luni, 30 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 25 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 25 rezumatAzize se duce să-l caute pe Tevfik şi să-i ceară socoteală, dar nu-l găseşte. A doua zi, oamenii colonelului iscă aşa turbulenţe prin oraş că lumea se ia la bătaie. La Ankara vin veşti importante pe telegraf. Se vorbeşte de un deputat, Rîza bey, care trebuie să ajungă în Smirna, să evalueze situaţia şi apoi să plece la Istanbul nevătămat. Cevdet, secondat de Yakup, împrăştie mulţimea a cărei furie lua amploare. Omul lui Tevfik încearcă să menţină dezordinea şi se răsteşte la general, dar până la urmă cedează, însă Cevdet îl arestează.

Hamilton îi face o vizită inopinată Etfaliei, pe care probabil a urmărit-o şi a văzut-o că s-a dus acasă la Tevfik. Miralay, care se află în pădure, la oamenii lui Eșref, îi găseşte morţi pe cei doi care trebuiau să-l spânzure pe Yakup. Azize iese pe stradă şi vede oamenii răniţi de la bâtele celor înfierbântaţi din mulţimea adunată spontan. Soldaţii greci îi împrăştie pe cei care au mai rămas, iar Azize îngrijeşte un tânăr lovit la cap. În magazia binecunoscută, Cevdet şi Yakup pun la cale dejucarea planurilor evidente ale lui Tevfik, care avea drept misiune să semene confuzie în rândul turcilor în așa fel încât Mustafa Kemal să eșueze. Yakup se duce să-i organizeze pe Ali Kemal şi prietenii lui însă întâmpină o anume rezistenţă din partea fiului lui Cevdet.

Patria mea esti tu, ep. 25 rezumatÎn timp ce Rîza bei se află într-o şaretă, însoţit de un soldat turc, comandantul stă la masă cu Hamilton care îi dă o poză unde apare şi Rîza, ca să-l recunoască, dându-i misiune în privinţa acestuia. La comandament, Veronika îl caută pe Leon şi găseşte scrisoarea pusă în carte, unde mărturisise totul înainte de a se sinucide, fără să se gândească la ce va urma şi că va scăpa teafăr. (Aici începe episodul 26 Kanal D) Leon a rămas lângă copac şi o aşteaptă pe Hilal care-i aduce de mâncare. Cei doi stau de vorbă şi situaţia este de aşa natură acum, încât Hilal trebuie să-l ajute pe Leon să se ascundă, pentru că nu mai poate să apară în public fără să fie acuzat de trădare. Seara, ea îl aduce la tavernă şi Ali Kemal în prima clipă face gălăgie, apoi înţelege situaţia și îi oferă sprijin.

Azize află nişte lucruri pe care nu le ştia despre Tevfik de la un rănit pe care îl îngrijea la spital, ceea ce o convinge că Eftalia nu a mințit. După aceea merge acasă şi începe să caute prin sertare, printre documente şi găseşte poza pe care i-o dăduse Hamilton, unde se află şi Rîza bey. La comandament, Vasili informează ofiţerii despre sosirea deputatului. Cevdet dă nişte ordine contrare misiunii pe care o are Tevfik, care şi aude ce doreşte generalul de la soldaţii săi. Colonelul nu are încotro şi trebuie să se alăture plutonului de soldaţi greci conduşi de general care merg în pădure să aştepte şareta deputatului, pe care grecii aveau interesul să-l împiedice să ajungă la Smirna. După ce acesta este oprit, are loc un atac și un schimb de focuri. Soldaţii lui Cevdet ripostează şi se pun la pământ împreună cu Rîza.

Veronika se duce la spital să se plângă lui Lucy că şi-a pierdut şi al doilea fiu. Hilal o aude şi i se face milă de biata femeie, dar nu ştie dacă trebuie să-i dea amănunte, ori să spună doar că el trăieşte şi că este bine. Dar chiar şi aşa, Veronika îi este recunoscătoare şi o îmbrăţişează cu lacrimi de bucurie în ochi, că Leon e în viaţă. Azize, acasă, se sfătuieşte cu Hasibe şi îi dezvăluie ce a aflat despre soţul ei de la Eftalia.

