vineri, 1 decembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 14-15 turcesti, rezumat




Mireasa din Istanbul, ep. 14-15 turcesti, rezumatLa început Faruk și Begum se simt descoperiți și când Sureyya spune că a aflat totul de la cineva din spital, amândoi cred că ea știe despre secretele trecutului lor comun, însă Sureyya se referă la boala de care suferă Begum. Emir este lăsat să meargă în parcul de distracții cu cei doi soți, iar Sureyya îl întreabă pe Faruk despre tatăl lui Emir iar el nu prea știe ce să-i răspundă.

În acest timp Esma o cheamă pe Aisye să-i ghicească în cositor topit împrăștiat în apă. Dar pentru că Ipek este și ea de față, Aisye nu poate să spună tot ceea ce vede, ci doar sugerează că în casă există un dușman, o persoană care de ani de zile a așteptat, ca un foc mocnit care stă să izbucnească din tăciuni, și acum a devenit dușmanul familiei și atacă. Însă Ipek, în loc să fie mai discretă în intrigile sale, imediat cum are ocazia, se duce să-i spună lui Faruk că Adem și Fikret au un parteneriat de afaceri și că școală de muzică este, de fapt, a lui Adem, povestindu-i și despre costumul vechi, bărbătesc, din camera lui Adem, despre care ea bănuiește că e al tatălui acestuia.

Dilara vorbește la telefon cu Adem care-i spune că urmează s-o prezinte mamei lui. Ea se bucură că un copil când aude așa ceva. Toată ziua Emir a stat la conac iar Esma i-a făcut toate mofturile, spre mirarea lui Sanem care începe și ea să se întrebe de ce s-a schimbat bătrâna dintr-odată. Sureyya, când află că Adem este proprietarul școlii de muzică, pentru că Faruk a făcut investigații și este sigur de informație, merge imediat la Dilara să-i reproșeze că a mințit-o, nemaidorind să fie prietenă cu ea.  (Aici începe episodul 15 Kanal D) Sureyya este foarte supărată pe prietena ei, iar acum Faruk rămâne să discute cu ea și îi cere să-l îndepărteze pe Adem din parteneriat.

Dimineața Faruk îi face câteva mici surprize romantice soției lui, printre care și un bilețel legat de niște baloane pe care ea le prinde de pe terasă fiind. Ipek vede și este geloasă și nedumerită pe reacția lui Faruk, pe care-l credea acum certat cu Sureyya. La firmă, Faruk stă de vorbă cu Akif pe care îl roagă să se intereseze cu multă discreție despre parteneriatul lui Fikret cu Adem. Zeynep intră în rezerva lui Murat să-l întrebe dacă ar vrea să rămână la studii în Istanbul, să fie alături de el, pentru că ea urmează să plece în străinătate. Murat, ușor iritat, îi spune că da, să plece.

Sureyya și Faruk merg la spital la Begum, care încearcă să le explice că trisomia 18 este o afecțiune genetică gravă și că există riscul de avort spontan, iar dacă acest lucru se întâmplă, e indicat un avort datorită problemelor de sănătate pe care le va avea copilul. Sureyya nu acceptă cu ușurință acest adevăr și nu vrea să se gândească la avort. La masă, Faruk își anunță familia despre această problemă, iar singura care se bucură în secret este Ipek. Puțin mai târziu, Esma, mișcată de devotamentul Sureyyei pentru copilul pe care vrea să-l nască, încearcă s-o încurajeze și o îmbrățișează.

Akif află despre afacerile lui Fikret cu Adem că sunt implicați și în transportul ilegal de combustibil. Faruk ia foc când aude așa ceva, apoi se duce la șeful poliției și spune tot ce știe, sugerând să fie din nou arestat Adem. Sureyya se duce pe la Begum și o tot întreabă despre tatăl lui Emir, și dacă el știe de boala ei. Begum îi spune așa cum este, fără a menționa cine-i tatăl băiatului ei.

Mireasa din Istanbul, ep. 14-15 turcesti, rezumatVineri seara, Adem a invitat-o pe Dilara la ei la cină. Însă în acest timp poliția, care a intrat pe firul afacerii cu combustibil ilegal, face o descindere și îi arestează pe toți cei pe care îi găsește la un depozit unde se pregătea un nou transport de contrabandă. Poliția vine acasă la Adem și îl ia la secție, fără să precizeze motivul arestării de față cu Dilara și Reyhan. La poliție, Adem neagă totul și dă vină pe directorul lui, afirmând că el nu știa nimic despre afacerea cu benzină. Faruk vine și el în biroul șefului poliției și îl amenință pe Adem, care se preface că nu înțelege.

