marți, 21 noiembrie 2017

Parfumurile de pe elefant. O experienta.







Parfumurile de pe elefant. O experienta.Era cu două săptămâni înainte de Black Friday prima strigare, când am cumpărat 2 parfumuri de pe elefant - ce mi-o fi venit, nu știu, ca n-am obiceiul să cumpăr parfumuri de pe la mioriticile noastre magazine, fie ele offline sau online, pentru că de mulți ani am auzit zvonul că toate produsele ar fi contrafăcute. Probabil uitasem de asta, sau am sperat că dacă prețurile sunt comparabile cu cele din occident, produsele sunt neapărat originale. Adevărat, uneori, ele chiar pot fi.

Așadar prima dată am luat un parfum Wish de la Chopard și un Obsession de la Calvin Klein. Ambele miroseau bine și m-am gândit că dacă n-or fi fost chiar originale, erau niște imitații foarte bune. Apoi, înaintea primului Black Friday, mi-am zis să mai cumpăr câte ceva, pentru cadourile de Crăciun, dacă tot erau reduceri. Și am pus în coșul elefantului un deodorant J'Adore de 155 de lei, două deodorante Nina Ricci, 155 lei în total, un deo-stick bărbătesc Aqua di Bvlgari la 89 de lei și un deodorant Pret-a-porter la 20 de lei, de la care chiar nu aveam pretenții, însă eram curioasă cum se prezintă.

După ce a venit coletul (livrarea a fost foarte promptă, nimic de zis) m-a apucat durerea de cap, ca să zic așa. Dar să listez avantajele și dezavantajele fiecărui flacon în parte.

Parfumurile de pe elefant. O experienta.

1. Aqua for men, de la Bvlgari, deo-stick 75 ml, pentru bărbați. A venit în țiplă groasă și inițial nu știam că este deo-stick. Peste stick, sub capac, are un capișon de plastic gros, transparent. L-am desfăcut și miroase foarte bine, puternic, pătrunzător, senzual și, evident, masculin. Nu cred că este contrafăcut, că prea miroase bine și exact la fel arată flaconul și pe site-urile din afară. Deocamdată, este singurul pe care nu l-am testat deloc pe piele.

Parfumurile de pe elefant. O experienta.

2. J'Adore, de la Christian Dior, deodorant parfumat, 100 ml, de damă. După ce am cumpărat produsul, am căutat pe net să văd unde mai există și am văzut că prețul, în euro, variază între 30 și 35. Atât pe cutie cât și pe flacon este înseriat numărul lotului de produs, dar asta nu înseamnă că e un original. Mirosul este foarte asemănător cu parfumul adevărat, nu e puternic, este inițial floral, suav, moscul se simte imediat, însă nu durează nici o oră pe piele, și nici pe haine. În consecință, nu pot crede decât că este un fake, pentru că îmi vine greu să-mi imaginez că un brand ca Dior își permite să producă ceva atât de prost ca și persistență. Siaj nu are mai deloc, chiar dacă te dai din abundență. Hârtia îmbibată cu acest deodorant nu miroase a nimic după 24 de ore (se zice că este unul din testele de originalitate ale parfumurilor).

Parfumurile de pe elefant. O experienta.

3. Nina Ricci, deodorant, Les Belles de Nina, 150 ml, de damă. Vine în cutie țiplată. Primul flacon pe care l-am desfăcut avea dozatorul puțin defect, a rămas ușor apăsat după ce l-am folosit, și a funcționat greu la început. Miroase floral, complex, proaspăt, natural. Sigla cu mărul și frunza în vânt arată altfel la marea majoritate a produselor Nina Ricci, asemănătoare. Acest tip de frunză în sus, exact invers față de frunza de pe alte produse, care urmează linia mărului, nu am văzut în altă parte, decât, parcă, la un gel de duș. Deodorantul este nepersistent, după vreo oră, două dispare de pe piele, nu are siaj însă pe eșarfă a rămas ceva mai multe ore o vagă urmă de parfum. Hârtia îmbibată cu acest deodorant nu miroase aproape deloc după 24 de ore.

Parfumurile de pe elefant. O experienta. Parfumurile de pe elefant. O experienta.

4. Wish, apă de parfum de la Chopard, 30 ml, de damă. Miroase destul de puternic, dulceag, balsamic și pudrat. Vine în cutie specială pentru sticlă cu formă specială pe care o are. Parfumul este colorat în bleu. Faptul că inscripțiile de pe flacon sunt pe interior, bănuiesc că face imposibilă contrafacerea, la fel ca și designul sticlei, greu de reprodus. Are siaj mediu, rezistă până seara pe piele, chiar dacă te speli, pe haine rezistă câteva zile, fără să i se diminueze aroma. Hârtia îmbibată cu acest deodorant miroase la fel după 24 de ore, iar după 48 de ore începe să se diminueze în mod sesizabil. Totuși hârtia miroase a parfum și după 4 zile, dar ceva mai vag. Trece testul conform căruia un parfum original pătează țesătura, în acest caz, hârtia albă.

Parfumurile de pe elefant. O experienta.

