marți, 20 martie 2012

Riscurile navigarii pe net

De ce am lipsit de pe bloguri mai multe zile? Din cauza unui nesimtit de virus numit System check.

Cine stie despre ce-i vorba, isi pune mainile in cap. Iar cine nu stie, va afla ceva mai incolo, pt ca voi reveni cu oarece detalii dupa amiaza.

Cum ziceam, revin cu unele informatii. Acest virus practic nu face prea mult rau calculatorului, daca nu intrati in panica - ceea ce eu nu prea am facut. Ascunde multe fisiere, va spune ca aveti probleme mari cu pc-ul - atat de mari si atat de multe ca eu am suspectat ca este o vrajeala, dar totusi m-am temut. Desktopul apare fara iconiţe, din meniul start nu prea mai aveti ce accesa, si virusul va indeamna sa cumparati un program de pe net. Pe care e bine sa nu-l luati. Nu de alta, dar de aici incolo chiar s-ar putea sa aveti unele probleme, ori sa vi se copieze parola de la contul PayPal, ori chiar sa vi se sustraga informatii din pc.

Pe google gasiti informatii despre cum se scapa de acest virus, in engleza (eu am avut la dispozitie un al doilea calculator si in acest fel am reusit, cu greu, sa scap), iar antivirusul care il baga la carantina este  Malwarebytes . Il aveam pe laptop, dar din pacate, nu-l puteam accesa. A trebuit sa-l descarc din nou, si asa, am scapat de belea. Totusi am sters niste fisiere, si ale virusului si ale Windows-ului, si uite asa, vorba cântecului "Foaie verde băţ/N-ai de lucru, fă-ţi", acum sistemul meu functioneaza oarecum pe avarie.

Cum de a trecut aiureala asta de virus prin bariera BitDefender-ului meu, nu stiu.
Acum, vreau-nu vreau, voi fi nevoita sa-mi instalez iar Windows-ul, pt ca nu merge nici System restore si nici Bit-ul, care imi bloca orice pagina de net infectata :(((((

Asta-i viata, nu?

2 comentarii:

  1. super tare,atac de panica am facut cand am vazut cum dispar toate=)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu, in prima faza:)) din pacate la mine virusul este inca activ, Malwarebytes inca gaseste fisierele virusului, si culmea e ca sunt de tip .exe :(((

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.