marți, 14 mai 2013

De ce nu mai particip la concursuri

Unii mă știau toată ziua pe net după voturi pentru concursuri. Și, drept urmare, li se pare și acum normal să mă contacteze pe fb să-i ajut cu voturi. Pe cei care m-au ajutat și ei pe mine la nevoie, îi ajut. Pe alții, al căror id nici nu l-am mai văzut vreodată, nu.

Și, cu toate că de-a lungul celor doi ani de concursuri am câștigat o grămadă de electrocasnice (robot de bucătărie, aparat de fiert la abur, aparat foto, cuțit de bucătărie asiatică, tricouri, șorțuri, căni, perii pt pisici, mâncare pt pisici, cărți, vase ceramice, seturi de ornat prăjituri, seturi de linguri de lemn, agende, seturi cosmetice, filme) și de produse alimentare (ulei Floriol și Unisol, produse Hochland, pui de Agricola Bacău), de la o vreme mi s-a cam pus pata pe concursurile moderne.

Păi să vedeți... până acum vreun an erau concursuri pe bune. Nu neapărat că ar fi fost extrem de cinstiți unii concurenți, dar măcar simțeai că te iei la întrecere cu alții, adicătelea concursul era concurs. Cu voturi sau like-uri. Însă de la o vreme, au apărut așa zisele concursuri cu like si share, pe care eu nu le sufăr, după care are loc o tragere la sorți. Și s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie, de să dai și cu tunu' că nu prea mai vezi concurs din ălălalt.
Și dacă e tragere la sorți de ce se mai numește concurs? Doar pt că există un câștigător? Mi se pare mai mult o loterie. Iar eu nu joc la Loto, pentru că pierd bani și mă enervez. Online nu pot decât să mă enervez.

Așa că m-am lăsat de vițiul ăsta. Prin urmare, să avem pardon, dar persoanelor de după conturi de facebook gen Skoompik lol, Alinaaa IOoo, sau Miha Ela Bă nu le acord nici un fel de vot sau like, și dacă vă mai prind că-mi tăguiți numele fără să mă întrebați, pe pagini care nu mă interesează și pe poze cu câini stând cu gaida-n sus sau pe alte parascovenii fotoșopate, vă blochez și vă dau report, uite-așa, d'a naibii ce sunt !

Și pentru ilustrarea unora dintre motivele pt care nici la acele câteva concursuri cu votare nu mai am chef să mai particip, două poze concludente:
- una, că fraudatorii se ajută între ei
- a doua, că alții n-au serviciu - presupun! - și stau de-și fac sute de conturi clonă.

Luați de vedeți:




5 comentarii:

  1. Nu stiu daca va este de folos: pe fb exista in settings o setare prin care nimeni nu va poate tagui pana nu va dati ok-ul. E una dintre cele mai bune setari pe fb ca multi pun taguri complet aiurea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o aveam mai demult, dar pt ca elevi de-ai mei voiau sa ma taguiasca si eu vedeam dupa multe saptamani ca trebuia sa-mi dau ok-ul, am debifat acea optiune. Dar o voi pune la loc, aveti perfecta dreptate.

      Nu mai putin de acum 2 zile m-a taguit o colega, intr-un comment la un concurs. M-am si trezit cu 2 mesaje sa dau niste like-uri/voturi (ca inca mai sunt concursuri din astea, dar rare).

      Ștergere
    2. Ai dreptate Oana. Nimeni nu are dreptul sa-ti foloseasca numele.
      Dar din pacate multe persoane nu stiu sau nu vor sa ofere respect.
      Sper ca pe viitor sa nu mai ai asemenea neplaceri.
      Sa auzim numai vesti bune :)

      Ștergere
  2. Asta e o mare problema, si eu am participat ieri la un concurs care se desfoara inca dar am renuntat deoarece vad unele persoane care au 500 de like-uri facute intr-o zi si toate sunt false sau generate de pe diferite siteuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stati sa vedeti cand au zeci de mii de like-uri in cateva zile.... sunt persoane (din China) care vand voturi, si daca premiul e indeajuns de consistent incat sa merite efortul, unii mai si cumpara voturi. Marea problema la noi este ca sunt putini organizatorii care chiar verifica voturile si descalifica pe cei care fraudeaza.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.