miercuri, 25 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 22 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 22 rezumatCevdet bănuieşte că pe hârtia lăsată mărturie de către Eșref scrie altceva decât ceea ce ştia el. Se duce la Yakup să se sfătuiască, nemaiştiind ce să creadă: Esref a minţit în legătură cu acel aşa zis testament şi a pus altceva în loc, sau s-a întâmplat o interceptare între timp? Azize se duce la Tevfik să-i arate scrisoarea şi inelul cu piatră roşie şi cu însemnele steagului turcesc, semiluna şi steaua. Tevfik se preface că nu are habar şi se arată impresionat. Generalul, însă, vine şi el în biroul colonelului şi are loc o discuţie între patru ochi. Colonelul face nişte aluzii care îl pun pe gânduri pe Cevdet.

Yakup se infiltrează printre oamenii lui Esref, acum conduşi de Yavuz, care ştie adevărul, tocmai ca să afle ce conţinea scrisoarea lăsată de paşă în urma sa. Azize, total dezamăgită şi înşelată în speranţele sale, merge să plângă la mormântul făcut de Hasibe fiului său pe când încă nu ştiau că acesta trăieşte, considerând că Cevdet pe care îl iubea ea, este mort. Charles stă de vorbă cu Eftalia ca să-i dea o nouă misiune. Veronika discută cu Leon şi cu Lucy despre o serată pe care o va da în onoarea lui Yîldîz şi a apropiatei căsătorii cu Leon. Însă tânărul se ridică politicos de la masă şi pleacă la spital, unde Hilal îi schimbă pansamentul.

Cevdet primeşte un bilet de la Yavuz într-o cutie cu fund dublu. Tevfik este contactat de Eftalia în restaurant şi ea îi dă un mesaj de la Hamilton. Yavuz, Tevfik şi, mai apoi, Cevdet, se întâlnesc într-un depozit. Yavuz este sincer cu Tevfik dar acest lucru îl costă viaţa deoarece colonelul îl înjunghie. Cevdet vine şi el la locul întâlnirii şi vede ce s-a întâmplat, apoi are loc un schimb de focuri între cei doi rivali. În noapte, Generalul se duce la Yakup să-i spună că Tevfik l-a omorât pe Yavuz, deci nu mai este nimeni care să confirme testamentul lui Esref.

La cină, Hasibe, Azize şi copiii primesc vizita lui Cevdet care vine să discute cu Yîldîz despre căsătoria cu Leon şi încearcă s-o pregătească pentru o surpriză neplăcută. După ce el pleacă, Hilal stă de vorbă cu sora ei în dormitor, în timp ce Leon se plimbă printr-un parc, singur şi preocupat de ce se va întâmpla cu viața lui. Tevfik are coşmaruri că vine la el în dormitor Cevdet, îmbrăcat în uniformă de maior turc, şi îl împuşcă în tâmplă. A doua zi cei doi rivali se întâlnesc la masă în tavernă şi generalul îl descoase pe colonel să vadă ce ştie, despre cine şi cât. Cu toate aceastea Tevfik îşi joacă bine cartea şi se dă drept patriot, dar asta nu-i adoarme vigilenţa lui Cevdet, care-l cunoaşte prea bine pe cel din faţa sa.

Patria mea esti tu, ep. 22 rezumatLa comandamentul grecesc are loc o şedinţă prezidată de Vasili, dar Hamilton este acela care discută cel mai mult pe marginea subiectelor de pe ordinea de zi. Ba, la un moment dat, pentru că se vorbeşte despre Mustafa Kemal, Charles îl întreabă pe Cevdet dacă îl cunoaşte, şi acesta bineînţeles că neagă, însă nici Hamilton nu-l crede pe general. Yakup îi organizează pe Ali Kemal, Mehmet şi trupa de muzicanţi, jurnalişti de ocazie, şi le arată cum trebuie acţionat şi cum să meargă în anumite zone, să lase pe ziduri nişte semne cu cretă. În acest timp, Stavros şi Cevdet trebuie să colaboreze pentru a-l împiedica pe Mustafa Kemal să înainteze din Anatolia. Mai târziu, generalul stă de vorbă cu Yakup şi discuta despre cum să facă în aşa fel încât planurile grecilor să eşueze.

Serata organizată la comandament cu ocazia logodnei dintre Yîldîz şi Leon începe. Lucy îl avertizează pe Cevdet că Azize se căsătoreşte cu Tevfik în acele momente. Generalul pleacă grăbit, cu calul. Vasili îşi întâmpină oaspeţii dar observă lipsa lui Cevdet, totuşi începe discursul de gazdă, subliniind că poporul grec nu este duşmanul poporului turc, şi în această idee are loc şi logodna fiului său cu Yîldîz. Însă Leon spulberă totul anunţând că el nu se căsătoreşte şi că totul este o eroare. Lumea rămâne uluită, Vasili pleacă în apartamentele personale iar Yildiz iese afară. În casa din cartier se oficiază cununia dintre Azize şi Tevfik. Cevdet bate disperat la uşă, dar nu i se dă drumul decât după ce se încheie ceremonia. Generalul se ia, nervos, de Tevfik, dar Azize intervine. Cevdet nu pleacă până când nu-i zice colonelului c-o să-i pară rău.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin




a fost: Patria mea esti tu, 21                                     urmează: Patria mea esti tu,episodul 23

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.