miercuri, 22 noiembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 10-11, rezumat







Mireasa din Istanbul, ep. 10-11, rezumatFaruk stă de vorbă cu Begum, iritat, și îi cere să-i răspundă de ce a revenit așa, în viața lui. Begum îi răspunde că a doua zi va fi la spital și dacă dorește, vor discuta acolo, apoi pleacă de la petrecere. Esma o dojenește pe Sanem pentru furtul colierului, și n-o lasă să-i explice de ce a făcut gestul, fiind sigură că și Sureyya are legătură cu această mârșăvie. Sanem îi atrage atenția că nepoata ei n-are nicio legătură, ba, mai mult, nu știe nimic despre fapta ei, însă Esma n-o ascultă. Bătrâna doar vrea s-o îngenuncheze pe Sanem și s-o șantajeze. Ea nu va face plângere la poliție, în schimbul informațiilor pe care i le va furniza Sanem și a faptului că-i va deveni fidelă și nu-i va ieși bătrânei din vorbă. Sanem, abătută, rămâne într-un parc, unde citește mesajul de amenințare a lui Mehmet, apoi o sună Sureyya, pe care o minte că nu poate veni la mica petrecere de inaugurare a școlii pentru că are de rezolvat o problemă cu proprietarul casei din Istanbul.

La conac, servitorimea observă că Bade n-a fost văzută toata ziua și o caută, găsind-o fără cunoștință în camera lui Murat. Nazif o duce imediat la spital, iar Nurgul îl roagă să nu-i spună stăpânei despre ce s-a petrecut. Când fata își revine, Nurgul o asigură că n-o s-o lase să se mărite cu măcelarul, dar să nu mai facă prostii. Bade este adusă pe furiș, acasă, iar servitoarele stabilesc să spună stăpânilor că are o toxiinfectie alimentară și de aceea stă în camera ei. Când Sanem ajunge acasă, Esma află despre "datoria" pe care o are femeia, de 200.000 de lire, și se oferă s-o ajute.

A doua zi Faruk se duce la Begum la cabinet, însă n-o lasă să-i explice de ce a plecat fără veste cu 10 ani în urmă, o ceartă si pleacă, iar ea leșină în urma lui. Esma îl trimite pe Mustafa cu Sanem la Istanbul și îl pune s-o urmărească, să vadă cui îi dă banii. Înainte să plece, Ipek îi vede pe șofer și pe femeie plecând cu jeepul familiei, și începe să se gândească la niște intrigi. Până una alta, o bârfește pe Sureyya în fața soacră-sii și îi spune că are un parteneriat cu Adem. Mustafa o așteaptă pe Sanem să iasă dintr-o cafenea dar nu știe exact cui i-a dat geanta cu bani.

La conac Bade îi povestește câte ceva Sureyyei despre ce s-a întâmplat cu ea, plângând că nu vrea să se mărite cu forța. Sureyya îi face gălăgie bătrânei, apoi vine Faruk și află de la maică-sa despre aventura lui Murat. În acest context se află totul despre Bade și Murat și de încercarea ei de sinucidere. Când vine seara, Fikret, ajuns acasă, la o șuetă cu Esma, Ipek și părinții ei, arată contractul casei pe care tocmai a cumpărat-o cu banii lui Adem.  (Aici începe episodul 11 Kanal D) Faruk îl ia la rost, dar Fikret îi spune că a făcut un credit pe care o să-l plătească din salariu. Adem o vizitează pe Dilara, și, cu toate că la început ezită și vrea să plece, rămâne cu ea petrecând o noapte de iubire împreună. De asemenea, Murat și cu Zeynep au rămas toată noaptea pe afară, dormind în iarbă. Dimineața, când tânărul revine la conac, Faruk, Osman și Fikret se iau de el pentru nesăbuința cu Bade, iar Murat pleacă supărat cu motorul, spunând că nu-și ratează viața pentru o aventură de o noapte, când era beat. Sureyya se duce s-o împace pe Bade și să-i arate că nu are rost să alerge după un om care n-o vrea, apoi îi propune să-și continue școala. Bade acceptă provocarea.

