joi, 19 septembrie 2013

Suleyman Magnificul - sezonul 4, poze din primul episod

Aseară s-a difuzat pe turkweb.tv primul episod (104) din sezonul 4 al serialului.

Mustafa este angrenat într-o intrigă care îl cuprinde ca și tentaculele unei caracatițe, Suleyman îl privește cu tot mai multă suspiciune, personajele au mai îmbătrânit, Hurrem - Vahide nu mai are temperamentul, forța și tupeul de altă dată. Vahide este o replică palidă a lui Meryem, deși face față cu bine personajului, totuși cu mult mai colorat și mai plin de vitalitate în celelalte sezoane.

Aseară am prins câteva screenshot-uri pentru voi, cititorii mei fideli.

Hurrem, în versiunea Vahide Gordum.





 Masă în familia sultanului Suleyman: cel cu spatele, Cihangir, Suleyman în dreapta lui, Mustafa, Mehmet, Selim și Rustem Pașa în stânga.
Sultanul Suleyman Magnificul, cu riduri sub ochi, cu barba crescând odată ce înaintează în vârstă și cu fire albe-n păr.


O nouă serie de kadîne aduse de Barbarossa. Cea din poză am impresia că va fi favorita lui Selim (cei care aveți mai multe detalii despre sezonul 4, corectați-mă dacă greșesc).




----------------------------------------------------------------------------------------------

raspuns cu print screen pentru comentariile de mai jos. pentru care va multumesc!


37 de comentarii:

  1. Super! Ma bucur ca l-ai postat! Cum de ai dat peste el !? Ce nebunie! (adica tare) :-h Raluca

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana, nu exista sezonul 4, exista sezonul 3. Cred ca ai citit pe un site aiurea ca si eu am dat peste unul, cica e sezonul 4...Of, DOAMNE, nu e adevarat!!! Astia au zis aceleasi lucruri ca la sezonul 3 si l-au confundat! Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe turkweb.tv zice ca e sezonul 4. Ce spun romanii ma intereseaza mai putin. Am pus o poza in articol. Un print screen. ;)

      O seara placuta!

      Ștergere
    2. Alexandra, uita-te pe turkweb.tv si acolo vei vedea sezonul 4. Fii mai atenta! Mai intai gandeste si dupa spune!

      Ștergere
  3. Am inteles. Cred ca siturile alea sunt false, (la alea pe care am dat peste ele) Multumesc. Si tie o seara placuta! Si imi pare rau ca te-am deranjat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Oana! Si eu am intrat pe acest site ca tine. Da, este sezonul 4. Cei care cred ca este sezonul 3, intrat pe turkweb.tv si acolo veti vedea sezonul 4. Am gresit cu ceva, Oana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu ai gresit, se stia din primavara ca va fi si al patrulea sezon, si hop! Meryem a parasit platourile de filmare....

      Ștergere
  5. Stiu...Si, imi pare rau, era actrita mea preferata ( pe locul l, pe locul ll Deniz). Si, vreau sa te intreb ceva, Oana: Tu cat timp stai pe calculator, sau stau toata ziua? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai timpul necesar, urmareste orele la care postez raspunsurile la comentarii :) fireste ca nu stau toata ziua pe net si nici la pc, ca am serviciu. De exemplu ieri intre 12 si 7 seara nu gasesti nimic, nici azi intre 9 si 4, si nici maine intre 9 si 7 seara nu va fi.

      Insa in afara de serviciu si cumparaturile alimentare, stau in casa. Nu-mi place sa socializez in viata reala, sunt o fire mai restrasa si mai timida, in ciuda profesiei - care m-a ajutat foarte mult sa imi dezvolt latura de comunicare si de relationare, dar tot nu-mi plac vizitele, convorbirile telefonice mai lungi de 1-2 minute, etc. Toate astea ma obosesc tare mult si simt nevoia de relaxare, de a fi eu cu mine, fara nici o alta prezenta prin preajma care sa ma dez-energizeze psihic.

      Calculatorul este insa deschis cat sunt acasa, asa ca de aceea exista, poate, impresia ca stau pe net toata ziua :)

      Ștergere
  6. Ha ha ha ha ha!! Deci asta era! Si, legat de film...Sultana Sah o sa fie in Suleyman magnificul mereu sau temporar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta chiar nu stiu. Eu banuiesc ca temporar, dar urmeaza sa vedem. Cred ca Deniz a avut un contract pe un anumit nr. de episoade, la fel ca si Cansu Dere.

      Ștergere
  7. Buna,Oana! O sa pui Feriha ep 4?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Da, :) dar pana una-alta, de 3 sferturi de ora dau raspunsuri la comentarii ..... acusica ma apuc sa vad episodul, adica ce mi-a mai ramas din el de vazut.