Esma află despre toată tărășenia și se duce la Adem, în arestul politiei, să-l amenințe că dacă nu-i lasă fiii în pace, va avea de suferit. Adem, de data asta nu mai tace și îi spune că este fiul nelegitim al soțului ei, (Aici începe episodul 16 Kanal D)  după care o întreabă ce părere are dacă toată lumea din Bursa va afla că a fost înșelată de soț și că acesta mai are un copil? Esma este întoarsă pe dos de această veste și a doua zi îl ia pe Mustafa deoparte și îl întreabă despre femeia cu care Fevzi o înșela. Mustafa bineînțeles că știa totul, dar a ținut secretul din respect față de stăpânul său.

Adem este eliberat după 24 de ore și când stă de vorbă cu Fikret, îl montează împotriva fratelui său, întărindu-i acestuia convingerea ca doar vrea să dețină controlul și că nu i-a convenit să aibă concurență, de aceea a făcut denunțul. Esma îl cheamă pe avocat să discute noile chestiuni de familie și acesta îi spune că dacă vrea sa facă un test ADN va trebui să fie deshumate rămășițele lui Fevzi si așa, va afla toată Bursa ce s-a întâmplat în trecut. Dar asta nu e nimic pe lângă faptul că dacă Adem este fiul soțului ei, are drepturi egale cu toți ceilalți frați la averea Boranilor, inclusiv acțiuni în firmă. Esma se încruntă la auzul unei asemenea perspective.

Esma se duce la Reyhan s-o ia la rost și s-o jignească, dar vorbele femeii și mai ales faptul că ea îi dezvăluie că atunci când l-a cunoscut pe Fevzi el nu era căsătorit, o descumpănesc pe bătrâna Boran. Mai apare și Adem care toarnă paie pe foc dar o scoate pe maică-sa din culpa bănuită de Esma. După ce-i spune că vrea doar să-si recâștige respectul cuvenit, Esma pleacă și aproape că i se face rău când ajunge acasă. Fikret îi spune nevesti-sii că își va deschide o nouă afacere și va ieși din compania familiei. Ei îi pare foarte rău, dar nu mai poate îndrepta nimic. Fikret îi pune în vedere că ii mai dă o ultimă șansă, dar dacă mai face lucruri pe la spatele lui, va divorța deși o iubește.

Pelin și Begum stau de vorbă iar doctorița spune că e liniștită acum, când vede că are cu cine să-l lase pe Emir dacă va muri. Apoi își face probleme despre cum să-i spună copilului că tatăl lui nu e cel pe care îl știa el? Această parte a conversației e auzită de Emir care tocmai venise în casă de la joacă, și care se supără și se înfurie când aude, plecând în camera lui, deși femeile nu l-au observat. Fikret stă de vorbă cu maică-sa și îi dezvăluie ce are de gând să facă deși bătrâna nu ar fi de acord. Adem se duce la Dilara la hotel și, ca să-l primească înăuntru, îi spune că este un Boran, (Aici începe episodul 17 Kanal D) și apoi îi povestește lucruri din viața lui. Ipek îl determină pe Fikret s-o creadă că-l iubește și că este alături de el, numai să nu divorțeze vreodată. A doua zi Faruk și Fikret stau de vorbă în grădină și se împacă, Fikret redobândindu-și drepturile în firmă.

Emir, care începe să se poarte rece cu maică-sa, într-o zi, în loc să se ducă la școală, pleacă în altă parte, iar când află Begum, este disperată și apelează la Sureyya și la Faruk pentru a da de el. Emir îl sună pe Faruk de pe telefonul unei fetițe și îi spune că se află într-un parc, dar nu vrea să afle maică-sa. Faruk se duce singur să-l ia de acolo. În acest timp Sureyya este acasă la Begum cu Dilara care îi dezvăluie ce a aflat de la Adem. Faruk îl găsește pe Emir și copilul îi spune că e supărat pe Begum pentru că a auzit-o vorbind cu Pelin pe când îi spunea că l-a mințit în legătură cu tatăl lui...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin






a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 12-13 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 16-17 tr


sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.