luni, 8 ianuarie 2018

Kosem episoadele 54-60 rezumat, numerotatie originala






Kosem episoadele 54-60 rezumat, numerotatie originalaKasîm este executat și apoi înmormântat, iar palatul este în doliu. Când Murad era gata să-l execute și pe Ibrahim, se întâmplă o minune și sultanul se răzgândește. Însă trebuie să ia o decizie împotriva mamei lui, Kosem, care a încercat să-l dea jos de pe tron. Mai apoi, pleacă într-o campanie la Bagdad, chiar pentru a se proteja de uneltirile sultanei, și îl ia și pe Ibrahim cu el. Kosem crede că Ibrahim va fi omorât între timp, că de aceea Murad și-a luat fratele cu el. Și, cu toate că îi este foarte greu, ia o decizie care va schimbă soarta sultanului.

Până la urmă Kosem află că Sinan Pașa era trădătorul din palat și îl prinde chiar în timp ce acesta voia să scape cu fuga. Totuși Sinan se îngrijise dinainte ca Murat să afle că însăși mama lui i-a dorit moartea, și astfel sultanul aude că maică-sa a făcut o înțelegere cu medicul său personal ca să-l îmbolnăvească lent. Emir Celebi este decapitat iar capul e trimis la Kosem, ca un semn că i se cunosc faptele și aliații. Acum ea se vede încolțită și fără oameni de încredere și cu ultimele puteri, va încerca să-l protejeze pe Ibrahim.

Murad cucerește Bagdadul, în ciuda eforturilor perșilor de a nu se lăsa înfrânți, și îl numește pe Kemankeș Pașa guvernator. Pe drumul de întoarcere spre casă, sultanul este grav rănit, iar boala de care suferă se agravează. Kosem află despre toate acestea și îl sprijină, pe când Murat deja cade la pat. În ciuda unei anumite reconcilieri, sultanul se hotărăște să nu lase imperiul pe mâinile mamei sale înainte să moară, și promite să distrugă dinastia, dacă asta e ceea ce trebuie să facă. Mai mult, anunță că va numi un înlocuitor al lui pe tron și inițiază negocieri cu hanii Crimeei, iar pe plan intern dă firmam de execuție a lui Ibrahim și a lui Kosem.

În al doisprezecelea ceas Kosem scapă de execuție, în schimb Ibrahim se confruntă cu ei. Murat este din ce în ce mai bolnav, și, conștient că nu o mai duce mult, ia ultimele hotărâri foarte dure. Află că și Kemankes Mustafa Pașa l-a trădat, apoi Atike îl ascunde pe Ibrahim, iar Murat îl caută pentru că vrea să fie executat sub ochii lui, ca să fie sigur că i s-au îndeplinit poruncile. Pe patul de moarte, Murad are o ultimă discuție cu mama sa. După moartea lui, Kosem preia din nou controlul asupra imperiului avându-l ca aliat pe vizirul Kemankes Pașa, în timp ce pe tron este Ibrahim, ținut intenționat departe de chestiunile statului, deocamdată.

Atike se împotrivește acestui joc al mamei ei, pentru că nu vrea ca Ibrahim să aibă aceeași soartă ca și ceilalți frați. Sultanul trăiește în lux și duce o viață lipsită de orice grijă, aproape inconștient de responsabilitățile sale. Fericirea durează până când Osman, fiul său născut înainte de ascensiunea la tron, este izolat. Atunci Ibrahim decide că Osman este urmașul lui la tron. Kosem, ca să împiedice acest lucru, îi alungă de la palat atât pe Zarife, favorita, cât și pe Osman, fiul ei. Turhan, soția legitimă a lui Ibrahim și mama lui Mehmet, întinde o capcană pentru Osman în așa fel încât fiul ei să nu aibă rivali la tron.

Ibrahim o crede pe Kosem vinovată de ceea ce i s-a întâmplat micuțului Osman și o surghiunește în celălalt capăt al imperiului. Acesta este punctul în care relația dintre mamă și fiu se schimbă definitiv și Kosem vrea să-i dea o lecție fiului ei. Cu ajutorul lui Kemankes, îi instigă pe ieniceri, dar Turhan este informată despre acest plan și face tot posibilul să rupă legătură dintre mamă și fiu. Ea fură sigiliul lui Kosem și dă niște ordine către ieniceri, ca și cum ar veni din partea sultanei. Astfel, Kemankes este expus, iar Ibrahim poruncește execuția, dar Kosem reușește să-l scape și îl ascunde.


Turhan găsește ascunzătoarea și ajunge la o înțelegere cu Ibrahim în privința lui Kemankes, care va fi prins și executat sub ochii lui Kosem, care își dă seama că Turhan e în spatele mașinațiunii. Atitudinea lui Ibrahim ca sultan nu este bine văzută, însă, de curteni, și el se îndreaptă către un sfârșit sigur ca sultan. Nici armata nu-l vrea, așa că sultana Kosem poate să profite de această slăbiciune și decide să-l îndepărteze de la tron pe fiul ei.

În contrapartidă, Turhan vine cu o propunere la Kosem, pe care o acceptă și astfel, Mehmed al IV-lea, fiul lui Turhan și al lui Ibrahim, va urca pe tron. Însă această mutare va fi începutul unei revolte. Atike și Ibrahim acționează și vor să-i otrăvească pe ieniceri, dar planul lor este dezvăluit, așa că furia armatei crește și mai mult. Turhan își dă seama că nu poate să-și păstreze cuvântul dat față de Kosem și ordonă execuția ienicerilor care pătrund în palat, dar face în așa fel încât soldații să creadă că Kosem i-a trădat și cer un consiliu de urgență. Știrea că Ibrahim, care fusese închis, a evadat, se răspândește în capitală iar Atike se folosește de acest zvon ca să-și salveaze fratele.

Kosem episoadele 54-60 rezumat, numerotatie originalaCurtenii și Kosem ajung la concluzia că Ibrahim trebuie executat, dar responsabilitatea deciziei cade greu pe umerii sultanei. Mai apoi este informată că Turhan plănuiește s-o omoare ca să preia controlul, așa că trece la acțiune și încearcă să-l otrăvească pe micul sultan Mehmed al IV-lea. Dar este prinsă și nu-și poate duce la capăt planul ucigaș. Atunci recurge la planul B, de a instiga o revoltă în palat care să ducă la detronarea nepotului său. Turhan află și își ia toate precauțiile necesare.

 Toți cei fideli sultanei Kosem sunt omorâți, în palat este un adevărat carnagiu, iar acum ea se află față în față cu propria moarte....

Acest rezumat se referă, ca numerotație, la episoadele originale turcești, de 150 de minute un episod, fără reclame. 
Materialul de față acoperă aproximativ 18 ore de serial.

Mulțumiri site-ului izleyiciplatformu care a publicat rezumatele episoadelor în limba engleză.

S F Â R Ș I T U L      S E R I A L U L U I 

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin






sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.