      Ștergere
  8. Exista sezonul patru, tocmai se traduce in engleza partea a doua de la episodul 111 si-l puteti gasi cu usurinta pe youtube, iar traducerea pe google.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cea din prima poza e Hurrem??? Nu imi vine sa cred.Nu seamana de loc cu Hurrem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu seamana, ce-i drept :) Vahide joaca bine, dar e tare greu sa accepti un asemenea rol dupa o actrita temperamentala ca Meryem careia rolul Hurrem ii venea perfect.

      Ștergere
  10. Cat timp a trecut! Nu-mi vine sa cred ca Hurrem e asa...asa...asa...BATRANA! Si vad ca lui Suleyman i-a crescut doar barba.
    Cat de mult mi-ar placea sa fi fost din Suleyman magnificul doad ep: 1, 2 , 3...25.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am inteles Vahide nu a vrut sa-si faca o operatie estetica pentru acest rol, ca sa apara mai tanara :((

      Mie mi-au placut si episoadele urmatoare, cam pana la 37 sau in orice caz pana cand Hurrem scapa de Isabella Fortuna. Mie din tot serialul povestea aceea de iubire mi-a placut cel mai mult. Si cu Firuze mi-a placut, si cu Hurrem, dar asta mi-a mers la suflet.

      Ștergere
  11. O sa fie urat sezonul 4 deoarece in rolul lui Hurrem o sa joace baba aia de Vahide.Mie imi place de Meryem.

    RăspundețiȘtergere
  12. Episodul de aseara a fost tare.Ma bucur ca Suleyman la omorat pe Ibrahim merita pentru tot ce a facut.Asadar Hurrem a castigat razboiul dar mai are cu Hatice si cu Şah Huban.Pa pa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, în primul rând Hurrem e cea mai rea din harem. În al doilea rând Ibrahim nu merita să moară. El era cel mai bun pașă și cel mai bun prieten al sultanului Suleyman.

      Ștergere
  13. :))))) Stii? Cineva pe aici intreba oare cum poate fi o persoana careia ii place de Hurrem? Nu cumva la fel de razbunatoare, cruda si criminala ca si ea? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neapărat, şi HURREM a suferit mult, nu a ajutato nimeni la început , ca pe alte favorite, din contră chiar, iau omorât familia şi a jurat să o răzbune. Ea chiar la iubit mult pe SULEYMAN,a fost o dragoste sinceră, astfel a ajuns puternică şi răzbunătoare.

      Ștergere
    2. Psihologii au alta parere. Chiar azi s-a discutat in cancelarie subiectul asta cu profa de psiho. Oamenii admira ceea ce si ei au in personalitatea lor, si urasc ceea ce nu se reflecta in ei. Cu alte cuvinte, fiecare iubeste pe cine se asemana cu el, nu pe cine este diferit - de regula pe cei diferiti de noi ii categorisim ciudati.

      Nu uita ca atunci cand familia lui Hurrem a fost omorata, ea nu era nimic, era o prizoniera in mainile unor hoarde de tatari si nu stia nimeni ca ea avea sa fie vanduta ca sclava la palat. Nu inteleg: ori a jurat sa se razbune, ori l-a iubit pe Suleyman? :D ca nu prea se potrivesc cele doua atitudini.

      Tu daca ai avea un iubit care ar avea un copil dintr-o casatorie anterioara, de tare ce-l iubesti l-ai determina sa-si omoare fiul? Si pe cel mai bun prieten? :))))

      Ștergere
  14. Si Ibrahim il omorase pe Leo,prietenul ei din copilarie :) cam de acolo i s-a tras Pasei...plus ca lui Ibrahim I se urcase la cap functia,pana la urma tot finalul acesta il avea. Intr-adevar,Mustafa nu merita sa moara,aici vorbind strict despre personajul din film,pentru ca in realitate nu stim cum era de fapt, dar ei ii era frica de obiceiurile dinastiei,si anume ca ii va asasina copiii. E foarte greu sa suferi de paranoia :) Hurrem , intr-adevar,il iubeste foarte mult pe Suleyman,dar la fel de mult iubeste si puterea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Hurrem ii pusese otrava pe jurnalul lui Ibrahim, de aia s-a intamplat faza cu Leo.
      Documentele vremii spun despre Mustafa ca ambasadorii straini il considerau foarte educat si un bun urmas la tron. Era iubit de armata si de popor. Din pacate, n-a fost sa fie... Intr-adevar, regula la otomani era ca toti mostenitorii tronului sa se lupte intre ei pana ramanea un supravietuitor, dar acesta putea fi oricare dintre ei, nu era obligatoriu sa fie primul nascut. Daca aveau legea ca in Europa, era mult mai simplu.

      Pe de alta parte, ceva ce nu se arata deloc in serial, este ca istoricii spun ca Suleyman era nevrotic si se temea mereu sa nu fie omorat de cineva care i-ar fi ravnit tronul, si ca Hurrem l-a manevrat excelent exploatandu-i aceasta anxietate.

