vineri, 17 mai 2013

Suleyman Magnificul, ep. 65

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 65

În care Afife sosește și devine noua intendentă a haremului, Firuze ajunge la palat iar Mustafa o întâlnește pe Elena.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep-66  


Inițial Suleyman nu este de acord cu demisia lui Gulșah din funcția de intendent al haremului, dar convins de Hatice, va accepta. Apoi are loc o ceartă între el și Hurrem, în care îi spune că odaia mamei sale nu va fi ocupată și că ea a fost pusă să conducă haremul, nu pentru alte scopuri. Cum Hurrem continuă să susțină că este ținta unor atacuri și bârfe, Suleyman îi comunică despre faptul că Gulfem a demisionat din cauza ei și că în acest caz el o demite pe Hurrem din funcție iar în locul ei va fi Afife din Trebzon, doica lui Suleyman, o bătrână dură și acră despre care Hurrem află de la Sumbul că însăși sultana Hafsa îi știa de frică. Hurrem îi poruncește lui Sumbul să aleagă pe cele mai frumoase fete ca să le atragă de partea ei și astfel să le împiedice să fie alese în haremul sultanului.


Firuze. Captura video. www.turkweb.tv
Suleyman îi ordonă lui Rustem Aga să ducă o cutie mare de lemn, în cea mai mare siguranță, lui Ibrahim, sigilată cu stema regală, spunându-i că ea conține ceva prețios. Consilierii lui Ibrahim îi spun că armata Șahului Iranului din dinastia Safavidă este în apropierea Tabrizului. Planul este de a cuceri Tabrizul și a-l folosi pentru a extinde Imperiul Otoman prin instalarea unui nou teritoriu condus de un ambasador, care va ușura drumul spre Bagdad. Ibrahim primește cufărul în care găsește armura cu care Suleyman era acoperit când a fost rănit la piept. Și în acel moment își amintește ce i-a spus sultanul: "Nu este frică în ochii tăi. Nu văd nici prietenie. Secretul pe care îl ascunzi de mine nu te face puternic Ibrahim, te face un laș."

Hatice este singură cu Hurrem în camera sultanei Hafsa, încă certându-se pe această temă. Hurrem îi spune că durerea adulterului o face să nu mai vadă corect ceea ce se petrece. Discuția degenerează și Hatice îi spune lui Hurrem că sultanul nu o va iubi veșnic pe ea, și o să vadă ce va simți când se va îndrăgosti de o alta. La care Hurrem îi replică faptul că poate nu sultanul are nevoie de o altă femeie, ci Ibrahim. Atunci Hatice o pălmuiește pe Hurrem și astfel se termină episodul 64, conform turkweb.tv.

Hatice nu suportă ca Hurrem să-i vorbească astfel. Hurrem încearcă să se calmeze și îi spune să iasă din cameră, dar de fapt pleacă tot ea, jignind-o pe sultană, spunându-i că probabil e greu de suportat o fostă sclavă care s-a ridicat și a reușit să ocupe camera sultanei mamă, dar pe care nu se poate da vina pentru a o fi adus-o pe Nigar la palat, pentru a se băga între ea și Ibrahim. Îi mai spune că Ibrahim a părăsit-o pentru că a devenit de piatră și că orice ar face, n-o poate atinge. Insa Hatice ii da replica informand-o ca stie de planurile ei de a-l distruge pe Ibrahim, asa ca daca totul depinde de ea, atunci n-o sa divorteze.

Între timp sultanul află de la Mihrimah, care se bucură de noua sa cameră, că Hurrem a ocupat camera lui Valide. Cand el o intreaba ce cauta acolo, ea raspunde cu viclenie, ca nu isi doreste neaparat sa locuiasca in acea camera, dar dorea sa lase mai mult spatiu copiilor ei. Suleyman o invita afara din camera, dar ea refuza si ii spune ca el nu are nici un drept sa se amestece in treburile haremului si ca daca iese din camera, inseamna ca iese de la sefia haremului. Aceasta atitudine il enerveaza pe sultan care o ameninta pe Hurrem ca uita cu cine sta de vorba si ca da, o va indeparta din functia in care tocmai o pusese.

