vineri, 17 decembrie 2010

Cadou de Craciun

Nu ma simteam prea bine. Voiam sa dorm putin, desi era catre amiaza. Oscilam intre a-mi bea restul de cafea cu inca o pastila de durere de cap (a cata oare pe ziua aceea?), si a dormi pret de o ora sau mai mult, ca sa-mi revin. Ma pregateam sa dau shut down la calculator cand am auzit chiote vesele si cateva voci care-mi sunau cunoscut. Revorceag... si dupa el, inca alte chipuri dragi mie.

Harababura din camera era deplina aproape, vasele in care facusem torturile si crema erau asa, murdare inca, pe un scaun si pe langa cuptorul electric, pentru ca era a doua zi fara apa in camin. Carasem cateva caldari de zapada ca sa am pentru baie, avusesem 2 bidoane mari cu apa de baut, dar deja nu-mi mai puteam permite sa consum apa potabila pe vase. Aveam de gand sa mai adun niste zapada, s-o fierb si sa le spal asa, pana cand avea sa fie reparata teava care se sparsese de peste 30 de ore.

Nu stiam ce sa fac si imi inghetase-n minte gandul ca trebuia sa-i primesc in camera si nu aveam timp sa bag toate vasele alea intr-un dulap. Apoi am auzit un strigat: "Doamnaaaa, deschideti geamul!!!" Am rasuflat usurata si in secunda doi mutam iaurturile si ouale de pe pervaz - adica din frigider, ca pervazul e frigiderul in camera mea de camin :) - si in urmatoarele minute aveam sa primesc cel mai frumos dar de Craciun facut mie vreodata: elevii mei m-au urat in direct si personal, la geam, asa cum nici un elev nu a facut-o vreodata pana acum, desi chiar daca in vacanta locuiesc la parinti, nu s-a gandit nici unul sa ma viziteze la locuinta de serviciu cat sunt inca ore de curs.

Multumesc, 10 D, si in special tie, Costine, care ai rostit uratura. Sper sa nu fi ragusit, ca tare frig mai era! :)

Craciun fericit si vacanta cat mai placuta!4 comentarii:

 1. Suuuuuuuperb! Emotionant! Mi-au dat lacrimile ...si nu-i cunosc ! Se pare totusi ca-ti aduce si bucurii meseria asta .....FELICITARI !
  Si felicitari lor pentru exuberanta cu care au stiut sa ofere acest dar !

  RăspundețiȘtergere
 2. Cristina, asa este, uite ca mai sunt si satisfactii. Nu-s bani, dar macar cate un strop de lumina in inimi tot mai apare, asa, de undeva din Univers :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta da cadou...face mai mult decat toate avantajele materiale...Faptul ca nu esti uitat e mare lucru! Sa dea Domnul sa fie cat mai multi ani in care sa existe astfel de urari! LEXY

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc, Lexy, sa dea Dumnezeu sa ai si tu parte de bucuria pe care am simtit-o eu si de aceeasi intensa emotie :)


  Cu toate astea, nu pot spune ca banii nu ar fi deloc importanti, sunt, dar nu chiar pe primul loc, sau nu intotdeauna... ;)

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.