joi, 16 noiembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 8-9, rezumat









Mireasa din Istanbul, ep. 8-9, rezumatFaruk e luat la poliție, Esma sună la șeful poliției să aranjeze treburile, Adem este luat la întrebări de Fikret și nu recunoaște nimic, face pe victima. Incidentul le face și pe Sureyya și Dilara să se certe, dar și să vadă unele adevăruri. Dilara începe să se întrebe și ea de ce Adem, pe care abia îl cunoaște, e gata s-o ajute cu bani pentru școala de muzică? Esma se duce s-o prevină pe Reyhan că fiul ei a încălcat niște limite. Reyhan se simte amenințată. Faruk discută lejer cu șeful poliției și îi spune că Adem Szezgin nu exista acum 10 ani, că acest nume este inventat, iar polițistul promite să investigheze cazul. Colac peste pupăză, Akif îl informează pe faruk că Adem este gata-gata să semneze un contract cu o firmă celebră și serioasă de autobuze, și că le va face concurență.

Murat se întâlnește cu Zeynep la o librărie, în timp ce Bade visează că el o cere de nevastă. Begum e certată de băiețelul ei, Emir, care nu vrea să meargă la școala din Turcia, și e supărat că nu are tată, ca toți copiii. Begum pleacă din casă plângând și se duce pe malul mării să se liniștească, iar acolo o întâlnește pe Sureyya căreia îi era rău de la sarcină. Cele două femei, fără să știe că iubesc același bărbat, încep să intre în vorbă și să se împrietenească. Doi tipi dubioși discută despre Sanem și au aflat că nepoata ei s-a măritat cu fiul Boranilor. Acum, unul dintre ei, Mehmet, vine la conac să întrebe de Sanem. Pleacă amândoi să discute în altă parte și Mehmet o ia la rost pe Sanem că de ce a revenit în Bursa? (Într-un episod anterior, ea își amintise când era tânără și avea o meserie nu foarte onorabilă, că plecase aproape alungată din oraș.) Mehmet o șantajează pe Sanem că dacă nu-i aduce 200.000 de lire turcești, se va afla la conac ce meserie a avut și că este o criminală, pentru că din cauza ei au murit părinții Sureyyei.

Seara, Adem trebuia să semneze contractul cu care avea să-i lase în urmă pe Borani, în afaceri, dar Faruk îi zădărnicește planurile și îi demonstrează că știe că Adem Szezgin este un pseudonim, că în realitate pe Adem îl cheamă Fatih și că știe ceva amănunte din trecutul lui. La conac este pusă cina și familia s-a adunat în salon. Murat apare acasă cu Zeynep, pe care a invitat-o la ei, iar Bade e dărâmată când o vede intrând. Zeynep, parcă lipsită de orice urmă de educație, se repede să mănânce deși nimeni de la masă nu se apucase de mâncat, pentru că încă nu erau cu toții prezenți. Însă Faruk este cu Sureyya, la o întâlnire de împăcare. Esma o privește pe Zeynep cu dispreț total. Când fata se duce la baie, Esma îi spune lui Murat printre dinți că nu trebuia s-o aducă acasă fără s-o cunoască mai bine. Bade plânge în dosul casei, nevăzută de nimeni. Mai târziu, când Murat este în dormitorul lui cu Zeynep, Bade se duce să le ducă niște ceai și amândoi o refuză, iar ea iese, plângând și scapă tava pe jos. Nurgul o vede și o pune să-i spună ce s-a întâmplat apoi o întreabă ce face dacă a rămas gravidă? Bade tace, iar servitoarea care știe să ghicească se uită pe furiș la ea. Însă din păcate, Esma auzise discuția dintre Bade și Nurgul.

Mireasa din Istanbul, ep. 8-9, rezumatSanem, presată de Mehmet, încearcă să fure ceva din bijuteriile din casă și dă peste colierul pe care bătrâna i l-a dăruit lui Ipek. Fikret e cât pe ce să intre în dormitor, să o descopere, dar Faruk îl oprește ca să-i spună cine este Adem și că la un moment dat a făcut pușcărie pentru crimă. Oricum, Sanem rămâne după ușă și are noroc să nu fie văzută de Fikret. Esma vrea s-o dea afară pe Bade, dar pentru ca Nurgul o roagă să nu facă asta, îi spune s-o mărite și apoi s-o trimită de la conac, că n-o mai vrea acolo. Ipek reușește să-l convingă pe Fikret să cumpere o casă a lor, ca să nu mai depindă mereu de Esma. Fikret se conformează și de la fimă, Faruk este sunat să aprobe transferul de bani, despre care nu avea cunoștință.

