joi, 16 mai 2013

Cazare ieftina la Roma. Cristina Hotels

În februarie anul acesta am fost în Italia, într-o deplasare prilejuită de un proiect școlar Comenius. Aveam să venim cu o zi mai devreme decât restul delegațiilor, așa că am căutat pe net o cazare cât mai convenabilă posibil, pentru un grup de 2 profesori și 5 elevi.


Am găsit, foarte aproape de gara Termini - locul unde duc toate drumurile din Roma - un hotel numit CristinaHotels.com dintr-un grup de unități de cazare împrăștiate în tot orașul. Am văzut că dețin mai multe hoteluri de diferite categorii și prețuri, pentru toate buzunarele și gusturile, dar noi aveam nevoie de ceva foarte convenabil și curat; în primul rând curat și în al doilea rând aproape de obiectivele turistice.

Când am ajuns, am descoperit, cu bucurie, că nu era deloc nevoie să vorbesc engleză, pentru că personalul este alcătuit din români, și probabil că patronii acestor hoteluri sunt tot români. În clădirea în care am fost cazați (2 duble și o triplă) camerele erau foarte curate, la fel și băile, am găsit săpun și șampon în băi - care băi aveau facilități de 4 stele, adică duș, chiuvetă, bideu, closet, uscător de păr - în camere erau croissante, cafea, ness, aparate de făcut cafea la filtru, pentru micul dejun, camerele erau dotate cu televizoare și frigidere pe care le puteam folosi fără să mai plătim nimic suplimentar.

Clădirea este veche, istorică, decorată pe interior cam ca în stilul sfârșitului de secol 19, recepția este pe un holișor, apoi intri într-un alt hol, mai mare și frumos mobilat cu mobilă clasică, dotat cu calculatoare conectate la internet (gratuit) de unde intri în camerele înalte însă relativ mici - cele pentru care am optat noi; la un preț ceva mai mare sunt camere spațioase. Fiecare cameră are baie privată, internet wireless gratis, TV, aer condiționat, frigider, aparat de făcut cafea sau ceai.

Totul ne-a costat 120 de euro pt o noapte, și asta făcând rezervarea și plata prin HostelBookers.com care au reținut și o foarte mică taxă. Așadar ne-a costat cam 17 euro de persoană pe noapte, plus 2 euro taxa turistică (se plătește la recepție), pentru cazare și mic dejun, în inima Romei, pentru că la 30 de minute de mers pe jos sunt cele mai căutate obiective turistice ale orașului etern. Pe de altă parte, la o stradă distanță, este un market alimentar.
Nu cred că la acest preț puteam găsi ceva mai bun, la o singură stea, decât Cristina Hotel unde voi reveni oricând mai vreau să mai vizitez Roma și pe care-l recomand oricui are drum pe acolo. Cine dorește o cazare mai pretențioasă, Cristina are și pentru dumneavoastră o locație, și mai bine situată decât acelea de lângă Termini, și anume Cristina Dependance, unde camerele pot ajunge și la 100 de euro pe timp de vară.

Pe lângă site-ul hotelurilor lor, mai găsiți informații și pe Trip Advisor , Hostel Bookers, linkul este deja mai sus, și pe Booking.com.

Contact aici:

Termini Accomodation 2
Via Marghera 35 .int 11, IV floor.
Rome.-Italy
Tel: 0039-3473393206

Fotografiile mele:

baia
cabina de duș
Camera noastră: cu pat matrimonial și micul dejun pregătit cu o zi înainte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.