vineri, 11 decembrie 2009

Dr. Pygmalion (1)

- serial mitico-fantastic, inspirat de stilul lui Terry Pratchett şi nu numai - Orice asemănare cu realitatea o face cititorul, pe propria răspundere :)

Bucata de marmură informă se lăsă moale în mâinile lui Pygmalion. El o atinse uşor, încercând să ghicească femeia splendidă de sub maldărul încă neclar de piatră. Apoi se uită lung la ea şi îi descoperi ochii de tăciune aprins, ca şi ai lui. Din noaptea ochilor lor haosul porni să nască jerbe de foc şi fluvii de stele iar Galateea prinse viaţă. Se priveau cu nesaţ, se căutau, privirile lor năşteau fulgere, lumini şi spaţii. Eonii începeau de sub genele ei iar genunile ochilor bărbatului revărsau fericire şi viaţă în ochii ei. Zilele treceau. Galateea se transforma, încet.

restul povestirii se afla aici:  http://oana1964.blogspot.com/2009/12/dr-pygmalion-1.html

Candva, inspirata de o intamplare reala am vrut sa scriu o povestire cu tenta science fiction. Am inceput-o si nu am mai con tinuat-o deloc, nu stiu de ce. Rareori mi se intampla sa nu termin un text de care ma apuc, mai ales cu drag si cu inspiratie. Cine stie? Poate la un alt candva, visul acela se va contura din nou, clar in sufletul, mintea si stiloul meu :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.