Mireasa din Istanbul, ep. 10-11, rezumatDupă câteva zile familia Boran face un grătar în grădina conacului iar Begum o roagă pe Pelin să aibă grijă Emir, cât lipsește ea (de fapt, a început tratamentul pentru cancer). Pelin declină această îndatorire Dilarei, care aduce băiatul la conac cu un taxi. În ziua aceea, toată lumea află că Emir este copilul lui Begum, iar Boranii rămân uimiți de veste. Ipek observă ce se petrece cu toți când aud această noutate și cum se schimbă la față, în special Faruk, care e aproape amețit la propriu de ceea ce a auzit. Esma începe să întrebe de tatăl copilului și despre câți ani are, în timp ce Emir este condus până la baie, în casă. Sureyya nu știe prea multe, doar că băiatul are 10 ani. Toată lumea este stânjenită, se uită cu subînțeles unii la ceilalți, iar Ipek începe să deslușească de la sine ce se petrece. Faruk merge în casă și sună la spital ca să afle numărul de telefon al lui Begum, dar ea este la centrul de tratament și are mobilul închis. Subiectul de discuție acum, la bucătărie, este dacă Emir e fiul lui Faruk sau nu.

Seara, Emir rămâne peste noapte la ei și doarme cu Sureyya în timp ce Faruk pleacă în oraș sperând să dea de Begum, dar nici o pistă nu se dovedește viabilă și vine acasă, târziu în noapte, fără s-o fi găsit. (Aici începe episodul 12 Kanal D)  Fikret, enervat de Esma, îi spune lui Ipek că Begum e fosta iubită a lui Faruk și că el i-a rugat pe frați să păstreze secretul. Dimineața, Faruk îl duce la școală pe Emir și îi află data nașterii de pe un fel de card de identitate. După aceea o vede pe Pelin și îi pune în vedere să-i spună lui Begum să-și retragă băiatul de la școala de muzică și să nu-l mai lase în preajma familiei lui. Pelin, de formă, este de acord, dar nu știe dacă să-i spună asta lui Begum sau nu.

Acum, pe de o parte Esma, pe altă parte, Ipek, încep să se intereseze de Begum. Ipek îi cere servitoarei albumele de familie dar nu găsește nimic relevant. Esma merge la spital la medicul șef ca să-l roage să-i dea orice informație găsește despre Begum și despre copilul ei, dându-i și un pahar din care a băut Emir ca să-i facă testul ADN. Bade urmează sfatul Sureyyei și începe să învețe ca să-și dea toate diferențele și să absolve liceul, apoi să încerce să dea la o facultate. Murat, care totuși simte ceva pentru ea, deși e confuz, pare că se simte inferior, pentru că el n-a insistat să fie student, iar Bade e hotărâtă să-și schimbe viața și să fie liberă, așa cum îi și spune, de altfel.

Dilara încearcă să se împace cu Adem cu care s-a certat pentru că a fost suspicioasă în legătură cu banii și locația pentru școala de muzică. Îi dă telefon și, plângând, îi povestește viața ei tristă de când era copil. Faruk, amintindu-și că Begum cunoscuse un tip din Londra pe când erau împreună, crede că Emir este băiatul acelui englez și îi spune maică-sii să nu-și mai facă probleme că Emir nu este fiul lui. Astfel, bătrâna se hotărăște să meargă acasă la Begum ca s-o jignească și să-i spună să nu mai vină niciodată la ei la conac cu copilul altuia. Ipek până la urmă găsește o poză cu Faruk și Begum pe spatele căreia el îi scrisese un mesaj plin de iubire, iar ea se întreabă oare de ce l-a așteptat pe Faruk atâția ani, când el deja avea inima dăruită altcuiva?

De ziua femeii, Ipek îi face cadou Sureyyei un teanc de poze pentru un album de familie, dar strecoară între ele și poza din tinerețe a lui Faruk cu Begum. Sureyya este foarte tulburată când vede poza, iar el intră în cameră gândind să-i spună adevărul despre Begum, așa cum a fost sfătuit și de Osman. Însă când Sureyya se ridică de pe scaun, sângele îi șiroiește pe picioare...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 8-9                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 12-13

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.