luni, 12 august 2013

Cum scapi de yieldmanager


ad.yieldmanager.com este un cookie care se instalează automat și fără să vi se ceară explicit acordul, pe calculatorul dv. Când accesați mai des niște site-uri, vă redirecționează către un site-reclamă sau nu vă lasă să accesați un alt link de pe acel site, în schimb cu fiecare click dat, apar alte ferestre cu aceleași reclame supărătoare. Se numesc reclame intrusive și provin de la acest progrămel automat care vi le bagă pe gât la modul ăsta agresiv.
Și dacă ar fi numai atât... dar vă poate schimba configurația DNS a blogului ori site-ului propriu, vă poate copia datele de logare, și poate chiar să vă infecteze calculatorul cu vreun virus adevărat.

Cum se poate scăpa de acest intrus? Prin mai multe metode. Eu folosesc două metode odată, pentru mai multă siguranță.

1. Rulați programul gratuit adwcleaner

2. Rulați programul gratuit ccleaner

3. Folosiți system restore și "dați înapoi" calculatorul cu câteva săptămâni.

4. Eliminați ad.yieldmanager din browserul folosit, astfel:
- Firefox: din meniul Help selectați "Troubleshooting Information" și de acolo dați reset Firefox. În acest fel veți pierde și site-urile din bookmark, parolele salvate și alte setări personalizate. Înainte de a reseta browserul faceți o copie a tot ceea ce nu vreți să pierdeți.
- Internet Explorer: din meniul tools/unelte, selectează internet options/opțiuni. În caseta de dialog care se deschide, click pe Advanced Tab apoi click pe reset. Când apare noua căsuță de dialog bifează delete personal settings apoi click pe reset.


Succes!



5 comentarii:

  1. Mi s-a intamplat atunci cand vroiam sa va scriu un comentariu.Acum nu mai este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insa imi apare pe alte site-uri,cate unul pe zi.

      Ștergere
    2. Trebuie eliminat, Daria. Mai este o metoda, cu programul free iSafe: http://www.virus-delete.com/iSafedl.exe

      Dar trebuie sa-l dezinstalezi dupa ce curata pc-ul, ca nu mai vezi nimic ca lumea, de exemplu din pagina de facebook nu vezi decat bara albastra de sus, in rest pagina alba :)

      Ștergere
    3. Am instalat adwcleaner.Imi puteti spune ce trebuie sa fac,ca sa nu fac vreo prostie?

      Ștergere
    4. Da click pe iconița cu gandacul portocaliu, apoi click pe Delete. Sa nu ai deschisa nici o fereastra si nici internetul. La urma iti va cere sa restartezi sistemul.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.