vineri, 31 mai 2013

Iffet, ep. 9

Betul
Discuția dintre Cemil și Iffet are loc pe stradă și Betul îi privește de la geamul casei ei. Iffet îi spune lui Cemil că Ali Ihsan o iubește și ea la fel, și atunci el renunță să o mai bruscheze și s-o țină de mână, chiar dacă de la început i-a spus că el și Betul s-au certat. Între timp apare Betul în ușă și discuția se încheie. Atunci dna Asuman începe să-și dea seama că ea și soțul ei au făcut o greșeală obligându-l pe Cemil să se însoare cu fata lor. Betul plânge (măh!! că multe lacrimi mai sunt în serialul ăsta ) și este mai nefericită decât înainte de măritiș. Asuman o ceartă pe Feride și o amenință, în ușa casei ei, iar femeia oarecum speriată, îl roagă pe Cemil să rezolve problema favorabil. Ca un tăvălug, cearta începe și între Betul părinții ei, deocamdată ne-întrevăzându-se vreo rezolvare favorabilă pentru toată lumea.

La prezentarea colecției de costume de baie Dilek spune la microfon niște lucruri cu care nici unul din frații ei nu este de acord și se pare că nici bărbatul cu care s-a asociat în afacere nu știa ce are de gând să zică. După toate aparențele îl implică pe Ali în afacerea ei, ceea ce acestuia nu-i este deloc pe plac și brusc sare la bătaie umplându-l de sânge pe asociatul lui Dilek, exprimându-și totodată dezacordul cu cele spuse de sora lui.

Nil își face bagajele și când să plece apare Ali. Ea îi spune că nu mai e un copil ca să-i spună ce are de făcut și el n-o poate îndupleca să rămână. Ajunge la aeroport, dar între timp, Ali, foarte trist, o sună pe Iffet și-i spune de plecarea fetei. Iffet ia un taxi și ajunge la aeroport chiar când Nil cumpăra bilet, apoi, în urma unei scurte discuții, o determină să arunce pliculețele cu drog în toaletă și să revină acasă.

Între timp se fac pregătirile pentru nuntă. Iffet încearcă o rochie de mireasă care îi place foarte mult lui Ali, merg la un restaurant să rezerve sala, totul se derulează după cum Ali a stabilit. Însă deocamdată neștiut, Cemil o urmărește pe Iffet pas cu pas. La un moment dat, se așează la o masă foarte aproape de ei doi, care mâncau niște sandvișuri. Se ridică și se îndreaptă spre ei, Iffet privind cu mare atenție doar la mâinile lui, probabil crezând că vrea să se răzbune pe Ali la fel cum a făcut Ahmet, dar acesta doar trece pe lângă masa lor fără să se oprească.

Fiecare dintre cei implicați caută sfatul cuiva: Cemil se sfătuiește cu prietenul lui care l-a tot îndemnat să se însoare cu Betul, Iffet cu Serpil, Dilek se sfătuiește cu asociatul ei, părinții lui Betul se sfătuie unul cu celălalt. La vilă, spre surprinderea lui Ali și Iffet, Erhan le ține partea, pentru că avea tot interesul să rămână cu Gulin, ceea ce ei nu știu. 



Nil este disperată că nu mai are droguri și intră în sevraj. Mai găsește un pliculeț ascuns pe sub chiuvetă, dar totuși îl golește și-l aruncă în momentul în care aude pe cineva sunând la ușă. Deschide și îl vede pe Cemil. Îl invită în atelier și beau împreună, sporovăind și uitându-se peste pozele făcute de Nil în ultima vreme, din care în multe apare Iffet. 

Erhan accidentat
Erhan o invită pe Gulin la masă și în loc ca totul să fie o întâlnire romantică, se ceartă și Gulin pleacă înainte de a se aduce de mâncare. Erhan de nervi ia o sticlă de tărie și urcă la volan, conducând băut. O sună pe Dilek și la un moment dat, din cauza băuturii, a neatenției și a farurilor unei mașini care-l orbesc, intră pe sens opus și se tamponează frontal de o mașină. Este dus la spital în stare critică iar verdictul medicului este devastator pentru Dilek, Gulin și Ali.
Cemil și Iffet se întâlnesc în sala de judecată unde se pronunță sentința pentru Ahmet care este eliberat. Imediat ce află despre Erhan, Iffet merge la spital unde toată familia și Gulin erau adunați. După ce se uită la Erhan care e conectat la aparate, Gulin vine în mijlocul tuturor și anunță că este însărcinată.

Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com

16 comentarii:

  1. Sincera sa fiu,nu ma uit la serial insa citesc rezumatele tale,ce sunt mai multi decat de ajuns...verdictul meu este ca imi place serialul,desi nu ma uit la el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma uit, Daria, de ce sa nu recunosc...
      Multumesc pt vizita si pentru fidelitate. Weekend placut!

