duminică, 30 ianuarie 2011

Forward, despre Warren Buffett

Interviu CNBC cu Warren Buffett, al doilea dintre cei mai bogati din lume,care a donat 31 milioane $ pt caritate.

Cateva aspecte f interesante ale vietii lui:

1.- A cumparat prima actiune la 11 ani si regreta ca a inceput prea tarziu!

2.- A cumparat o mica ferma la 14 ani cu economiile din vanzari de ziare.

3.- Si astazi mai locuieste in mica lui casa in Omaha ,cu 3 camere,pe care a cumparat-o dupa ce s-a casatorit, acum 50 de ani. Él spune ca in acea casa are totul.In casa sa nu are nici un tablou sau decoratiuni interioare, statui..

4.- Isi conduce singur masina , nu are sofer si nu are bodyguard.

5.- Niciodata nu a calatorit in avion particular,chiar fiind proprietarul celei mai mari companii de avioane private din lume.

6.-Compania lui, Berkshire Hathaway, are in subordonare inca 63 de firme. Odata pe an, el trimite scrisori directorilor firmelor sale, cu targeturile pt noul an. Niciodata nu convoaca reuniuni sau da telefoane zilnice directorilor.

Directorilor lui le-a impus urmatoarele 2 reguli:

- Regula 1 :nu pierdeti niciodata investitile actionarilor.

Regula 2: Nu uitati regula 1.

 7.- Él nu socializeaza cu lumea in inalta societate. Isi petrece timpul liber cu o farfurie de popcorn la TV.

 8.- Bill Gates, cel mai bogat din lume, l-a cunoscut recent, acum 5 ani.Bill Gates credea ca nu are nimic in comun cu Warren Buffett. Pentru asta, a stabilit o intalnire cu el, programata sa dureze o jumatate de ora. Dar cand l-a cunoscut, intalnirea a durat 10 ore si Bill Gates s-a transformat intr-un fan al lui Warren Buffet.

9.- Warren Buffet nu are telefon mobil si nici laptop pe birou.

10.- Sfatul lui pt tineri: Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi.
 AMINTITI-VA:

A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti.
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni?

AJUTATI CHIAR DACA NU PUTETI, MEREU CEI CARE STIU SA IMPARTA VOR FI BINECUVANTATI.

 H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti. Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum.

I. Inainte de a cumpara ceva, ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie. "Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.."

asta am primit azi. si cum de fiecare data cand citesc mesajele forward ma indoiesc de autenticitatea si veridicitatea lor, am dat un singur search google, pentru a vedea casa lui Warren Buffett. Bineinteles, nu sta intr-o amarata de casa cu 3 camere ci intr-o proprietate cu mai multe cladiri. Prea era neconform cu mentalitatea occidentala si americana, conform careia esti obligat sa locuiesti si sa faci cumparaturi potrivit cu veniturile tale. Cu alte cuvinte, daca esti bogat nu mergi sa faci cumparaturi de la chioscul de alaturi unde merge orice pensionar, ci de acolo de unde fac cumparaturi bogatasii. Nu este numai o atitudine de casta, de patura sociala, ci si din ratiuni economice - cine are mult, trebuie sa si cheltuiasca mult.4 comentarii:

 1. Poate el nu si-o fi pus in aplicare "sfaturile", insa sunt bune de luat in considerare...mai ales sfatul legat de cheltuirea banilor pe care nu-i avem !

  Lasand deoparte "sfaturile" la care toti suntem buni, la urmat din ce in ce mai putini viteji se arata, sper sa fi avut o zi frumoasa!
  La multi aniiiii ! Sa fii fericita, zambitoare si plina de viata!

  TE PUP ....si sa-mi pastrezi si mie o felie detort, da???

  RăspundețiȘtergere
 2. Sfaturile din final cu siguranta nu sunt ale lui, sau nu toate. Americanii nu obisnuiesc sa pretuiasca hainele de firma, ei le considera ceva doar pentru vedete. :)) Multe din "valorile" la care tinem noi romanii, nu exista in occident si in SUA.

  Multumesc pentru urare Cristina, te pup, mi-e dor de tine. Da' de unde stii ca am facut tort ? :DDD A mai ramas ceva, nu prea mult, pun deoparte o bucatica :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani frumosi si buni, cu sanatate, suflet plin de bucurie, soare in inima si impliniri! LEXY

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc, Lexy :) Fericire si iubire pentru cea mai stabila cititoare a mea :DD

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.