5. Obsession, apă de parfum de la Calvin Klein, 50 ml, de damă. Vine în cutie crem, cerată, sticla are o formă elipsoidală, cu capac maro. Parfumul este colorat în culoarea coniacului. Este un parfum oriental, greu, care miroase intens, senzual, nocturn și condimentat. Deși notele de vârf sunt de citrice și vanilie, persistă notele medii și de bază. Siajul este mare, parfumul se simte de la distanță, persistă foarte bine pe piele toată ziua, iar pe haine mai multe zile la rând, fără să-și diminueze aroma. Hârtia îmbibată cu acest deodorant miroase puternic și răspândește mirosul în toată camera, fără să se diminueze timp de 3-4 zile, abia din a cincea zi mirosul începe să mai dispară. Parfumul pătează hârtia și implicit țesăturile.

Parfumurile de pe elefant. O experienta.
6. Pret-a-porter. V-am spus că nu-mi bat capul cu el, nu persistă nici jumătate de oră, e mult mai eficient un deodorant de 7 lei de la raftul oricărui magazinaș de sufragerie de la parterul blocului.

 Ce am învățat din această experiență.


- că pe elefant.ro, și probabil pe oricare alt mall online care comercializează o gamă foarte largă de produse, parfumurile vin de la diverși producători, unii mai serioși, alții mai puțin.
- parfumurile pot fi originale dacă sunt în flacoane cu design greu de reprodus și dacă mirosul persistă pe hârtie mai mult de 24 de ore. Uneori, dacă pătează hârtia sau țesătura. De asemenea, probabil este greu de falsificat un deo-stick.
- este mai recomandabil ca parfumurile să fie cumpărate de pe site-uri de profil, sau chiar din alte țări, dacă acest lucru este posibil.


Voi ce experiență ați avut cu parfumurile de pe elefant sau din alte magazine online?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











14 comentarii:

  1. Parfumuri nu am cumparat de pe elefant,am tot auzit ca nu tin...si am preferat sa iau din magazine, mai ales ca le pot si testa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Diana, dar testerele sunt intotdeauna originale :) pe cand continutul sticlutei pe care o cumperi, nu stii ce e..

      Ștergere
  2. O singura data mi-am luat un parfum de pe elefant, mai precis o apa de toaleta Amarige, dar am fost multumita. Stiu ca am prins o reducere si m-a costat 125 lei o sticluta de 30 ml. Dar, parca era un site pe care se putea verifica autenticitatea produselor cosmetice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lamaita, acolo se verifica autenticitatea numarului de lot... e greu de amprentat o cifra pe un ambalaj? :) parfumul in sine, continutul sticlei, cum ar putea fi verificat?

      Ștergere
  3. Mi-am laut si eu un parfum de pe elefant si sunt multumita de el, persista destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca a fost bun, asa si eu am nimerit primele doua, bune. Dar in ritmul asta, niciodata nu stii daca vei primi un parfum autentic sau nu. Desi pretul va fi acelasi cu cel original...

      Ștergere
  4. Nu mi-am luat pana acum parfumuri de pe Elefant, dar am sa tin cont si poate imi voi face curaj si voi da si eu o comanda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de la ei imi iaudoar carti, deci nu stiu ce sa zic, daca sunt sau nu originale, stiu ca parfumurile depe aoro sunt originale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde stii? :) eu nu am nici un fel de incredere in comerciantii de la noi.

      Ștergere
  6. Eu mi-am luat 2 parfumuri de pe elefant. Parfumurile au fost scumpute si n-am avut nici un fel de problema cu ele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ti se pare ca 155 de lei sau 70-80 de lei pe un DEODORANT, e putin?

      Ștergere
  7. Imi pare tare rau sa citesc "pareri" care nu fac diferenta intre spray parfumat si apa de parfum. Mai nou, Elefant a introdus o descriere a parfumurilor, pt cine vrea sa invete ceva.
    Cele mai amuzante sunt "parerile" celor care cumpara doar din strainatate.
    Mai e important e UNDE sunt produse parfumurile, dar cui ii pasa?
    Un parfum produs intr-o fabrica din UE, care trece printr-un control al calitatii (gen Avon, Oriflame), e mai bun decat un parfum care vine pe ruta Turcia. Nu credeti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca parfumuri de Turcia (am luat si eu anul trecut din Canakkale, cu 10 euro 3 parfumuri ”Chanel” - doua le-am dat cadou iar unul l-am pastrat sa vad si eu cum este, la prețul acela, si am fost surprinsă să văd că totuși durează câteva ore mirosul pe piele) se gasesc in duty free-urile din aeroporturi, sau pe strawberrynet.com. Pentru mine personal, de acolo le cumpar cand am nevoie.

      Cât despre produsele cosmetice Avon si Oriflame... mă abțin. Chiar nu merită atenție.

      Ștergere
    2. P.S. totusi... ati citit articolul pana la capat? ca am scris si despre producatori, si despre parfumurile (ma rog, apa de parfum) foarte bune, ca din 6 produse doar 2 m-au uimit in sensul negativ al cuvantului. 3 erau foarte bune, si acum le folosesc si si-au pastrat mirosul intact (deo-stick-ul l-am folosit tot eu până la urmă), iar de la unul oricum nu aveam asteptari. Deci?.... de ce v-ati referit NUMAI la partea mai putin luminata a lucrurilor?

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.