vineri, 16 aprilie 2010

Adevarul

Mi-a placut mult acest articol gasit mai demult pe un alt blog. Exprima niste adevaruri esentiale, dar oarecum esoterice, pe care eu le-am aflat de acolo, din lumea celor obisnuiti cu spiritualitatea, cu ocultismul, cu magia, daca vreti. L-am preluat pentru ca mi se pare ca are in el un mesaj puternic, desi nu foarte usor de indeplinit. Are in el o forta speciala, o putere de atractie si de transformare. Asa simt eu, si imi face o deosebita placere sa il impartasesc cu voi, chiar daca nu-mi apartine.

Despre adevar

28 Septembrie 2006

Adevarul este intotdeauna pur

Adevarul este intotdeauna pur, direct, detasat de toate. El are o frumusete deosebita, deoarece este esenta vietii, a existentei, a naturii. Nimeni nu minte, cu exceptia omului. O tufa de trandafiri nu poate minti. Ea trebuie sa produca trandafiri; din ea nu pot iesi galbenele, ea nu poate insela. Ii este imposibil sa fie altfel decit este. Intreaga existenta, cu exceptia omului, traieste in adevar. Adevarul este religia intregii existente; numai fiinta umana face exceptie. Dar in clipa in care omul se hotaraste sa devina o parte a existentei, adevarul devine religia sa. Aceasta este cea mai mare revolutie care i se poate intimpla oricarei fiinte. Acesta este momentul de glorie.

Voi nu vedeti lumea asa cum este, o vedeti asa cum va obliga mintea voastra sa o percepeti. Si acest lucru il puteti constata pretutindeni. Oamenii sunt conditionati in cele mai diverse feluri, iar mintea nu este nimic altceva decit conditionare. Ei privesc lucrurile conform prejudecatilor pe care le au; acestea au o anumita
culoare. Facem distinctii, consideram o fiinta superioara si alta inferioara, consideram ca barbatul este mai puternic iar femeia mai slaba si ii diferentiem pe oameni in functie de inteligenta lor... Unele rase au sustinut ca sunt poporul ales al lui Dumnezeu. Fiecare religie pretinde ca scriptura ei este scrisa de Dumnezeu insusi.
Toate aceste lucruri constituie, strat peste strat, mintea voastra. Pina cind nu veti fi in stare sa lasati intreaga minte deoparte si sa priviti lumea direct, imediat, prin intermediul constiintei, nu veti fi niciodata capabili sa vedeti adevarul. Cel mai mare act de curaj este acela de a renunta la minte. Cel mai curajos om este acela care priveste lumea asa cum este ea, fara ca intre aceasta si el sa se interpuna mintea. Lumea este cu totul altfel, neasemuit de frumoasa. Nu mai exista nimic inferior sau superior, nu mai exista nici o deosebire. Si inca ceva...Adevarul are un nume.

Numele adevarului este IUBIRE, in forma ei cea mai pura...

sursa http://www.jurnale.ro/despre_adevar-e5587-25582.html

3 comentarii:

 1. "Cei mai puternici oameni au, de fapt, puterea de a iubi. Cei slabi au puterea de a uri, de a distruge, de a minti si de a se minti pe ei, de a gandi negativ, de a critica fara scop si fara sa inteleaga…"

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumos.... si adevarat! Mi-as dori ca si unele dintre cunostintele mele sa aiba posibilitatea de a citi aceste randuri insa stiu ca asta nu se va intampla (sau, nu prea curand; sau, ar trebui ca eu sa intervin cumva astfel incat cei doi la care ma refer sa poata citi. Dar, oare, e bine sa intervin in viata lor? Raspunsul, este, cred, dat in continutul postarii, mai sus). Mai pot adauga ca iubirea niciodata nu lasa speranta sa moara! Le doresc celor doi sa aiba parte si de iubire, si de speranta-mai ales pentru puiutul lor, dar si pentru ei insisi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cristina, si tu stii, ca si mine, ca iubirea implica durere. :) Asta e karma unora, nu?

  Anonimule (ca fapt divers, iti puteai alege un pseudonim, Sir Lawrence, sa zicem :) ) e bine sa lasi lucrurile asa cum sunt, ma gandesc. Eu cred cu putere ca adevarul se limpezeste si se va intrevedea printre ceturile iluziei.

  Iubirea iarta totul, rabda totul, daruieste totul, si nu cere nimic in schimb.
  --------------------
  later edit: rog persoana de la distanta care mi-a trimis sms sa se abtina de la a ma mai contacta in vreun fel sau in altul. Indiferent de motiv.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.