Firuze si alte doua femei sunt vandute unui negustor care le tratează dur. Într-o plimbare cu caleașca Mihrimah vede aceasta si îl roagă pe Sumbul sa le aduca la haremul de la Topkapî ca servitoare.
Ibrahim se pregătește de lupta, iar Iskander Celebi spera ca acesta sa esueze si sultanul sa nu mai aiba nici o consideratie pentru el.

Hurrem scrie un mesaj catre Celebi pe care vrea sa-l trimita prin Rustem Aga. Suleyman și Hurrem se afla impreuna cu copiii, la calarie; ei sunt oarecum certati din cauza camerei lui Valide. I-ar fi construit si un palat personal daca ar fi vrut, dar deja hotararea in ceea ce o priveste este luata, si e prea tarziu pentru scuze. Va trebui sa paraseasca acea camera sau sa-si assume consecintele. Mihrimah cade de pe cal si fiind usor ranita, este dusa inauntru, in camera ei, fosta camera a lui Hurrem. De la fratii ei aude ca sultana va trebui sa revina acolo si Mihrimah se intristeaza. Apoi il roaga in lacrimi pe tatal ei s-o lase in continuare acolo, ceea ce Suelyman accepta de dragul fiicei sale. Hurrem, bucuroasa, ii promite fetei ei ca o va marita cu acela pe care il iubeste. Hatice, cand aude ce a hotarat fratele ei, se enerveaza. La un moment dat cade jos cand o vede pe Hurrem, dar este ajutata de Firuze, care o roaga pe Gulfem sa aiba grija de sultana si sa o puna sa se odihneasca. Hatice o intreaba pe Firuze de unde vine si ea spune ca este din Siria. Gulfem nu o crede si ii cere detalii despre cum putea o femeie sa ajunga, de acolo, la Istanbul. Firuze spune ca au venit niste barbari si au luat-o, si ca ea ajuns acolo impreună cu capitanul Khedîr/Barbarossa.

Hurrem cere informatii de la un gardian despre Nigar si afla ca aceasta este inchisa in palatal lui Hatice si ca ar urma sa fie omorâtă după ce naște. Sultana ii porunceste gardianului sa faca tot posibilul s-o elibereze pe Nigar dupa ce naste.

Suleyman primeste vesti despre Ibrahim care este usor ranit si merge la Hatice sa-i spuna ca totul este in ordine si ca Ibrahim va reveni cat de curand acasa. Firuze este de față, și la un moment dat, când I se cere să aducă apă, vede inelul de smarald al sultanului si isi aminteste de un vis ciudat pe care l-a avut. Ridica ochii la el pentru o secunda si incepe sa tremure de emotie, apoi iese foarte tulburata, dar si fericita, din incapere. Hatice il informeaza pe sultan ca a decis sa nu divorteze, ca nu vrea sa-l piarda pe Ibrahim si ca ar vrea sa-si creasca ambii copii impreuna.

Mustafa se afla la o vanatoare de cateva zile si intr-una dintre incursiunile sale intalneste doua fete care merg la rîu să spele rufe. Mustafa le urmareste in timp ce una dintre ele, pe nume Elena, observa si ii zambeste. Unul dintre consilieri se apropie si-i spune ca nu e de demnitatea sa sa faca asemenea lucruri, precum a urmari niste fete din popor la râu, că ar trebui să respecte tradițiile, la care prințul îi răspunde că nu este nevoie să I se țină prelegeri despre tradiții, întoarce spatele și pleacă.
Suleyman hotaraste ca Mustafa sa ramana locțiitorul sau in timp ce el va pleca la lupta in Gaza. Sosește jupăneasa Afife, care este bine primtă de către familia regală. Hatice o pune la current cu obiceiul lui Hurrem de a respinge orice cadână care îi este prezentată sultanului, și o roagă pe bătrână să facă în așa fel încât tradițiile să fie respectate, astfel încât să se termine cu influența lui Hurrem asupra lui Suleyman. Când sosește în harem, le aude pe Fatma și Gulșah certându-se și le pedepsește printr-o bătaie cu biciul la tălpi și amenință că oricine nu va respecta regulile și tradițiile din harem, va fi nimicit. După această scenă, se încheie episodul 65.


Pentru alte episoade și articole cu același subiect, vă rog accesați pagina "Stele tv".



