marți, 14 noiembrie 2017

Patria mea esti tu, ultimele episoade din sezonul 1, rezumat (30-31 turcesti)










Patria mea ești tu, episodul 30 turcesc

Patria mea esti tu, ultimele episoade din sezonul 1, rezumat (30-31 turcesti)Vasili nu vrea să-l împuște pe Cevdet și astfel el să devină un erou, ci vrea să-l umilească și apoi acesta să moară fără nici un fel de onoare. Amenințându-l, îi cere să aleagă între familie și patrie. Cevdet alege patria, iar comandantul îi povestește amănunțit ce se va întâmpla cu familia lui, cum o să fie siluite femeile, apoi executate, la fel și Ali Kemal, care va fi omorât primul, iar Hasibe va fi lăsată în viață pentru că văzând toate astea oricum va muri de durere sufletească. Cevdet scrâșnește din dinți și îl amenință și el pe Vasili să nu se atingă de familia lui.

După ce se întâlnește cu Yakup, Cevdet se îmbracă civil, cu turban și cu o eșarfă pe figură, să nu fie recunoscut, apoi pătrunde în miez de noapte în biroul lui Tevfik și găsește niște documente. Însă Vasili l-a pus pe un soldat grec să-l urmărească pas cu pas. Cevdet, a doua zi, se duce în pădure să se întâlnească cu Yakup, dar îl vede pe urmăritorul său într-un ciob de oglindă și înscenează că Yakup îl atacă, îi fură documentele, apoi el îl sugrumă pe Yakup și pleacă. Soldatul pleacă și el, iar Yakup deschide ochii și își vede de drum.

În tot acest timp lui Hasibe i s-a făcut rău iar gardienii le mută pe fete și pe Ali Kemal în celule separate. Cevdet revine la Vasili cu acele documente, ca să-i demonstreze că, loialitatea lui n-a fost doar de fațadă, chiar dacă misiunea lui era să spioneze, apoi, când vede că nu are cale de întoarcere, îi dezvăluie că Ali Kemal este Dimitri, fiul lor pierdut. Vasili este neîncrezător, dar cere să fie adus Ali Kemal într-o celulă de tortură, ca să vadă dacă are semnul de pe corp despre care știau el și Veronika. După ce-i desface cămașa și vede semnul, Vasili se dă înapoi uluit, iar Ali Kemal profită de moment și îi pune cuțitul la gât. Între timp vine și Veronika și îl vede pe băiatul ei dezbrăcat până la brâu, amenințând să-și omoare tatăl adevărat.

Ali Kemal își dă seama acum cine este el, îl lasă pe Vasili să plece, dar strigă întruna că el este turc, este turc!, și plânge de ciudă, că totul e atât de relativ și că a fi de o parte sau de alta într-un război, nu e decât o amăgire omenească. Acum Vasili se vede și el, constrâns de situația dată, să acționeze diferit și are grijă să îi facă scăpați pe Dimitri/Ali Kemal și pe amicii lui muzicanți care erau închiși. Iar șoferul acelei dubițe este chiar Yakup. Însă Cevdet, îmbrăcat în uniformă de general, îl prinde în fapt imediat după ce se depărtează mașina cu Junii Turci, și îl ia sub escortă pe Vasili, amenințându-l cu curtea marțială pentru trădare...

Patria mea ești tu, episodul 31 turcesc, ultimul episod din sezonul 1


Azize visează că naște un copil mort, iar când își revine din coșmar cere să vorbească cu comandantul, dar i se spune că nu este posibil. Vasili este în fața curții martiale, unde recunoaște toate acuzele care i se aduc. Este apoi dus în celulă unde îl așteaptă Cevdet și stau de vorbă ca de la bărbat la bărbat. După aceea, familia generalului este eliberată.

