joi, 14 septembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 2 rezumat




Tu esti patria mea, ep. 2 rezumatAzize ţipă la fiul ei în timp ce Cevdet ezită, apoi se duce la băiat şi îi scoate eșarfa neagră de la ochi. Ali Kemal îşi recunoaşte tatăl adoptiv iar el vorbeşte mulţimii spunând că îl va ierta pe rebel ca să arate că grecii n-au venit aici să omoare oameni. Comandantului Vasili nu-i place acest lucru, dar nu se dă de gol, ci mai târziu îi spune colonelului că a făcut o mişcare deşteaptă. În episod ni se arată cum Tevfik apare, şi văzându-l pe Cevdet viu, fuge, speriat. Apoi, urmează un flash back în trecut, în care vedem cum Tevfik îl împuşcă pe la spate pe Cevdet.... Azize îşi recunoaşte soţul, dar el stă nemişcat iar ea e nevoită să plece, luată de braţe de soldaţi.

Ali Kemal e dus la închisoare, şi Azize la fel. Tevfik adună în grabă nişte lucruri dintr-un sertar şi cere audienţă la comandant, dar în birou sunt mai mulţi colonei, inclusiv Cevdet. Din nou ni se arată imagini din trecut - Cevdet, împuşcat, este dus pe o targă ca ostatic în tabăra grecilor. Comandantul Vasili aşteaptă să vadă dacă şi-a recăpătat cunoștința şi îi spune că familia lui a murit în Salonic, citindu-i o listă cu numele celor decedaţi acolo. Cevdet reuşeşte să îngaime că vrea să fie omorât, dar este dus la spitalul de campanie...

Tu esti patria mea, ep. 2 rezumatTevfik, în prezent, îi spune lui Cevdet că el a trecut numele celor din familia lui la morţi, ca să nu mai fie căutaţi şi omorâți şi colonelul îşi îmbrăţişează fostul prieten pentru acest gest. Acasă, fetele şi Hasibe se gândesc la soarta lui Ali Kemal, când dar vine o prietenă şi le spune că a fost cruţat, dar că este la închisoare, împreună cu mama lui. Şedinţa din biroul lui Vasili se încheie, iar el îl reţine pe Cevdet ca să-i spună că de dată asta îi iartă familia şi îi eliberează soţia şi fiul, dar să fie cu băgare de seamă pe viitor.

Acum colonelul Cevdet trebuie să găsească toate armele de care ar dispune turcii din Izmir, ca să nu se iște vreo răscoală. În acest timp Tevfik îşi trimite trei dintre cei mai apropiaţi oameni în afara oraşului, cu lăzi pline de arme, spunându-le să aştepte acolo ordinele lui. Cevdet se duce în celula lui Azize, dar nu-i poate spune de ce el a trecut de partea duşmanului, aşa că alege să spună doar că acel Cevdet din trecut este mort. După aceea se duce şi la Ali Kemal, şi, crezând că el a vrut să-l omoare pe comandant, îl întreabă de unde avea pistolul şi cine l-a pus să facă asta. Ali Kemal se înfurie şi pune şi el întrebări, fără să-i răspundă mai întâi.

Pe stradă, Hilal şi sora ei, Yîldîz sunt cât pe ce să fie împuşcate de greci când apare Leon şi le cere să meargă acasă şi să nu mai umble pe străzi. Cevdet stă de vorbă cu Tevfik şi i se arată recunoscător că a avut grijă de familia lui, iar acesta îi spune că speră să-şi fi făcut bine, cât de cât, această datorie de onoare. Veronica, soţia lui Vasili, vine în Izmir şi îşi petrece timpul cu Leon, dar la masa la care este invitat şi Cevdet, pare că îi face ochi dulci acestuia.

Vasili insistă pe lângă colonel să rămână în casa lor, deşi el ar vrea să meargă la familia lui. Azize şi Ali Kemal sunt eliberaţi şi duşi acasă de Tevfik, şi după ce ajung la uşă, Azize îi înapoiază comandantului colierul primit ca dar de nuntă, spunându-i că dacă soţul ei trăieşte, ea nu se poate mărita cu altul, dar că-i rămâne foarte îndatorată pentru tot ceea ce a făcut. De supărare, Tevfik se duce la Eftelia să se consoleze. Acasă, Azize le spune fetelor că tatăl lor trăieşte dar că acum este colonel în armata grecească. Ele acceptă greu acest adevăr, şi rămân la concluzia că important e faptul că e viu.

Hasibe încă nu ştie că fiul ei a trecut de partea duşmanilor, iar Azize nu poate să-i spună, aşa, deodată, despre acest adevăr, de teamă să nu facă o criză de inimă. Când Cevdet ajunge acasă, Hasibe într-adevăr se crizează, uluită că fiul ei a devenit trădător. Yîldîz este acasă şi îşi îmbrăţişează tatăl, dar Hilal e la casa conspirativă, cu prietenii ei loiali patriei, pentru că pregătesc înmormântarea lui Hasan. Într-un alt flash back îl vedem pe ostaticul Cevdet deja de partea grecilor, omorându-i pe turcii care vor să evadeze pentru că Imperiul Otoman a pierdut războiul. Vasili, care s-a ataşat de el, îi oferă șansa de a se răzbuna pe cei care l-au trădat, în schimbul jurământului de credinţă faţă de drapelul grecesc.

Tu esti patria mea, ep. 2 rezumatColonelul merge la cimitir şi o vede pe Hilal, care însă îl respinge, apoi pe maică-sa, rugându-se la mormântul făcut lui când au venit la Izmir şi au crezut că este mort. Hasibe se roagă şi nu-i răspunde. Între timp are loc un atac într-o moschee şi răniţii sunt aduşi la spitalul unde Azize este soră. Vasili investighează cum de s-a petrecut aşa ceva, iar Tevfik minte că nu ştie nimic, deși el a organizat totul. Cevdet este la spital şi vrea ca un anume pacient, Yusuf, să fie trezit din somnul indus, ca să-l poată întreba cine a ordonat focul din moschee. Tevfik vrea să-l omoare, dar intră Azize şi nu poate să-şi ducă gestul până la capăt. Yusuf este trezit şi rămâne doar cu colonelul, apoi îi spune la ureche cine a comandat focul, după care moare. Cevdet nu-i dezvăluie lui Tevfik dacă Yusuf a vorbit.

În trecut, ni se arată că Cevdet a trădat ca să intre spion în armata greacă şi să schimbe cursul războiului, după ce a aflat de la un soldat, Pasha, că familia lui trăieşte.... Noaptea, Cevdet fără uniformă şi cu turban pe creştet, se duce la un mormânt şi se roagă. Pasha vine din pădure şi amândoi stau de vorbă, colonelul spunându-i că acum a văzut că cel mai greu de suportat este să decadă în ochii familiei lui...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Patria mea esti tu, prezentare                                   urmează: Patria mea esti tu, ep. 3

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.