Patria mea esti tu, ep. 25 rezumatÎn pădure totul se termină cu bine, şi ni se arată că atacatorii deputatului erau, de fapt, oameni de-ai unei femei, Kara Fatma, cu care Yakup îl pusese în legătură pe Cevdet. Totul a fost aranjat tocmai pentru că Rîza bei să fie în siguranţă, Fatma fiind unul din contactele lui Mustafa Kemal. Seara, Veronika îi spune bucuroasă şi lui Vasili că fiul lor trăieşte, dar generalul o informează sec, că Leon a minţit în legătură cu convoiul de ajutoare și că va fi judecat de tribunalul militar, când va fi găsit. Veronika este acum foarte îngrijorată de soarta lui. La tavernă Stavros face o percheziţie, dar nu-l găseşte pe Leon care e ascuns într-un dulap de bucătărie. După ce trece pericolul, Leon se ia la bătaie cu Mehmet care după câţiva pumni îl şi ameninţă cu pistolul. Hilal apare înăuntru şi trece în faţa lui Leon spunându-i lui Mehmet că-l iubeşte şi de aceea îl apără. După aceea, în aceeaşi seară, Yîldîz îşi dă seama că între Leon şi Hilal este ceva, şi îi reproşează surorii ei, că n-a crezut că tocmai ea îi va face aşa ceva.

Fatma îl aduce pe Rîza bey la Azize la spital unde îl izolează într-o cameră sub pretextul că este contagios. Tevfik şi Hamilton urzesc noi planuri de distrugere a rezistenţei şi de a-l neutraliza pe deputat. Fatma o avertizează pe Azize că Tevfik îi doreşte răul deputatului. A doua zi Cevdet şi cu Stavros vin la spital şi întreabă de Rîza. Azize neagă că ar şti ceva despre un pacient cu acest nume. Rîza este pus într-o maşină care transporta bolnavii de plămâni, iar soldaţii greci oricum nu-l recunosc, fără fes şi îmbrăcat în hainele de spital. Azize, acasă, începe să se prefacă faţă de Tevfik şi să joace teatru mimând mulţumirea.

Hilal a făcut pe curierul între Leon şi maică-sa. În ultima seară împreună, el îi mărturiseşte că a scris mesaje publice sub pseudonimul de Andreas, aşa cum ea a scris în calitate de Halit Iqbal. Se îmbrăţişează şi se sărută, pentru că a doua zi dimineaţă, Hilal, Ali Kemal şi Lutfu îl ajută pe Leon să plece din Smirna. Însă Yîdlîz, ascunsă în apropiere, vede ce se întâmplă. Leon ajunge pe malul mării iar Ali Kemal îi arată o barcă cu care va pleca din Turcia. Numai că abia ce se depărtează puţin Ali Kemal şi Hilal, că apare Stavros cu soldaţii greci şi îl iau pe Leon cu ei. Yîldîz probabil că și-a luat revanșa și l-a informat pe Stavros despre cele văzute.

La comandamentul grecesc are loc o serată, iar Tevfik joacă rolul de gazdă. El tocmai i-a dăruit lui Azize colierul cu smaralde, iar Cevdet când intră în salon rămâne cu ochii pe acel colier, care îi aparţinuse cândva. Generalul înaintează spre Azize, care nu înţelege de ce s-a apropiat de ea. Cevdet o întreabă de unde are colierul, iar ea îi spune că de la Tevfik. Comandantul îl vede pe Cevdet şi are loc un schimb tăios de priviri între cei doi. Cevdet scoate pistolul din toc, Miralay continuă să vorbească, Azize îşi aminteşte vorbele Eftaliei. Tevfik îl prezintă pe Rîza bey, care apare de după un paravan. Azize se uită uluită la el....

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin




a fost: Patria mea esti tu, 24                                     urmează: Patria mea esti tu, episodul 26

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.