duminică, 5 noiembrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 28 turcesc rezumat




Patria mea esti tu, ep. 28 turcesc rezumatCevdet se îmbrățișează cu Azize care acum a înțeles de ce el s-a purtat așa cu familia lui. Cevdet merge și ia leșul lui Stavros punându-l în trăsura lui, apoi îi spune tot adevărul lui Azie, cum de fapt el trebuia să preia oamenii lui Esref, dar a intrat Tevfik pe fir. Băiețelul Salih, din tabăra de nomazi, care nu fusese la locul dezastrului, el fiind pe câmp să culeagă flori, o găsește pe Meryem, mama lui, moartă și începe să o jelească. În acest timp Tevfik vine strigând-o pe Azize. Mai împușcă vreo doi, apoi îl vede pe Salih și începe să alerge după el prin pădure, pentru că își dă seama că băiatul a văzut tot ce s-a întâmplat și îl poate demasca. Salih, însă, se ascunde printre crengile copacilor și Tevfik nu-i dă de urmă.

Azize ajunge acasă, Hasibe îi vorbește dar ea este preocupată de cele întâmplate la care a fost martoră. Tevfik bate ca disperatul în ușă și se potolește când o vede pe soția lui acasă. După aceea începe să mintă cu privire la masacrul din tabăra de nomazi, iar Azize nu se poate stăpâni să nu-i pună întrebări incomode. Generalul merge la Vasili și îi spune că Stavros a căzut la datorie. Vasili îi tot vorbește vrute și nevrute, iar Cevdet își dă seama că generalul grec s-a aliat cu Hamilton împotriva turcilor, și că este manevrat de englez în direcția dorită de el. Acum Cevdet vrea să descopere care este motivul acestei stranii alianțe și ce ar avea Vasili de câștigat.

Patria mea esti tu, ep. 28 turcesc rezumatSalih merge singur prin pădure și noaptea ajunge la marginea Izmirului. Ali Kemal vine acasă și începe să tune și să fulgere împotriva grecilor și a lui taică-său. Azize găsește o modalitate de a-l liniști, fără să-l deconspire pe Cevdet. Acesta, a pătruns în biroul lui Vasili, și caută ceva. Găsește cenușa scrisorii arse de ordonanța care n-a vrut să-i transmită mesajul, deși Cevdet nu are de unde să știe ce s-a întâmplat cu scrisoarea și dacă Vasili a citit-o, iar în dosare găsește un anumit document. Între timp, Vasili se află în rezerva Veronikai, la spital. Tevfik se duce la Hamilton, care mai șurubărește un ceas. Cevdet se întâlnește apoi cu Yakup și îi spune ce a găsit.

Grecii vor să dea vina masacrului din vale pe Junii Turci, iar când vestea se răspândește în oraș, lumea e gata să pună mâna pe arme și să se revolte, să iște tulburări aproape ca un război civil. Cevdet vrea să-i convingă de contrariu, dar această misiune este greu de îndeplinit. Veronika se trezește a doua zi și stă de vorbă cu Azize, care se întristează când aude ce s-a întâmplat cu Leon. Pentru a-și îndeplini misiunea stabilită împreună cu Charles, Vasili îi cere lui Leon să strice telegraful Junilor Turci, șantajându-l cu viața lui Hilal. Leon, ca să-și protejeze iubita, face ce-i spune taică-său, astfel prietenii lui Hilal nu mai pot trimite mesaje lui Mustafa Kemal, iar Hamilton și Tevfik vor putea să-i elimine așa, cum doresc, ca să nimicească mișcare de rezistență.

Patria mea esti tu, ep. 28 turcesc rezumatCevdet va alcătui un plan în care o va implica și pe Azize, care de acum încolo va lupta cot la cot cu el, în secret, întâlnindu-se în cabina unei corăbii vechi. Hilal află de la amicii ei și de la Mehmet că Leon a trădat, Ali Kemal este și el de aceeași părere, și fata se duce să stea de vorbă cu el, să-i spună cât de mult a dezamăgit-o. Leon este foarte supărat, dar nu-i poate dezvălui că a făcut-o ca să o salveze de la moarte. Ylîdîz, ascunsă după zid, ascultă conversația lor. Trei dintre muzicanți, printre care și Lutfu, sunt arestați de Tevfik. Pentru că ei nu vor să recunoască nimic, comandantul îi pune pe gardieni să-i tortureze. Hilal îi spune lui Azize, la spital, ce știe despre Leon și, la sfatul ei, merge să-i spună și Veronikăi că fiul ei trăiește.

Patria mea esti tu, ep. 28 turcesc rezumatSalih se află la spital și este îngrijit de Azize, apoi, când își revine, el spune asistentei tot ceea ce a văzut în vale. Hamilton vine să-l viziteze și îi aduce o acadea mare și otrăvită, dar Salih parcă presimte pericolul și nu o mănâncă. Între timp intră Hilal în rezervă și Charles pleacă, fără să se fi asigurat că băiatul a mâncat din acadea. Până la urmă el o pune pe noptieră. Ali Kemal îl vizitează pe băiat și stă o vreme cu el. A doua zi Azize îi aduce hăinuțe noi copilului și îl externează, trimițându-l cu un unchi al său, cu o trăsură, undeva în pădure unde se află Tevfik. În acest timp Yîldîz se duce la Vasili la birou să-i spună ce a auzit că au discutat Leon și Hilal.

Tevfik abia așteaptă să-l prindă pe băiat și să-l omoare, dar când îl ia în brațe, mai mulți patrioți, Ali Kemal și apoi Azize, apar din pădure. Comandantul este uimit s-o vadă pe soția lui acolo, însă nu are timp de lămuriri. Ali Kemal îi cere să-l lase pe băiat spunându-i că, oricum, clipele lui sunt numărate, dar Tevfik nu vrea și îl ține în fața lui retrăgându-se încet. Patrioții înaintează către el amenințători ...




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Patria mea esti tu, 27                                     urmează: Patria mea esti tu, 29 tr/30 Kanal D.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.