luni, 6 noiembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 29 turcesc rezumat




Patria mea esti tu, ep. 29 turcesc rezumatTevfik, văzându-se încolțit, scoate un pumnal și amenință că-i taie gâtul lui Salih. Cevdet și Yakup privesc prin binoclu scena, iar generalul își pregătește și el pistolul. Azize, când vede așa, se oferă să fie luată ea ostatică în locul băiatului, iar Tevfik este de acord. O ia cu el în pădure în timp ce restul patrioților rămân pe loc în poiană, împreună cu Yakup care vine la ei să stea de vorbă și să le dea noi instrucțiuni.

Tevfik o amenință acum pe Azize cu pistolul și o ia cu el într-o direcție necunoscută. Cevdet îi urmărește, fără că ei să știe. Până la urmă cei doi ajung la un drum unde este o trăsură în care Tevfik o urcă pe Azize și pleacă. Cevdet îi vede, dar nu poate să mai facă nimic. Comandantul o duce pe Azize într-o altă parte a pădurii, și apoi ajung la o cabană unde se află un bătrân. Acesta îi invită înăuntru, Tevfik intră bănuitor, apoi îl împușcă pe bătrân pe la spate și Azize începe să se bată cu el, dar o lovitură de pumn o pune la pământ.

În acest timp în Izmir începe o revoltă împotriva grecilor, dar soldații de data asta trag în manifestanți. Hilal se află pe stradă și se uită îngrozită la ceea ce se întâmplă sub ochii ei. apoi se duce la Ali Kemal, care l-a luat pe Salih la el la tavernă. Mehmet, Ali Kemal, chiar și micuțul Salih, sunt derutați de întorsătura pe care a luat-o situația și de faptul că Azize este acum în mare pericol. Cevdet a ajuns în oraș și se află la comandantul Vasili. Manifestanții fac gălăgie în fața comandamentului grec sub amenințarea soldaților. Cevdet se duce la ei să-i împrăștie. Însă acum, în birou la Vasili se află Charles.

Azize este dusă într-o cabană din munți, într-un loc izolat. Tevfik o leagă de mâini și de picioare, dar, la un moment dat, i se face milă de ea și o dezleagă spunându-i să nu facă probleme. Însă Azize ia un vătrai și îl lovește dupa ceafă. Însă asta nu durează mult și Tevfik pune mâna iar pe Azize și o strânge de gât amenințând-o, apoi o leagă de un stâlp din cabană.

Hilal și Leon stau de vorbă în taverna lui Mihalis până când vine Ali Kemal și îl ia la bătaie pe locotenent. Hilal tot încearcă să-l oprească dar Ali Kemal o lovește și pe ea și o trântește jos. Leon, deși nu opune rezistență și e aproape leșinat de pumnii trași în figură, vede că Hilal e pe jos, nemișcată și o strigă ușor. Ali Kemal se duce să vadă ce-i cu ea și fata abia își revine, acuzând o durere de cap. Hasibe se duce seara la Veronika și îi aduce mai multe perechi de papuci cusuți, depunându-i la picioarele generălesei.

A doua zi Tevfik îl cheamă pe Vasili în pădure, într-un loc izolat, să discute cu el și îi predă inelul și testamentul lui Esref pașa. Astfel, generalul află că Cevdet era, de fapt, spion. În acest timp Azize încearcă să toace sfoara cu care este legată, dar nu reușește, și, cu picioarele prinde capătul unui topor de lângă lemnele pentru foc. Nici asta nu-i reușește pentru că exact în acel moment intră Tevfik și îi ia toporul dintre glezne dându-l mai departe decât poate ajunge ea.

Veronika se duce în vizită pe la Hasibe, împreună cu Lucy, si face cunoștință cu Salih, care-i spune despre incendierea taberei de nomazi. Ali Kemal aude ce discută femeile și vine să adauge că s-a dorit să se dea vină pe Junii Turci, dar Veronika nu poate fi de acord cu tot ceea ce i se spune. Când se pomenește de implicarea lui Charles, e rândul lui Lucy să fie mirată.

Cevdet este chemat în birou la Vasili, iar acesta îl pune la încercare, după ce a aflat adevărul despre el. Cevdet însă se poartă foarte prevăzător, să nu facă vreo greșeală, deși văzuse de când a intrat că inelul lui Esref pașa se află pe biroul generalului. În seara aceleiași zile, Cevdet îl atrage pe Tevfik într-o cursă și el vine împreună cu Azize pe corabia Albatros, unde se întâlneau cei doi soți. Cevdet îl bate pe rivalul său și e cât pe ce să-l omoare, dar îl opresc ceilalți soldați greci veniți cu el. Tevfik este închis.

Hamilton stă de vorbă cu sora lui și află de la ea că Salih trăiește și că s-a aflat adevărul despre misiunea sa secretă. Bineînțeles, în fața lui Lucy el neagă totul, dar este consternat să audă că acțiunile sale erau cunoscute. Mai târziu, se duce să-l viziteze pe Tevfik la închisoare. Hilal și Leon se întâlnesc seara, în curtea din spatele tavernei, cu grijă să nu fie observați de Ali Kemal. Dimineata, Salih, Azize, Hilal, Yildiz și Hasibe împreună cu Ali Kemal se pregătesc de plecare, părăsind Izmirul, deși Salih pleacă spre o altă destinație cu un patriot. Leon se duce acasă iar Veronika îl întâmpină cu lacrimi în ochi.

Cevdet merge la Vasili și îi cere permisiunea să se ducă să discute cu Tevfik. Vasili acceptă zâmbind în barbă. Cevdet intră pe culoar cu pistolul în mâna întinsă, dar când ajunge la celulă, vede că acolo era toată familia lui ... Vasili vine la subsol și îi dezvăluie motivul pentru care familia lui este arestată, iar Tevfik e liber, punându-i în palmă mesajul către Mustafa Kemal pe care îl purta Azize la piept. Cevdet joacă teatru și începe s-o bruscheze pe Azize ca și cum n-ar fi știut despre ce este vorba.

Când ajung în biroul comandamentului, Cevdet își continuă rolul, dar Vasili îi spune să înceteze, demonstrându-i că stie că era spion și omul lui Eșref, care urma să-i preia funcția. După ce spune ce are de spus, Vasili ia pistolul și îl îndreaptă spre Cevdet...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Patria mea esti tu, 28 tr/29 Kanal D.                                     urmează: Patria mea esti tu, 30-31 tr/31-34 Kanal D

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








5 comentarii:

  1. Urmatoarele episoade? Numai pot vreau sa stiu ce se intampla :> Stiti cumva de ce cei de la Kanal D nu mai difuzeaza serialul? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sunt doar doua, turcesti, din sezonul 1. Cevdet este impuscat la sf. sezonului. Dar nu moare.... Nu au voie sa difuzeze episoade care nu s-au dat la turci, inca. Si abia sapt. asta a inceput acolo sa dea sezonul doi, adica de maine incepe, cate un episod pe saptamana. Asa am auzit...

      Ștergere
  2. O sa inceapa sa arate si la noi sezonul doi?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.