Patria mea esti tu, ultimele episoade din sezonul 1, rezumat (30-31 turcesti)Veronika stă de vorbă cu Leon și îi spune că Ali Kemal este fratele lui. Locotenentului nu-i vine a crede, și are nevoie de timp să digere informația. Se duce în camera lui si dă cu pumnul în ușă, fără nici o putere de a schimba ceva, apoi își amintește momentele în care amândoi s-au amenințat ori s-au bătut. Cevdet se întâlnește cu Yakup si evaluează situația, încercând să tărăgăneze lucrurile pentru ca asaltul, pe care grecii oricum aveau să-l dea, să fie frânat. În același timp, lui Tevfik îi este încredințată misiunea de a-l omorî cu bombă pe Mustafa Kemal.

Când Azize ajunge în cabina Albatrosului, Cevdet îi spune și ei adevărul despre Ali Kemal. Azize este uluită și confuză, aflând că Cevdet știa de mai de mult acest lucru. Azize le spune mai departe fetelor și lui Hasibe, iar fiecare are o altă reacție. Hilal nu ar fi vrut să fie așa, e nervoasă și pleacă în dormitor. Yîldîz se bucură, deși nu se manifestă prea evident, iar Hasibe e gânditoare si înțeleaptă. Acum Ali Kemal e la tavernă și bea, gândindu-se la această farsă a sortii.

A doua zi are loc execuția lui Vasili, sub ochii lui Cevdet și ai lui Leon. Mai târziu Leon se duce la copacul unde se întâlnea cu Hilal să jelească neștiut de nimeni. Hilal apare și ea să-și susțină iubitul în durerea pe care o poartă. Ali Kemal bea în neștire, apoi scoate pistolul și îl pune pe masă, copleșit și de faptul că tatăl lui adevărat a trebuit să moară pentru ca el și prietenii lui să trăiască. Yakup și Junii Turci continuă să comunice cu rezistența din Anatolia, acum, când Leon le-a dat înapoi acul telegrafului. Veronika și Leon părăsesc comandamentul și pleacă la Azize.

Yildiz îl caută pe Ali Kemal, care este tot la tavernă, încuiat pe dinăuntru, copleșit de amintiri și de gânduri. Yakup descifrează un mesaj îngrijorător, cum că Mustafa Kemal urmează să fie ucis, în timp ce Tevfik se pregătește să se întâlnească cu pașa, la Ankara, și repetă în oglindă replicile pe care i le va da când se vor întâlni. Ali Kemal, bulversat de băutură și de întorsătura pe care a luat-o viața lui, lasă un singur glonte în pistol și începe să joace singur ruleta rusească, cu țeava pistolului la tâmplă. La un moment dat, Yîldîz pătrunde în tavernă și încearcă să-l oprească dar el este prea beat și prea confuz. Yildiz sparge un felinar și îl amenință că dacă trage, își taie venele, astfel reușind să-l facă să se răzgândească. Se îmbrățișează, apoi vine la tavernă și Leon, care începe să-l bată pe frate-său din cauza morții lui Vasili.

Lucy se simte iarăși rău de la tuberculoză și este îngrijită de Charles, amândoi aflați deja la Ankara. Ali Kemal se duce să plângă la mormântul lui Vasili și să vorbească cu el, așa cum n-a avut ocazia când era în viață. Veronika și Leon apar și ei, găsindu-l pe Dimitri acolo. [Urmează una dintre cele mai emoționante scene din serial, dacă va fi dată integral de Kanal D :) ] Acasă, Azize, în timp ce împachetează lucrurile, pentru că vor părăsi Izmirul, le spune fetelor că este însărcinată și că tatăl copilului este Cevdet, așa că vor mai avea un frățior sau o surioară. Ali Kemal vine acasă, în sfârșit, și stă de vorbă cu Azize, sfătuindu-se cu ea cum să abordeze noua lui situație și ce să facă în continuare.

