cândva și că tot ce-i poate dori este o moarte liniștită. Mustafa o asigură pe Mihrimah că deși visul oricărui prinț este tronul, el nu le-ar face nici un rău fraților vitregi. Mai apoi Mihrimah îl avertizează că își dă seama că el va fi împotriva lui Hurrem și a fraților ei, indiferent ce spune acum. Discuția continuă divergent, iar Mustafa până la urmă îi spune că deși stă de vorbă cu ea, parcă ar avea-o în fața ochilor pe Hurrem.

Suleyman își revine și iese pe terasă, unde îl găsește Hurrem. Toată lumea îl asigură că se bucură că și-a revenit, dar el îi privește sceptic. Se hotăraște să meargă la mormântul lui Mehmet peste câteva zile, ca tot poporul să vadă că este însănătoșit. Noaptea, pe terasă, aude din nou vocea lui Ibrahim.... Rustem acceptă sa fie vizitat de Sinan, pe care îl primise și mai devreme, și care pretindea că este fratele lui, povestindu-i că a plecat de acasă din Croația lăsându-l pe el și pe sora lor și promițând că se va întoarce. Când Sinan îi arată un semn din naștere pe mână, Rustem îl crede și îl întreabă de sora lor, dar acesta spune că de când a plecat să-l caute, nu mai știe nimic de ea.

Suleyman Magnificul episodul 131 rezumat
Suleyman se pregătește să iasă din palat și să meargă la mormântul lui Mehmet și uitându-se în oglindă își amintește tot ceea ce s-a vorbit în preajma lui cât a stat la pat. Astfel, îl decapitează pe Ferhat pașa pentru că a crezut că el o să moară și se pregătea să-l înscăuneze pe Mustafa drept sultan. După acest incident, Mustafa pleacă la Amasya. Pentru că mereu aude vorbele lui Ibrahim, Suleyman se enervează și îngroapă jurnalul acestuia.

Anii trec. Suntem în 1553. Hurrem și Rustem discută același veșnic subiect, cum să-l distrugă pe Mustafa. La urmă concluzia este că Rustem ar trebui să-l provoace pe sultan să înceapă iarăși o campanie împotriva Persiei și să găsească o persoană de mare încredere care să poată pătrunde în palatul lui Mustafa fără să se bănuiască ce joc face de fapt. Mihrimah cere voie de la Suleyman să-l viziteze pe fratele ei din Amasya. La Kutahya Huricihan ia o punguță de la cineva și apoi se străduiește să evite interogatoriul lui Mustafa Lala care nu se sfiește să-i amintească de faptul că el este responsabil de securitatea prințului și o întreabă dacă ceea ce este în pungă nu cumva are de-a face cu vrăjile. Huricihan spune că acolo sunt doar niște ierburi pentru ca ea să poată rămâne însărcinată. Mihrimah ajunge la Amasya și îi spune lui Mustafa că a venit ca să se cunoască mai bine, pentru că el a tot plecat prin sangeacuri de când era ea mică.



sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 127, 128, 129, 130, Kanal D.





2 comentarii:

  1. Mihrimah observă că toată lumea are temerile sale. Mustafa se teme că va pierde încrederea sultanului, lui Selim îi este frică de Mustafa sau de Baiazid că vor urca pe tron și el îl va pierde, Baiazid se teme să nu rămână pe dinafara jocului pentru succesiune, Hurrem se teme că Suleyman va muri și Mihrimah va rămâne singură.” - face parte din episodul 130

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am modificat, multumesc mult, Cosmine. Desi ma uit la serial la tv - adica tin televizorul deschis - nu stiu cum, dar exact cand e scena finala eu sunt cu ochii pe calculator sau cine stie ce altceva fac prin camera ...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.