sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Kosem episodul 3 rezumat





Kosem episodul 3 rezumat
Anastasia se trezește și pleacă tiptil de lângă Ahmet, apoi se duce pe coridorul unde o văzuse pe Halime acționând ușa secretă. Deschide și ea ușa, în ideea de a găsi ieșirea din palat, dar ajunge într-un fel de dulap cu uși sculptate care dă într-o cameră. Prin uși îl vede pe Reyhan aga stând de vorbă cu medicul palatului care-i arată o otravă cu efect lent, omorând un om în 40 de zile. Doctorul spune că și lui Mehmet al III-lea i s-a administrat aceeași otravă, astfel că nu poate să bănuiască nimeni nimic, dar sultanul cel tânăr trebuie atenționat pentru că el, medicul, știe cine l-a otrăvit pe Mehmet și tot aceia doresc și moartea lui Ahmet. Reyhan se preface foarte atent la ce spune medicul, apoi îl înjunghie. Anastasia se sperie și pleacă din zona aceea, dar face un zgomot și Reyhan o prinde. Are loc o scurtă luptă după care ea cade inertă iar aga o ia și o pune într-un sac, la fel și cadavrul doctorului, și îi aruncă în Bosfor.

Kosem episodul 3 rezumat
Ahmet vede că Anastasia nu-i cu el în cameră când se trezește, dar Derviș îl ia și îl duce la o fereastră unde îi arată ienicerii revoltați că nu li s-a dat prima de urcare pe tron (Safiye a sistat această plată ca să-l forțeze pe Ahmet să n-o exileze la Palatul Vechi). Rebelii susțin că dacă nu li se dă ce-i al lor, dau foc palatului și îi omoară pe viziri și pe cine mai găsesc acolo, apoi încep să strige să iasă padișahul să discute cu ei. Ahmet se sfătuiește cu Safiye, el vrea să-i învețe minte pe ieniceri, dar bunica lui îl potolește și îi spune că ei sunt numeroși și că într-adevăr pot da foc palatului dacă asta își pun în minte. Ahmet răspunde că ar vrea să le dea acea primă de înscăunare, dar vistieria este secătuită. Safiye se oferă să-l ajute cu bani personali, în schimbul rămânerii ei la palat. Ahmet nu acceptă târgul și iese afară, promite ienicerilor să le dea banii când se strâng taxele din Egipt, dar situația este foarte critică, pentru că și spahiii sunt revoltați și sunt cât pe ce să ia cu asalt palatul. Ahmet ia o sabie să lupte, dar este dus imediat înăuntru, când ienicerii strigă că ori li se dau banii, ori sultanul abdică, apoi încep să arunce cu pietre. Salvarea de moment vine prin intermediul unui derviș care-i convinge să aștepte până când vor veni dările strânse din Egipt, așa cum a promis sultanul. Ahmet este furios că nu poate pune bază pe loialitatea ienicerilor și spahiiilor din moment ce se pot revolta pentru niște bani.

Kosem episodul 3 rezumat
Anastasia își revenise din leșin iar acum, în mare, căuta să iasă din sac și să ajungă la suprafața apei, dar din nou se află la marginea dintre lumi și vede pe tatăl ei întinzându-i mâna. Femeia mută, Golge, o salvează, pentru că o văzuse de pe crenelurile palatului și o aduce înapoi în harem. Reyhan este uluit s-o vadă vie pe Anastasia și începe să se panicheze. Cennet cheamă medicul haremului și după ce pleacă din cameră, Anastasia fiind încă inconștientă, Reyhan vine și vrea s-o sufoce cu perna, dar apare Ahmet cu suita lui și el nu-și poate îndeplini gândul criminal. Sultanul se interesează ce s-a petrecut cu draga lui cadînă, și află că probabil a vrut să evadeze din palat. Golge spune - prin limbajul semnelor - că a văzut de la distanță un bărbat alături de Anastasia, care a aruncat-o în mare, dar nu știe cine era. Când Anastasia își revine, Ahmet o întreabă ce s-a întâmplat, dar pentru că Reyhan e și el acolo, ea spune că nu-și amintește nimic. După aceea sultanul îl atenționează pe Reyhan că Anastasia este sub protecția lui și că dacă pățește ceva, lui îi va tăia capul. După ce Anastasia ajunge din nou în harem, o ia deoparte pe Golge și îi spune că știe totul dar că va muri dacă spune adevărul. Mustafa se joacă cu Anastasia în harem, iar seara se duce la Ahmet care-l întreabă dacă îi este frică de el. Copilul spune că nu, nu de el, ci de călăii care vor să-l execute.

