duminică, 4 iulie 2010

"Ţeapa" Santorini (Creta 2010)

Cum am promis ieri, scriu despre excursia optionala la insula Santorini, o frumoasa insula vulcanica formata asa cum o vedem azi - din trei fragmente, in urma unei explozii ale unor conuri vulcanice secundare. Din punct de vedere geologic este o mica bijuterie si as fi vrut tare mult sa o vad. Dar.... am fost nevoita sa nici nu ma gandesc la asta datorita pretului anuntat si la care nu ma asteptam deloc. Initial ne-a spus ca va costa in jur de 100 de euro, ceea ce dintr-odata m-a dezamagit, eu nefiind pregatita pentru un asemenea pret al unei optionale de o zi, ulterior spunandu-ne ca suma de plata este de 125 euro. Si nu era inclus nimic altceva decat drumul dus-intors cu un vas de mare viteza pana la insula. 

Cum mi s-a parut cam exagerat, intr-una din zile am prospectat piata agentiilor locale si am dat peste urmatoarele: 104 euro o excursie de o zi si o noapte la Santorini, cu cazarea si micul dejun pe insula incluse, facuta tot cu ambarcatiunea rapida. Apoi, la alta agentie, oferta cea mai buna, 74 de euro, cu tot programul detaliat pe ore, in oferta.  Aveti detaliile in poza. Adica este inclus transferul la autocarul de pe insula, plecarea este la ora 8 din Iraklion, 7 ore dureaza vizitarea insulei si vreo 3 ore dureaza drumul dus-intors.
Asadar, cei care vreti sa vizitati insula Santorini, venind din Creta, cautati la mai multe agentii si comparati preturile, veti gasi oferte foarte bune si convenabile. Pentru cei mai comozi, pentru care banii conteaza mai putin, este foarte potrivita oferta ghidului dv.

Nu am nimic impotriva că fiecare agentie are tarifele ei si ca poate cei cu care colaboreaza Omnia pe plan local, in Creta, practica preturi mari. Dar sa dai 125 de euro, sa-ti fie rau tot drumul - datorita furtunii pe mare si a vitezei vasului - sa nu vezi ceea ce era mai important de vazut (din ceea ce mi-au povestit la intoarcere colegii care au optat pt Santorini) si sa afli mai apoi ca puteai merge in aceeasi croaziera si cu 51 de euro mai putin, mi se pare destul de sadic pt cei care au scos banul din buzunar fara sa clipeasca.

Ţeapa Santorini (Creta 2010)

Bonus, ca sa va relaxati, imagini din acvariul din Creta




3 comentarii:

  1. N-am zis eu bine ca esti buna de ghid???!!!!!!
    Si n-am putut viziona bonusu-ul ..:((((

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce? Iar nu se vede poza? E ciudat, toate pozele mele sunt pe Picasa. Ar trebui sa o vezi.

    O sa-ti dau adresa pe email.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, preturile sunt foarte diferite de la o agentie la alta. Mi s-a intamplat si mie acelasi lucru cand am fost in concediu in Spania. Trebuie cautat si iar cautat pana gasiti o agentie cu preturi accesibile !

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.