Begum se sfătuiește cu Pelin și conchide că trebuie să meargă la conac pentru ca Emir să-l cunoască pe Faruk, tatăl lui. Apoi, se urcă în taxi și ajunge acolo. Faruk și Sureyya tocmai se îmbrățișau, pentru că el îi făcuse cadou un medalion, dar când ridică privirea, o vede pe Begum la poartă. Faruk o duce pe Sureyya în casă și revine afară, dar Begum a plecat în lacrimi. După aceea el se interesează pe internet și la un prieten comun să vadă dacă ea s-a întors, ori i s-o fi părut că era Begum. Când vine acasă Fikret, împreună cu Ipek, izbucnește cearta, pentru că Faruk nu e de acord să accepte transferul bancar pentru casa pe care o vrea fratele lui. Esma îl susține pe fiul ei cel mai mare și se supără auzind că Ipek vrea o casă nouă, deși ei au atâtea case de vacanță unde să stea, dacă vor. Ipek toarnă gaz pe foc și îl avertizează pe soțul ei că s-a săturat să-și dirijeze viața după regulile Esmei și, mai ales, ale lui Faruk.

Adem îl sună pe Fikret și se întâlnesc la un restaurant, ca să recunoasca adevărul și să-i spună că și-a ucis tatăl (vitreg, pe cel psihopat), pentru că era s-o omoare pe Reyhan. În schimb, Fikret îi povestește lui Adem despre cearta cu Faruk de la casa pe care nu poate s-o cumpere. Adem atât așteaptă, se și oferă să-l ajute indirect pe Fikret, care este ademenit de idee. Sanem pleacă la Istanbul să vândă bijuteriile furate, dar acolo întâlnește un domn bijutier care se oferă să-i dea un pahar cu apă când ea se simte obosită. Sanem îi arată colierul, dar omul, recunoscând piesa, spune că expertul nu e disponibil și ar trebui să lase colierul la el, și apoi să revină ca să-i spună un preț. Bade îl urmărește pe Murat si vede că se întâlnește la o partidă de biliard cu Zeynep. Pleacă acasă și o aude pe dna Esma spunându-i lui Nurgul că trebuie neapărat s-o mărite pe ea (Bade), cu Kadîr, un tip din vecini, care are și copil, pentru că n-o mai suportă la conac. Bade plânge iarăși și pleacă la parter, iar în următoarele zile începe să adune pastile de prin sertare.

Seara, în timpul mesei, leagănul de la bunici, care urmează să fie al copilului lui Faruk, ia foc (pus de Ipek). Esma ia asta drept un semn rău și se întristează foarte mult. La bucătărie, Nazif și servitoarele își șpun întrebări despre cum ar fi putut lua foc leagănul, din senin, doar din cauza vopselei proaspăt aplicate. Apoi, Nurgul observă că Bade lipsește de ceva vreme. Însă ea este în cameră la Murat și îl așteaptă să-i spună că îl iubește de când era copil și se jucau amândoi. Murat o ascultă, apoi o da afară din dormitor spunându-i să nu mai vină niciodată la el, ci să fie servit numai de Ayse.

Mireasa din Istanbul, ep. 8-9, rezumatBegum se află la doctor, și i se spune că tratamentul pentru boala în fază terminală pe care o are, nu este eficient și trebuie schimbat. Ea își face probleme, cui îl va lăsa pe Emir dacă va muri? Akif continuă să-l investigheze pe Adem/Fatih și află că Reyhan este soră cu Kîymet, iar familia nu știe. Faruk este bulversat de aceste vești, apoi îl roagă pe Akif să se intereseze dacă Begum a venit iarasi în Bursa. Bijutierul contactat de Sanem o sună pe Esma și ii trimite poza colierului, descriind-o pe femeia care l-a adus. Esma crede că e vorba de Sureyya și caută să-i întindă o cursă. Sureyya merge în oraș și îi întâlnește pe Begum cu Emir într-un magazin de instrumente muzicale. Băiețelul ar vrea să studieze muzica și Sureyya îl invită la școala lor care va avea în curând deschiderea. Begum îi privește îndelung ce bine se simt împreună, si gândește că a găsit o mama bună pentru fiul ei, pentru când va veni vremea să părăsească această lume.

Faruk se duce acasă la Kîymet s-o întrebe de sora ei, iar aceasta bâiguie câteva verzi și uscate, speriată că adevărul începe să iasă la lumină. În acest timp Ipek s-a întâlnit cu taică-său, care o ajută să-și cumpere casa visată. Begum pleacă la treburile ei și îl lasă pe Emir la școală cu Dilara și Sureyya. Faruk trece pe acolo și își cunoaște fiul, deși nu știe acest lucru, deocamdată, dar se simt foarte bine împreună și încep să cânte cântece americane amândoi. Begum este mirată când aude că Emir s-a purtat foarte frumos și că s-au distrat cu toții acolo. Seara, Murat îi declară iubire lui Zeynep și o întreabă dacă nu ar vrea să fie alături de el toată viața.

A doua zi are loc inaugurarea școlii. Esma pleacă la Istanbul să fie la ora stabilită la bijutier. Sanem, vine și ea, dar are supriza să vadă că a fost descoperită. La inaugurare apare și Begum, care este văzută mai întâi de Fikret și de Osman. Faruk, o zărește, iar Sureyya îl ia de mână să i-l prezinte lui Begum ...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 6-7                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 10-11

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.