Kosem episodul 3 rezumat
Frații Giray stau de vorbă din nou pe tema preferată a lui Șahin, tronul. Șahin visează să preia tronul Imperiului Otoman și crede că Mehmet va ajunge astfel han al Crimeei. Mehmet răspunde că totul nu e decât o fantezie în mintea lui dar Șahin dă drept exemple pe Alexandru cel mare, pe Suleyman Magnificul și pe Timur Lenk care n-ar fi ajuns atât de mari dacă nu și-ar fi urmat visele. A doua zi, în piață, Mehmet ajunge la un negustor care îl lasă să intre într-o încăpere care are ușa acoperită de un covor. Înăuntru îl așteaptă sultana Fahriye (fiică a sultanei Safiye), de care Mehmet este îndrăgostit. El îi dăruiește un colier pe care i-l pune la gât apoi ea îi spune că trebuie să se despartă, pentru că relația lor nu are viitor, iar dacă află cineva ceva, amândoi vor fi executați. Însă când iese afară, Șahin îl așteaptă și îl întreabă dacă s-a întâlnit cu sultana Fahriye. La palat, Anastasia e chemată de Safiye s-o ajute să scrie o scrisoare în italiană către Maria de Medicci. Safiye observă că Handan îi trimite în fiecare seară o altă cadînă lui Ahmet (ca să grăbească venirea pe lume a unui moștenitor), lucru cu care este de acord, în ciuda faptului că n-o suportă pe nora ei și complotează împotrivă. Mai târziu, înainte de ivirea zorilor, Ahmet o cheamă la el pe Anastasia care se teme, crezând că acesta o va pedepsi pentru că a vrut să evadeze, dar el o duce pe terasă și îi arată Istanbulul, îi spune că dacă vrea să vadă orașul, vor ieși împreună și că dacă va iubi acest oraș, va fi al ei. Căci totul este al lui, el este stăpânul peste tot ce se vede, iar el îi aparține ei, deci totul este al ei. Anastasia răspunde că nu este așa, că sunt atâtea fete care-l vor, iar el spune că important e pe cine vrea el, nu cine-l vrea.

Kosem episodul 3 rezumat
Sultana Safiye se plimbă cu marele vizir prin grădini și discută despre taxele strânse din Egipt și despre cum a tocmit el o corabie de pirați, așa cum i-a cerut sultana, și acum banii sunt la el, dar o să le dea drumul la porunca sultanei. Ea îi spune că a făcut foarte bine și că în ziua următoare vor avea de trecut printr-o situație critică, dar de ea va depinde cine se salvează și cine nu. Handan află de la un anume Mustafa aga că dările din Egipt n-au venit încă, iar ea se arată îngrijorată. Mustafa discută apoi cu Derviș, care după ce vizirul spune ce știe el, acesta și dă seama că marele vizir, Yavuz este loial sultanei Safiye. Când i se spune și lui Ahmet că taxele au intrat în posesia unor pirați, fiind conștient că dacă nu va plăti prima de înscăunare armatei, va avea mari probleme, hotărăște că trebuie să meargă neanunțat la barăcile gărzilor de ieniceri ai palatului. Înainte de asta, sultanul își amintește că nu l-a mai văzut de multe zile pe medicul palatului și ar vrea să-l întrebe din nou despre cum a murit tatăl lui, Mehmet al III-lea. Derviș o sfătuiește pe Handan să-i spună lui Ahmet că este periculos să meargă la barăcile ienicerilor pentru că dușmanii pândesc din toate părțile, dar ea nu ascultă sfatul consilierului. Andro/Iskender poartă mereu cu el panglica dăruită de Anastasia când s-au întâlnit în pădure, iar Davut își dă seama de la cine este și că e foarte prețioasă pentru el și i-o fură. Iskender își caută prețiosul dar și chiar când Ahmet venise în curte și le vorbea colegilor săi, el, neatent, sigur că Davut i-a furat panglica, se duce la el și se iau la bătaie. Ahmet când vede așa ceva, poruncește să se deschidă mica arenă din mijlocul curții și îl provoacă pe Iskender la duel. Acesta duelează bine, dar se lasă oarecum învins, pentru că nu putea să-l bată pe sultan. Dar Davut îi flutură panglica furată și el se enervează cumplit, apoi se năpustește asupra lui Ahmet cu furie punându-l la pământ din câteva pase. Sultanul îl pălmuiește apoi Iskender este trimis la beci.

