luni, 26 martie 2012

Apa sau Cola?

primita pe email.

În multe state din SUA angajaţii de la direcţia de drumuri păstrează mereu 10 litri de Coca Cola pentru a elimina sângele de pe şosele din urma unui accident rutier...

 Dacă introduci un biftec într-un recipient cu Coca Cola, biftecul se descompune în 48 de ore...

 Pentru a curăţa  closetul, e de ajuns să se toarne conţinutul unei cutii de Coca Cola şi se lasă timp de 30 de minute, apoi se dă drumul la apă (Acidul citric din Coca Cola curăţă porţelanul)...

 Pentru a înlătura oxidul de pe suprafeţele cromate, trebuie doar să le freci cu o bucată de folie de aluminiu mototolită şi îmbibată cu Coca Cola iar petele vor dispărea...

Pentru a curăţa clamele bateriei auto, toarnă peste ele un pic de Coca Cola iar bulele se vor evapora...

 Pentru a slăbi un şurub oxidat, pune o cârpă umezită cu Coca Cola timp de câteva clipe şi şurubul va ieşi fără probleme...
 Pentru a îndepărta oxidul de pe uneltele tale, aplică pasul anterior şi oxidul va dispărea...

 Pentru a desprinde orice fel de hârtii, chiar gumă sau silicon, lipite pe orice suprafaţă de sticlă, aplică aceeaşi operaţie anterioară...

 De asemenea, e util pentru a curăţa parbrizul maşinii tale  când se murdăreşte pe drum.

Ingredientul activ al băuturii Coca Cola este ACIDUL FOSFORIC, al cărui ph este 2.8, suficient pentru a dizolva un cui în 4 zile.
 Acidul fosforic este foarte dăunător pentru calciul din oase şi reprezintă unul dintre cei mai de seamă vinovaţi de creşterea osteoporozei.
În corpul tău determină pierderea sărurilor minerale din oase, acest lucru înseamnă că calciul nu este absorbit în mod adecvat de organism, ducând la slăbirea oaselor şi prin urmare, creşte posibilitatea de a avea fracturi.
Combinaţia acestui acid cu zahărul îngreunează absorbţia fierului, ceea ce poate provoca anemie şi facilitează apariţia infecţiilor, în special la copii, bătrâni şi gravide.

Băutura Coca Cola conţine şi gaz carbonic  care, după AMEDEC, este un ingredient care provoacă “viciu psihologic”.
Conţine o substanţă ‘potenţial vicioasă’, cofeina, care dacă se ia în cantităţi mari (de la 400 la 600 mg.) poate cauza insomnie, tahicardie, dureri de cap şi chiar stări de nelinişte. O cutie de Coca Cola conţine aproximativ 50 mg. de cafeină.

Mai conţine şi un aditiv numit e-150, asociat cu deficienţă de vitamina B6 care este importantă pentru asimilarea proteinelor de către organism şi pentru a avea un sânge sănătos; lipsa acestei vitamine poate duce la anemie, depresie şi confuzie, între alte simptome, pe lângă faptul că generează o activitate exagerată şi un nivel scăzut de glucoză din sânge.

Odinioară diabetul se găsea numai la pacienţii adulţi, însă în ultimul timp s-a observat o creştere a cazurilor acestei boli la copii şi adolescenţi cu exces de greutate.

Iar acelora care cred că pot rezolva problema cu un “coca light”, le dam o altă veste: există studii ştiinţifice care arată că consumul înlocuitorilor de zahăr, sau zahărul sintetic în cantităţi mari, provoacă leziuni cerebrale, pierderi de memorie şi confuzie mentală (după AMEDEC). Substanţa care cauzează aceste afecţiuni se numeşte aspartam iar cercetătorii susţin că ar putea duce la dezvoltarea bolii Alzheimer. În plus, au arătat că componenţii chimici ai "aspartamului" au alte consecinţe grave dacă se consumă excesiv, cum ar fi leziuni ale retinei şi sistemului nervos.

Acum intrebarea e: ce preferi, apa sau Coca Cola?

Niciun comentariu: