joi, 1 august 2013

Cum alegi un fotograf de nunta din Bucuresti

Este absolut frustrant să-ți placă portofoliul unui fotograf de nunți și după aceea să afli că pachetul ales are cu câteva zerouri mai mult decât îți poți permite. Când cauți un fotograf de nunta, după ce ai văzut mai multe studiouri și te-ai oprit la unul pentru că portofoliul lui foto video nunta te-a impresionat, uită-te la prețuri, și dacă totul se încadrează în ceea ce poți cheltui, abia apoi trece-i în revistă toate pozele.

Asta nu este greu, internetul ușurează foarte mult lucrurile, și poți alege ceea ce ți se potrivește dintr-o gamă mult mai largă de portofolii decât dacă ai fi mers personal să vizitezi câteva studiouri. După ce faci alegerea, poți merge să te întâlnești cu fotograful în persoană.

Stabilește o întâlnire ca să vezi și mai multe fotografii, să-i pui toate întrebările lămuritoare și să ai o viziune de ansamblu asupra pachetelor pe care le oferă, asupra stilurilor fotografice folosite - foto-jurnalistic, creativ, artistic, sau tradițional, dacă folosește un asistent sau doar el face pozele, câtă experiență în fotografia de nuntă are, dacă va folosi trepiede, lumini suplimentare sau alte echipamente la nunta ta.

Un element important este și acea chimie dintre voi. Chiar dacă pare un lucru neglijabil, totuși trebuie să-ți placă fotograful ales, să se stabilească o simpatie reciprocă între voi.

Apoi va mai trebui sa afli dacă lui îi place ceea ce face, sau fotografia e pentru el doar o sursă de trai și atât. Asta se vede din poze. Oricâtă experiență ar avea în spate și de oricât profesionalism ar da dovadă un fotograf, când îi și place ceea ce face, când este îndrăgostit de munca sa, asta sare în ochi, pozele sale sunt diferite de ale celorlalți, sunt proaspete, au un ceva al lor care le face să se distingă de la prima privire.
Așa că nu trece cu ușurință peste aceste aspecte, la urma urmei, fotografiile de la nunta ta vor fi cele mai durabile lucruri care-ți vor rămâne, în afara amintirilor, deci ar trebui să te asiguri că găsești fotograful potrivit pentru tine.

De fapt, voiam să vă spun că unul din nepoții mei, Sebică, s-a hotărât să se însoare. Iar maică-sa, adică verișoara mea, m-a rugat să îi ajut puțin, căutând pe internet un fotograf de nunta din București cu un portofoliu foto video nunta bogat. Am găsit câțiva - nu mi-aș fi permis să fac eu alegerea finală - și mireasa l-a ales pe Lucian Joiță de la efotografnunta.ro.

Am căutat conform criteriilor de mai sus și alegerea fetei a fost în ton cu ceea ce aș fi ales și eu. Fotografiile realizate de Lucian sunt făcute cu multă dăruire pentru meseria aleasă. Cu adevărat Lucian fotografiază emoții și nu doar chipuri și evenimente. Cu adevărat el este un fotograf de nunta cu un portofoliu foto video nunta impresionant și memorabil.

Acum urmează ca fata să ia contact cu fotograful și.. mai departe, sunt nerăbdătoare să-mi povestească ce a ieșit. Firește că voi merge la nunta lor, deși mai am un pic de așteptat până atunci.

Iar dacă ar fi să mă gândesc să-i sugerez un magazin de unde să-și ia rochia de mireasă, dar și orice alte accesorii necesare unei nunți cu tot dichisul, i-aș recomanda Casa Anke.

Și cred că dacă mă gândesc mai bine, și eu aș putea să-mi comand o rochie de ocazie la ei, din aceea de culoarea mierii, că doar nepotu'meu preferat nu se însoară în fiecare zi.



Articol scris pentru o campanie BlogAwards
Fotografiile apartin sponsorului.








10 comentarii:

  1. Eu as prefera ca fotograful meu de nunta sa fie un prieten ca sa-mi inteleaga dorintele si pozele sa surprinda exact ce vreau eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu la toate nuntile la care am fost in ultimii 20 de ani am vazut fotografi profesionisti. Ok, si prietenii aveau aparate foto, dar nu cred ca ochiul unui fotograf amator se compara cu acela al profesionistului, ca sa nu mai vorbim de calitatea aparaturii si de indemanarea la retusuri si efecte.

    Eu n-as lasa pe mana unui amator, fie el si cel mai bun prieten de familie, albumul unei nunti. Se presupune ca nunta o faci o data in viata, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu as merge pe mana unui cunoscut si profesionist. din fericire cunosc pe cineva cine se ocupa de asa ceva si chir i-i am ca vecini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este ideal, dar cate cupluri au printre prieteni fotografi profesionisti? eu nu cunosc personal pe nici unul :( deocamdata ...

      Ștergere
  4. Eu am avut un fotograf la nunta mai " prost " pregqatit si sincer imi pare rau ca l-am ales si nu am poze frumoase si de neuitat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asta. Ca sa vezi cat de mult conteaza un fotograf profesionist, cu experienta care stie ce are de facut.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia imi pare rau ca am sters din greseala comentariul tau, mi-a alunecat mouse-ul, sa-l ia naiba de mouse!

      Ai spus cam asa: ca tu nu faci nunta pentru ca in ziua de astazi costa prea scump si ca trebuie un fotograf profesionist la o nunta.

      Subscriu. Doar ca as zice ca merita sa faci nunta, in ideea ca o faci odata-n viata, ce Dumnezeu? :)

      Ștergere
  6. 'Nepoata mea s a casatorit acum 2 luni:) din pacate pozele au cam lasat de dorit desi am optat pentru un fotograf profesionist....sa nu zic despre faptul ca ,virgula, cd-urile de la nunta au portiuni fara sunet :) deci ce sa zic ..........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asta. Insa uite ca e bine de stiut, pentru altii sau pe viitor: sa cauti sa afli pareri despre fotograful ales de la cei pentru care a mai lucrat. Daca recomandarile negative sunt multe, e bine sa mergi mai departe cu cautarile.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.