Kosem episodul 3 rezumat
Ahmet se întoarce la palat unde este înștiințat că medicul a dispărut și el își dă seama că a fost omorât în clipa în care i se spune că acesta voia să vină să-l viziteze. Frații Giray discută într-o tavernă, Șahin avertizându-l pe Mehmet că poate ruina totul din dragoste pentru o femeie care este fiica dușmanei lor (adică Safiye). Mehmet răspunde că știe că așa este, dar și Fahriye are sentimente pentru el. În același timp, Fahriye stă de vorbă cu servitoarea ei și îi spune că și-ar dori să plece departe cu Mehmet undeva unde să fie doar ei doi, fără problemele de la palat. Șahin îl sfătuiește pe fratele său să renunțe acum, cât nu e târziu, pentru că legile curții otomane sunt foarte clare. Mehmet râde de el și de visele lui, cine vorbea de vise?!, apoi zice că totul este după cum dorește sultanul. Șahin îl întreabă dacă are de gând să o ceară pe Fahriye de la sultan, dar Mehmet răspunde că "nu, nu eu, ci tu, drept răsplată pentru că l-ai adus la palat pe prințul Mustafa". Șahin se enervează și spune că "doar n-ai să renunți la tronul Crimeei pentru o femeie?" dar Mehmet afirmă că și-ar da și viața pentru sultana lui și că nimic altceva nu-l interesează, rugându-l pe Șahin să facă asta pentru el.

Kosem episodul 3 rezumat
Ahmet se află împreună cu Anastasia la hamam și ea vede prima piatră aruncată de ieniceri, pe care sultanul o păstrează drept amintire. Apoi discuția deviază către alte lucruri, Ahmet concluzionând că nu se teme de nimeni și de nimic, dar Anastasia îl avertizează că sunt multe cele ce apasă pe umerii lui, nu are rost să mai păstreze și piatra aceea, apoi o aruncă în apă. A doua zi este o sărbătoare la care se oferă de mâncare și Ahmet iese în fața armatei adunate să spună că deocamdată nu are banii din taxele promise dar imediat ce aceștia vor ajunge în vistierie, le va plăti ceea ce li se cuvine. Handan îl privește cu îngrijorare, iar Safiye o acuză că din cauză că a vrut s-o vadă exilată, și-a aruncat fiul în foc. Derviș cere ca ienicerii și spahiii să se apropie de mese și să mănânce, dar ei nu se mișcă, apoi mai mulți rebeli spun că își vor dreptul lor, apoi se îndreaptă cu săbiile către Ahmet care îi numește trădători. Derviș îl apără pe sultan și îl duce în palat, apoi Zulfikar anunță că în acel moment se dau banii pentru înscăunare, bani care sunt donați de sultana Safiye. Ienicerii strigă numele sultanei și o ovaționează. În cabinet, Ahmet stă față în față cu bunica sa care îi cere să semneze actul prin care ea donează două milioane de galbeni în schimbul rămânerii ei la palat. Ahmet se conformează și după ce Safiye pleacă, aruncă jos de pe birou totul, furios că sultana a obținut ceea ce și-a dorit. Dar Derviș se apropie și îl calmează, spunându-i că mâine Safyie va avea parte de o cu totul altă zi. În altă încăpere, Handan și Halime ajung la concluzia că amândouă au un numitor comun, Ahmet, și un dușman comun, Safiye, și se înțeleg să acționeze împreună. Halime îi înmânează lui Handan un document cu numele tuturor celor care erau de partea sultanei Safiye. Derviș îl omoară pe șeful spahiiilor și pe un alt agă care fusese mâna dreaptă a acestuia. Anastasia îi povestește tot adevărul din ziua în care a vrut să evadeze mutei Golge, care-i face semn să nu mai spună la nimeni.

