joi, 26 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 23 rezumat


Patria mea esti tu, ep. 23 rezumatGeneralul pleacă trist şi confuz. Pe drum, îşi aminteşte momente din viaţa lui cu Azize şi parcă îi este greu să creadă că femeia vieţii lui chiar nu-l mai iubeşte. Când ajunge în magazia unde se întâlnea cu Yakup, îşi varsă nervii pe masa şi scaunele din incintă, urlând ca un leu în cuşcă de durere. Se trânteşte pe jos, plângând şi rugându-se la Dumnezeu să-i curme suferinţa, strigând "Ajunge, Doamne, ajunge!"

În cartier, Eleni vine la Azize să îi spună că Yîldîz a venit supărată la ea, că logodna n-a avut loc. Azize nu înţelege de ce, dar Eleni nu ştie mai multe. Vasili o ceartă pe Veronika pentru eşecul suferit în timp ce Cevdet urcă agale scările, copleşit de propriile necazuri. Dar auzind discuţia de sus, intră în cameră şi află că Leon a contramandat totul. Ali Kemal, când aude, se înfurie grozav de mult şi vine la comandament să facă scandal. Cevdet abia reuşeşte să-l potolească, apoi se întâlneşte din întâmplare cu Tevfik şi se manifestă foarte ameninţător şi îndârjit în faţa lui.

Patria mea esti tu, ep. 23 rezumatAli Kemal se duce s-o consoleze pe Yîldîz care plânge în noapte, parcă neîndrăznind să vină acasă cu aşa dezonoare pe umerii ei. Tevfik încearcă să-şi ia rolul de soţ în serios, deşi Azize se eschivează de la îndatorirea de soţie. Colonelul îi vorbeşte în termeni umilitori despre Cevdet, pentru a o face să-l uite, sau, poate, chiar să-l urască, dar Azize nu se lasă impresionată de vorbele soţului ei, ba chiar îl opreşte să mai arunce cu noroi în Cevdet, apoi iese din dormitor. Tevfik îşi priveşte mândru, verigheta, în timp ce Cevdet se perpeleşte în camera lui gândindu-se că Azize este în braţele duşmanului său.

Mai apoi el se destăinuie faţă de Yakup, singurul care poate să-l înţeleagă. Dar acum are o nouă misiune: trebuie să trimită armele lui Eșref paşa către Mustafa Kemal şi omul care conduce armata rezistenţei din Anatolia de Vest. Însă acest fapt nu va fi uşor de îndeplinit, pentru că şi Hamilton îi cere lui Tevfik acelaşi lucru, să găsească armele şi să le predea Antantei. Totuşi Tevfik refuză la început, înfuriindu-l pe Hamilton, apoi englezul îi explică totul în aşa fel încât colonelul nu mai are cum să refuze.

Lutfu şi prietenii săi se află în ascunzătoarea unde au dus telegraful şi transmit mesaje. Eftalia se duce la anticarul de ceasuri şi cere un anumit ceas, cu lanţ, dintr-o vitrină. Yakup, deghizat, o urmăreşte îndeaproape. Azize se duce la Veronika să discute despre imposibilitatea căsătoriei lui Leon cu Yîldîz, deşi el nici nu doreşte acest lucru. În acelaşi timp el îi trimite lui Hilal un mesaj printr-un copil care i-l aduce la spital. Leon o aşteaptă undeva în singurătatea unei păduri. Hilal vine la întâlnire şi îl dojeneşte pentru ce i-a făcut surorii lui, apoi discuţia alunecă spre ei doi. Leon încearcă s-o facă pe Hilal să înţeleagă că o iubeşte foarte mult, dar Hilal tot nu-şi dezvăluie sentimentele faţă de el şi pleacă plângând.

Hamilton stă de vorbă cu Eftalia şi îi dă de îndeplinit o misiune care-l vizează pe Tevfik, menționând și că el s-a căsătorit cu Azize. Femeia nu are ce face, mai ales că susţine în continuare că nu-l cunoaşte pe colonel şi că n-a mai avut de-a face cu el până acum, dar este foarte tulburată să audă despre căsătorie. La spital vine o femeie cu un copil cu febră. Azize şi Hilal îl îngrijesc imediat, iar mama lui povestește că face parte dintr-o comunitate de nomazi şi că mai mulţi membri, inclusiv adulţi, s-au îmbolnăvit şi au făcut febră. Azize încearcă s-o liniştească pe biata femeie şi o convinge să plece, apoi ea se duce la Tevfik să-i înlesnească o audiență la Vasili. Tevfik acceptă și o aduce pe Azize într-un moment când și Cevdet, Veronika, Lucy și Charles sunt de față. Azize cere ajutor pentru acea comunitate de oameni sărmani, însă Hamilton preia frâiele discuției și se opune.

Azize, dacă vede că de la şefi nu poate primi ajutor, se adresează oamenilor simpli şi apoi organizează o strângere de alimente şi de lucruri. Yakup se duce iarăşi, deghizat, în tabăra oamenilor lui Eșref paşa ca să afle unde sunt ascunse armele. La un moment dat, Ali Kemal este la spital să ajute, dar un copil vine şi îi dă un bilet, iar Hamilton, care este şi el acolo, priveşte cu luare aminte ceea ce vede, că prietenii lui Hilal de la ziarul clandestin se duc împreună cu Ali Kemal. Mehmet este pe străzi şi şterge semnele cu cretă de pe pereţi. Cu toţii ajung în acelaşi loc şi se întâlnesc cu Yakup care le dă noi informaţii şi misiuni. Cevdet este după un zid şi aude ce se discută.

Patria mea esti tu, ep. 23 rezumatOperaţiunea de strângere de ajutoare ia amploare şi se desfăşoară sub supravegherea soldaţilor turci. De fapt, totul are loc exact acolo unde sunt armele lui Esref, şi probabil că sub alimente şi ajutoare, în coşuri se vor transporta acele arme. Ali Kemal îi arată lui Azize o scrisoare care pe ea o îngrijorează, dar tânărul este mândru şi bucuros de ceea ce face. Noaptea, într-adevăr, Azize, copiii ei şi ceilalţi oameni care îi ajută, vin la depozit şi scot din baloţii de paie puştile pe care le pun în lăzi. Dimineaţa, Yakup îl învaţă pe Mehmet să tragă cu puşca, având drept ţinte nişte sticle. Stavros primeşte de la Yîldîz un mesaj important şi crede că a venit şi momentul lui, pentru că el mai încercase să scoată informaţii de la ea. Cei doi se întâlnesc la o ceainărie, dar Stavros rămâne cu buza umflată.

Vasili află de convoiul care urmează să se pună în mişcare şi vine să controleze. Mehmet şi Yakup stau în poziţii strategice în nişte poduri pregătiţi să tragă. Vasili vorbeşte cu Azize şi apoi îl pune pe Cevdet să controleze transportul, dar imediat se răzgândeşte şi îl trimite pe Leon la verificat. Cevdet are emoţii, la fel ca şi toată familia lui. Mehmet şi Yakup îl au pe Leon în bătaia pustii. Leon găseşte o armă, iar un deget apasă pe trăgaci ...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Patria mea esti tu, 22                        urmează: Patria mea esti tu, episodul 24 rezumat

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.