13 comentarii:

  1. Hurrem trebuia sa invete din greseala lui Mahidevran, inschimb, o repeta. Daca ignora apartamentul lui Valide, era ok. Cam nerealist, avand in vedere siretenia ei obisnuita. Cand isi masoara pasii cu rabdare si iscusinta, cand e lacoma si sare la ciolan.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce inofensiva era hatice si ce vicleana a devenit. Nu imi place in ce sens o ia acest serial. Personajele incep sa devina din ce in ce mai negative iar intrigile sunt prea multe incat nu mai inteleg nimic.ar trebui sa o lase mai usor si sa scoata ceva nou ca degeaba vin atatea femei in harem ca sultanul tot pe hurrem o iubeste deci stim ca nu ii va lua nimeni locul.ar trebui sa se concentreze mai mult pe tinerele personaje, pe printi si pe printesa ca de acum o sa inceapa batalia pt tron ce ne mai intereseaza cu cine se culca suleyman si cu cine nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi ce să mai scoată? :))) că serialul a ajuns pe la episodul 100 cu filmarea. Probabil că sunt și nemulțumiți, ca dv. și ca mine (într-o măsură mai mică, aș zice; mie nu-mi place că de la un moment dat încolo accentul a fost pus pe Hurrem, nu pe sultan, dar deh!).

      Vedeți că nu-i bine să știți dinainte ce se va întâmpla? :D Acum nu vă mai place serialul, dar dacă nu aveați cum să știți ce urmează n-ați fi fost curios/curioasă să-l urmăriți? Mă refer dacă nu ar fi fost dat pe internet, la turci.

      Ștergere
    2. Ba mie imi pasa cu cine face prostioare sultanul. Aia tineri pot sa fie oricati, 10, 100, 1000, nu se compara cu Halit. Halit e yummy rau de tot papa bun miam miam!

      Ștergere
    3. :D mi-ati inseninat ziua :)) imi amintesc ca pe o pagina de facebook se postase o poza cu Halit cand era mai tanar, cu par mult si lung (nu era rau nici atunci), iar o domnisoara comenta ca "Nuuuuuu!! Ia poza asta de aici ca Halit e ca vinul: cu cat se invecheste cu atat e mai bun!" :)))

      Ștergere
    4. Hihi! Ma bucur! Da, subscriu, are dreptate, e ca vinul :)

      Ștergere
  3. Oana vreau sa te intrb ceva femei care apare Giulia Gonzaga ce sa intampla cu ea in film?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu am vazut episodul urmator, insa din cate am mai citit (dar nu bag mana in foc ca-mi amintesc exact) nu se intampla nimic relevant cu Giulia Gonzaga. Insa, repet, se prea poate sa ma insel.

      Ștergere
  4. Multumim pentru rezumat Oana :* Devine interesant serialul,avand in vedere ca apar personaje noi.Singura problema (d.p.m.d.v) e ca pana acuma Hatice era mai puternica(ca rang) decat Hurrem,iar acuma din ce-am citit,deja incep sa echilibreze balanta intre ele :)). Si Oana,as mai avea o intrebare..sti cumva numele real a cadinei ESMA?(cred ca incep sa ma indragostesc) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SalaUCluj, am vazut mesajul cand l-ai postat si am cautat in ziua aceea pe net o lista cu toata distributia serialului, dar nu am gasit numele cadanei Esma. Scuze la dupa aceea m-am luat cu treaba si am uitat sa raspund.
      E bine sa te indragostesti :)) face bine la cuorason, si la ten, biensur! :D

      Ștergere
  5. Buna Oana!Sunt Deni(cred ca ma cunosti).Am vazut ca Fatma si Gulsah au fost batute la talpi cu biciul(cea ce imi pare foarte bine).Si cadana Firuze va fi otravita de sultan.Hatice din cate stiu va fi batuta rau de Hurrem, dac cu sange.Este foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Deni. De bataia dintre Hatice si Hurrem am auzit si eu si am vazut poze cu Hatice zgariata. Dar nu stiam ca Fatma si Glusah urmeaza sa fie batute la talpi :)

      Ștergere
  6. abea astept serialul........... hureem este magnifica.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.