Kosem episodul 3 rezumat
A doua zi sultana Safiye are marea surpriză să vadă că nimeni nu mai este în harem, nici Cennet, nici cadînele, nici eunucii, apoi află că s-au făcut schimbări și în dregătorie (guvern), marele vizir fiind trimis în Ungaria, un pașă este exilat la Bagdad, după care i se spune că au fost uciși capii revoltei de ieri, averea ei este sub sechestru pentru că e stare de război, iar Nasuh a fost numit beylerbey (guvernator) al Alepului. Cu alte cuvinte, toți cei care erau loiali ei au fost îndepărtați de capitală în noaptea care a trecut. Safiye mulțumește lui Allah că mai are averi despre care nu știe nimeni. Ahmet o cheamă pe Anastasia la el și ea își exprimă teama de ceea ce s-a petrecut ieri, crezând că și ea va muri dacă avea să ia amploare revolta. Sultanul spune că nu se teme de moarte, ca atare, ci se teme că ar muri fără să își vadă visele împlinite, fără să cunoască dragostea, fără să fie un rege puternic. Anastasia îl sărută pentru prima oară ... Mai înainte Ahmet trimisese după Iskender care este scos din beci și care crede că va fi executat pentru îndrăzneala lui. Reyhan îl aduce în fața sultanului și a Anastasiei legat la ochi ...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




urmează: Kosem episodul 4

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.






29 de comentarii:

  1. În curând va apărea la Acasă tv un nou serial , Îngeri nobili îmi puteți spune despre ce e vorba în acest serial turcesc ?
    Vă mulțumesc pentru rezumat nou postat astept cu nerăbdare să vină si episodul 4 .
    O zi bună vă doresc si La mulți ani de ziua Națională .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, George! O sa vad despre ce este vorba, mi-ar fi de folos titlul in turceste, dar poate ma descurc eu sa-l aflu. Rezumatul de fata e inca in lucru :)
      La multi ani si dv. de ziua Romaniei!

      Ștergere
    2. Titlul în română e Îngeri si nobili iar în turcă serialul in titlul original e bügünun saraylisi . Vă rog să-mi spuneți despre serial . O zi bună .

      Ștergere
    3. Da. E o poveste de razbunare, pe de o parte, si de viata si probabil iubire, pe de alta parte. Un bijutier e nevoit sa-si vanda casa pt a se muta intr-un apartament. Cel care o cumpara e, de fapt, un rival de-al lui din tinerete....

      Ștergere
    4. Vă mulțumesc , pentru tot . Pare un serial ce merită urmărit . Acest serial va începe pe data 14 decembrie alături de un alt serial telenovelă din Brazilia . Totusi îmi pare rău că serialul Sud si Nord a fost anulat de pe canal Acasă Tv . Din cîte am auzit a fost scos din grilă din cauza audienței slabe . Mie unul personal a fost un serial ce l-am urmărit cu mare interes . Asa e sper ca viitorul proiect să fie pe placul meu .

      Ștergere
    5. Cu multa placere, George! Un rezumat al serialului pot face, dar deocamdata nu pot sa promit mai mult. Kuzey-Guney era un serial bun, insa s-a mai vazut la noi asa ceva, am inteles ca mai demult la A1 s-a anulat serialul Lale Devri, care tot asa, era un serial foarte apreciat, dar nu la noi.

      Ștergere
    6. P.S. ingeri si nobili este tot o ecranizare dupa un roman de succes in Turcia.

