sâmbătă, 21 septembrie 2013

Conspiratia iataganelor, ep. 2

Murat și soția lui ies afară să vadă ce se întâmplă. Cu toate că nu se vede nimic în noapte, asasinul plătit pândește în umbră, iar Murat își trimite soția în casă. Însă imediat apar pe stradă cei doi copii cu care se însoțise fiul șahului Persiei. Murat, recunoscând în el pe copilul salvat în pădure de tâlhari îi ia la întrebări apoi prințul rămâne cu el și ceilalți doi pleacă mai departe. În acest fel, deocamdată, viața soției lui Murat este salvată. Asasinul pleacă dezamăgit.

episodul următor: Conspiratia Iataganelor ep. 3

Canseza îl așteaptă pe prinț îngrijorată dar acesta nu apare. Într-un târziu ea merge la han în camera în care este bărbatul bolnav de care fugise acoperit cu un pled. Când se apropie de el, acesta se ridică foarte rapid, se răsucește și o imobilizează cu gândul de a o omorî. Acesta o cunoaște pe Canseza și o numește fiica trădătorului Osman. Până să o omoare, în spatele lui un alt bărbat îl omoară înfigându-i un pumnal subțire și îngust în gât. A doua zi această crimă este investigată și despre ea aude chiar și Marele Vizir.

Halil Patrona este beat și umblă prin oraș abia ținându-se pe picioare, oprindu-se în fața casei lui Ibrahim, marele vizir, și vorbind singur de rău la adresa diferențelor dintre problemele cu care se confruntă poporul și petrecerile de la casele celor mari. Un trecător îl aude spunând cuvintele referitoare la Șarpele Roșu, care semnifică răscoală. Până la urmă ajunge la casa iubitei lui unde se culcă și unde dimineața ea îl găsește acolo, cu o cupă în mână de care nu se desparte nici în somn. Ea îi aruncă cupa pe geam, după care apare și asasinul plătit care discută cu Patrona despre niște bani. Dar el abia se dezmeticește din beție și nu prea ascultă ce i se spune. După ce asasinul plătit pleacă, iubita lui îl ceartă pentru felul în care se poartă cu ea și îl alungă din casă.

Kasîm stă de vorbă cu Pașa Ibrahim și acesta din urmă îi spune că știe despre cele ce se vorbește în stradă și că probabil se va întâmpla ceva. Apoi îi cere lui Kasîm să descopere trădătorii, adică pe Șarpe și să-i zdrobească capul. Kasîm spune că femeia lui Murat, Gongianigar, martora uciderii șeicului este cheia care îi va duce la Șarpe. Însă de fapt, planul lui este s-o elimine definitiv, mai ales că acum marele vizir i-a lăsat treburile organizației secrete tocmai pe mâinile lui.

A doua zi, soția lui Murat este prinsă pe stradă și înjunghiată chiar în apropierea soțului său. Ca și în episodul trecut, un ritual ciudat are loc înaintea crimei, în care mai mulți bărbați aflați într-un soi de casă de rugăciune se învârt într-un fel de horă în jurul unuia mai bătrân, de care se apropie foarte mult la un moment dat, iar când acesta se oprește și strigă "Allah!" hangherul asasinului plătit se înfige în burta lui Gongianigar. Murat vine într-o clipă, își ia soția în brațe, ea tot repetă cuvintele "omul de la școală" și își dă duhul. Murat este devastat de durere și cu Gongianigar moartă în brațe, merge la casa de rugăciune la tatăl său care este tocmai bătrânul care stătea în mijlocul horei de bărbați la ritualul dinaintea crimei.

Despre toate aceste întâmplări aud prințesa Hatice - care se pare că este rudă sau prietenă apropiată cu familia lui Gongianigar și sultanul Ahmet care își dojenește apropiații și pe Kasîm, considerând că le scapă lucrurile de sub control. Kasîm este pus să afle cine a înfăptuit crima, iar el de fapt plănuiește să-l doboare ori pe marele vizir, ori pe însuși sultanul.

Prințul Persiei ajunge înapoi la han, adus de Murat, unde este aspru dojenit de Casenza. Atunci el încearcă să-i amintească de faptul că dacă Murat nu-l găsea, cine știe ce s-ar fi întâmplat cu el, apoi spune că el nu vrea să fie pus pe nici un fel de tron dar Casenza se enervează și mai mult și țipă la el. Până la urmă Mîrza, servitorul lor intervine și lucrurile se potolesc.

Gongianigar este înmormântată, iar de după un copac Canseza privește ritualul și după ce lumea pleacă, are o scurtă conversație cu Murat.
Kasîm își plătește foarte bine criminalul și îl sfătuiește să plece o vreme din Istanbul, însă acesta deși promite că așa va face, râde fericit și consideră că doar în Istanbul va putea cheltui cu folos banii primiți. Apoi pleacă la o cârciumă unde se află și Patrona Halil, care îl și repede la un moment dat.

Murat se hotărăște să se răzbune pentru moartea iubitei sale soții și a fiului nenăscut. Scoate armele de sub pat, și primul la care ajunge este unul dintre cei doi bărbați care l-au ajutat pe asasinul plătit și au urmărit-o pas cu pas pe Gongianigar. După ce îl torturează, acesta spune cine era ajutorul lui, iar de la cel de-al doilea află cine era asasinul. Îi omoară pe toți trei, nu înainte de a smulge de la asasin numele celui care l-a angajat pentru această crimă: cel căruia i se spune Șarpele Roșu.

Dimineața, Patrona, care se împăcase cu iubita lui, este trezit de un amic care îl scoate afară din casă pentru ca să i-l arate pe asasin, adică pe fratele lui, mort și spânzurat într-o piațetă.
Patrona jură răzbunare și când strigă cine a făcut asta, Murat recunoaște că el este făptașul.
Pentru alte episoade din serialul Conspirația iataganelor, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.