Veronika și Leon se îndreaptă către un vapor care pleacă la Atena. Înainte să se îmbarce, Ali Kemal vine să-i îmbrățișeze, acceptându-și familia de origine. Yildiz apare pe chei, supărată pe Ali, iar Hilal îl privește pe Leon cumva ascunsă, plângând că drumurile lor se despart. Cevdet privește și el, neobservat și trist, trăsura cu care Hasibe și fetele pleacă din Izmir. Generalul Nikolaus vine de la Atena să evalueze situația de după moartea lui Vasili. Când iese din birou și merge să-l întâmpine pe Nikolaus, Cevdet lasă o cutie în care se află o bombă cu ceas în birou. Tevfik a ajuns la Ankara și a preluat de la Hamilton o geantă menită să fie dată lui Mustafa Kemal. Îl caută pe pașă și este invitat să aștepte. La Izmir ofițerii greci sunt adunați în sala de consiliu și îl așteaptă pe Cevdet, al cărui scaun este liber. Yakup aleargă bezmetic prin Ankara, iar Cevdet intenționat ajunge târziu la ședință.

Patria mea esti tu, ultimele episoade din sezonul 1, rezumat (30-31 turcesti)Trăsura în care se află Hasibe, Azize și fetele se oprește pe drumul din pădure, asistenta parcă așteptând pe cineva. Tevfik este pus să desfacă geanta și să arate conținutul ei înainte de a intra la Mustafa Kemal. În afară de niște acte, mai este acolo un ceas... Tevfik intră în audiență, dar are grijă să împingă ușor geanta sub biroul pașei, ca s-o facă uitată. După ce pleacă din clădire, înainte să ajungă la trăsura care-l așteaptă, Tevfik primește un bilet, scris de Cevdet, în care este avertizat că se știe totul. În ultima clipă, el vede geanta în trăsură și fuge cu pași mari, în timp ce bomba explodează, făcând câteva victime.

Yakup ajunge în cameră la Charles și îl amenință cu pistolul, apoi ni se arată cum el a făcut-o pe Lucy să colaboreze, dându-i dovezi despre crimele făcute de fratele său, iar ea a schimbat geanta cu bombă cu alta identică. Azize vede pe drum un mesager care-i aduce o scrisoare, și este evident că nu asta aștepta. La ședință, Nikolaus îl demască pe Cevdet și el este nevoit să scoată două pistoale și să-i împuște pe toți cei prezenți, dar de pe coridor vin soldații, și el este împușcat la rându-i, apoi explodează bomba lăsată în birou. Azize citește că Cevdet nu va veni să li se alăture, așa cum stabiliseră anterior, pentru că misiunea sa continuă. Asistenta plânge în hohote. Mustafa Kemal deschide geanta lăsată de Tevfik, care conținea un mesaj de la Cevdet.

Sezonul întâi al serialului Patria mea ești tu se încheie cu abolirea sultanatului și numirea unui parlament provizoriu al cărui președinte este Mustafa Kemal, în aprilie 1920.


~ S F Â R Ș I T U L   S E Z O N U L U I   Î N T Â I  ~


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

pin






sursa foto: capturi video de pe netd.com

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








8 comentarii:

  1. Buna știi cumva va mai fi și sezonul 2?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La turci se difuzeaza deja sezonul doi, cred ca si la noi va fi difuzat, dar ceva mai incolo, poate la primavara.

      Ștergere
  2. buna seara stiti cumva cand va începe sezonul 2 din patria mea esti tu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Nu am aceasta informatie, tot ce va pot spune - din auzite - este ca trebuie sa fie un anumit numar de episoade distanta intre ceea ce se difuzeaza in Turcia si ceea ce difuzeaza Kanal D. Uneori nu poate fi difuzat un sezon la noi, pana nu se termina de difuzat la turci, asta depinde de cum este stabilit in contract pentru fiecare serial in parte.

      Ștergere
  3. Buna seara !
    Pentru sezonul doi, mai scrieti rezumate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Va multumesc ca mi-ati amintit, voi face tot posibilul sa gasesc timp si pentru acest serial. Mi-a placut si ar fi pacat sa nu-l continui.

      Ștergere
    2. Revin si desi nu vreau sa va dezamagesc, vad ca serialul a fost sters de pe net - ma refer la versiunile cu subtitrare in engleza si la mini-rezumatele de pe un site turcesc cunoscut. Mai caut, desi nu stiu ce sanse am sa mai gasesc materiale la acest serial, acum...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.