      Ștergere
  2. cei care stiti engleza va recomand kiralik ask love for rent e foarte popular in turcia acest serial

    RăspundețiȘtergere
  3. când apare episodul 4 din kosem

    RăspundețiȘtergere
  4. Joi, 3 decembrie ora 20:00 star tv turcia nesubtitrat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumesc pentru raspuns

      Ștergere
    2. Aici pe blog apare sambata sau duminica, dar cel mai probabil voi intrerupe publicarea rezumatelor la acest serial pentru ca din cauza grupurilor de pe facebook care-mi copiaza rezumatele fara sa specifice sursa, am foarte putine vizualizari si, in consecinta, ceea ce fac nu are nici o eficienta. Pana cand cei de la DMCA vor rezolva problema, rezumatele la Kosem sultan vor fi sistate.

      Va multumesc pentru intelegere!

      Ștergere
  5. Îmi pare rău să citesc acest anunț . Îmi puteți spune dacă e subtritrat în engleză acest serial . Vă rog din suflet .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Nu mai este. Au fost primele doua episoade dar au fost sterse imediat de catre detinatorii drepturilor de autor iar traducatorul amenintat cu darea in judecata (intamplarea face sa fi fost in acelasi grup facebook cu el). Fireste, omul a spus ca nu mai subtitreaza episoadele.

      Greseala lui a fost ca si-a facut un site unde punea episoadele, si pe acelea din Suleyman... in felul asta dupa doua zile site-ul i-a fost dibuit si fisierele scoase.

      Ștergere
  6. Eu unul personal , sunt un mare fan acestui bolg . Si vă rog să-mi spuneți măcar cele mai importante întîmplări din episod din Kösem . De ve-ți lua în considerare rugămintea mea îl voi considera un dar de Crăciun .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, George, ce sa fac. Serialul imi place, dar nici sa muncesc ca sa-mi fure altii munca, nu-mi convine. Poate o sa fac rezumate scurte pe care le voi actualiza cand va fi difuzat si la noi.

      Ștergere
    2. Este e idei bună vă rog s-o luați în considerare . O zi bună .

      Ștergere
    3. o zi buna/seara placuta si dv., George!

      Ștergere
  7. sper să nu faceți și la acest serial ca la dila vreau ca la acest serial sa publicați toate episoadele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In perioada cand s-a terminat Dila eram plecata in concediu 2 saptamani, de aceea a ramas in suspensie cu cateva rezumate

      Kosem sultan pe de o parte inca nu se difuzeaza la noi, pe de alta parte am putine vizualizari din cauza pustoaicelor care-mi copiaza rezumatele pe facebook fara sa specifice sursa. Cu 3-400 de vizualizari intr-o saptamana, n-are rost sa ma chinui sa scriu la el. Vezi raspunsul meu cu litere aldine ceva mai sus. Cel mai probabil voi intrerupe rezumatele la acest serial pana cand va fi difuzat la noi.

      Ștergere
  8. și când se va difuza acest serial la noi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am cunostinta despre aceasta informatie. Depinde de cat de scump este serialul si de cati bani dipsun cei de la Kanal D. presupun ca tot ei il vor cumpara.

      Ștergere
  9. și dacă Kanal D. nu va cumpăra acest serial

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu ei, altii, serialul e prea bun sa nu-l cumpere si vreo televiziune din Ro.

      Ștergere
  10. dar dacă acest serial nu se va cumpăra pana după câțiva ani

    RăspundețiȘtergere
  11. dar dacă acest serial nu se va difuza la noi în țară până în ani viitori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici n-am sustinut ca s-ar cumpara in iarna asta. Nici Suleyman n-a fost achizitionat decat dupa vreo 2 ani de la lansarea in Turcia.

      Ștergere
  12. Te rog frumos sami zici daca sti inde pot vedea kosem ep 3 subitrat in romana ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam ca exista pe net Kosem cu vreo subtitrare. Adica au fost ep. 1 si 2 pe un site care a disparut la scurta vreme din cauza incalcarii drepturilor de autor. Dar mai mult, n-am auzit sa fie.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.