      :-f

      Ștergere
    2. Dna Oana, respectele mele sincere. Oamenii nu se uita la film dar va citesc rezumatele!!. Eu am devenit dependenta. E "grav". Felicitari!
      Parintii : in afarsit se prind si ei ca nu poti cumpara un ginere sa ti faca fata fericita. Prosti ca noaptea. Imi place aia cu sfatuirea, cred ca si Erhan s ar sfatui cu sticla ce sa faca in privinta lui gulin. Si tare mi e teama ca sticla i ar raspunde.
      Mary

      Ștergere
    3. Mary, probabil ca rezumatele au un umor involuntar - si cum sa nu aiba daca eu povestesc ce vad, ca de auzit, nu inteleg o boabă?!?!? :-SS - de aceea am asa un succes, fara sa ajung sa starnesc vreun interes pentru serial :)

      Aia cu sfatuirea mi-a placut si mie, toata lumea are nevoie de consiliere in episodul asta, si curg lacrimile de glicerina la greu! E unul dintre episoadele cele mai lacrimogene de pana acum, toata lumea plange: Betul dupa Cemil, Cemil dupa Iffet, Ali dupa fie'sa, Gulin dupa Erhan (cand e la spital). Daca mi-a scapat vreun lăcrimător, cer scuze :D

      Ștergere
    4. As vrea sa stiu,care este ultimul episod difuzat la televizor?

      Ștergere
    5. Daria, ultimul, cel de luni, a fost nr. 7.

      Ștergere
  2. Draga Oana si eu am devenit dependenta de rezumatele tale. Sunt mult mai bune si mai amuzante decat serialul. De-abia astept sa mai pui un nou rezumat!!!

    Tu scrii literatura? Cred ca ai avea succes. Sa-mi spui cand iti apare o carte.
    Mult succes in continuare si iti multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Elena, am scris mai demult literatura SF si am si publicat. Hihi! :)) Rezumatele nu au nimic de-a face cu literatura :D

      O sa-ti spun, daca ma hotarasc vreodata sa renunt la vreo 3-4 vacante in strainatate ca sa public ceva.

      Multumesc si eu pt vizite si pt ca esti aici, langa blogul meu! :*

      Ștergere
  3. Ce frumoasa e muzica turceasca, cum asculta nenea ala batran in casa lui Ali. Si imi place enorm prietenia frumoasa dintre Iffet si prietena aia a ei, care s-a casatorit. Este o relatie minunata, cata caldura si intelegere neconditionate.
    Mary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o prietenie frumoasa, dar e pe stil occidental. Adica eu cred ca la ei relatiile dintre oameni sunt din alea in care cel mai batran da tonul.

      O sa caut clipul cu coloana sonora pe youtube. Poate-l postez pe pagina de facebook a blogului.

      Ștergere
  4. E foarte bine ca postati rezumatele eoisoadelor(cel putin eu va iubesc pentru asta).Dar pe cand ep.10 si 11?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere. Episodul 10 il pun in seara asta, iar pe 11 cred ca pana in weekend va fi si el pus.

      Ștergere
  5. O sa ma imbolnavesc de nervi. Si pt ce? Pt un personaj de film. Mi-am pierdut mintile. Eu nu ma mai pot uita la filmul asta din cauza lui Cemil. Nu am vazut in viata mea un personaj principal, care ar trebui sa fie pozitiv, care sa ma infurie in asa hal. O presa pe aia sa se culce cu el desi nu avea de gand sa se insoare, pe urma o violeaza, pe urma o paraseste gravida fiind si se vinde pe bani, pe urma se poarta ca un porc cu familia de cumparatori, acum o seduce pe amarata aia labila din Londra, care NU avea nicio vina pt ce era intre el si Iffet si TOT el pune conditii nevestei ca sa binevoiasca sa se intoarca casa. A! Si-si lasa prietenul care i-a oferit casa si masa fara masina, ca sa se duca el sa o bantuie pe Iffet si ameninta ca nu o sa-i lase sa aiba liniste. Pai asta e de pus pe scaunul electric, direct. Imi provoaca greata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma gandeam azi ca, de fapt, personajul e o combinatie de stereotipuri masculine, nu foarte pozitive: barbatul care amageste o fata si-i promite multe fara sa implineasca nimic, cel care-si paraseste iubita care a ramas insarcinata pt ca nu vrea complicatii, sotul constrans la casatorie datorita situatiei materiale, care mai apoi bea/inseala/minte/ se poarta ca un porc, si in final (deocamdata) barbatul casatorit care promite divortul unei tinere aparent naive pt a o determina sa-i cedeze. Nu-mi dau inca seama ce vrea de la Nil, dar urmeaza sa vedem si aici ce hram poarta.

      Ștergere
    2. E simplu, prin Nil, va ajunge aproape de Iffet intr-un fel sau altul.... Ii face si asteia capul mare si o lasa balta probabil dupa ce se vede cu sacii-n caruta. Tipic si perfect barbatesc.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.