      Ștergere
    2. Am inteles ca la ei au fost chiar probleme cu difuzarea serialului pentru ca turcilor li se parea o insulta pentru religia lor relatarea istoriei in asa mod, deci nu cred ca scenaristii au atins chiar toate punctele ''rele;;,sa zic asa ,ci au preferat sa nu relateze chiar exact asa cum scrie in istorie,pentru ca ei sunt un popor mult mai strict,si au preferat sa dezvolte un pic mai mult pe fictiune,gen cum sunt si unele personaje fictive:) Ceea ce nu inteleg eu este de ce Hirrem si-a dorit atat de mult caderea Imperiului Otoman, prin preferentierea la tron a lui Selim, cand ea toata viata s-a luptat doar pentru putere,pentru a fi sultana lumii?

      Ștergere
    3. Da, lor nu le-a placut faptul ca un asa mare om de stat este dezvaluit ca un om, cu viata personala, si nu ca un mare legiuitor, asa cum a fost de fapt. Ei l-au supranumit pe Suleyman Kanuni - adica Legiuitorul, latura care din cate vad nu e deloc aratata in serial.

      Nu cred ca Hurrem si-a dorit caderea Imperiului, ea a murit inainte de Suleyman, nu avea de unde sa stie cine va urca pe tron. Intamplarea a facut ca Mehmet sa moara de o boala. Cihangir nu putea urca pe tron pt ca era handicapat fizic, si conform legilor lor sultanul trebuia sa fie perfect sanatos.

      Dupa moartea lui Hurrem supravietuiesc Bayazid si Sleim, iar Baiazid moare de mana sahului Persiei cand Suleyman inca era in viata. Asadar intamplarea face ca Selim sa fi ajuns pe tron dupa Suleyman.

      Ștergere
    4. Am citit undeva ca Hurrem a facut tot ce a putut,fiind in viata,ca Selim sa urce pe tron dupa Suleyman...acum nu stiu ce sa zic, ca sunt mai multe variante,incat nu stiu care a fost de fapt istoria. Sper doar sa urmeze firul istoriei filmul, macar sa ne alegem cu ceva :)

      Ștergere
    5. Eu nu am citit prea multe documente, ca nu am avut de unde, dar cele citite - erau scrise in engleza - nu contineau nici o referire de genul asta. O fi fost...nu zic.
      Avand in vedere ca popoarele asiatice in Evul Mediu erau niste civilizatii inchise (adica cu greu puteai afla cate ceva din interior, amanunte despre viata lor, etc), e de presupus ca nici despre ce s-a petrecut cu adevarat la palatul lui Suleyman nu prea se stiu multe lucruri.

      Intr-adevar, in multe articole si enciclopedii scrise de istorici am gasit informatia ca putine fapte sunt date ca sigure despre Hurrem, mai ales. De exemplu anul nasterii ei este controversat, numarul copiilor ei este incert ca si provenienta. De fapt, nu exista nici un document care sa ateste cine a fost ea cu siguranta. Numele de Alexandra Lisovska i-a fost atribuit in secolul 19, iar provenienta se presupune ca ar fi fost Crimeea pt ca Roxolana (adica numele dat ei de catre ambasadorii care veneau la curtea otomana pe vremea accea, asa au poreclit-o) inseamna "ruteanca", iar Crimeei i se mai spunea pe atunci Rutenia. Cu alte cuvinte, in lipsa documentelor, nu se stie cine a fost ea inainte sa ajunga in harem. Acolo a fost inregistrata in arhivele haremului, si astfel se cunosc unele lucruri, dar nu mai mult.

      Cred ca serialul urmareste in mare istoria, dar multe personaje si intamplari sunt totalmente imaginare.

      Ștergere
  15. foarte frumos filmu, unde il pot gasi cu subtitrare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mult cu subtitrare bulgara sau greaca, pe youtube. Altfel nu se gaseste, si nici cu cele doua subtitrari nu sunt sigura ca-l gasesti. Aduce prea multi bani producatorilor ca sa nu le pese de cei care il dau pe net fara sa aiba acest drept, legal.

      Ștergere
  16. Din ce am mai citit i eu am aflat ca Mustafa in realitate complota de 10 ai sa ii ia tronul tatalui sau desi era intr-adevar foarte iubit si respectat de popor. Cand a fost uciz multi poeti au scris poezii si l-au condamnat pe Suleyman pt ce a facut si pe Rustem Pasa.
    O noutate strict legata de distributia rolurilor din film e ca pe la sf serialului actrita care joaca rolul Ferihai acum (hazal Kaya) va juca rolul lui Mirimah. Cred ca va fi interesant de vazut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si documentele istorice confirma ca a fost vorba despre un complot pus la cale de Hurrem. In rest, nu am gasit nimic despre faptul ca el ar fi complotat impotriva sultanului - ma refer la ce am citit eu, cateva disertatii pe aceasta tema.

      De ce sa joace Hazal rolul Mihrimah? :o mi se pare curios.

      Ștergere
  17. Oana,de ce hurrem a rapito pe mihrunisa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rustem a tesut intriga asta, ca sa-l oblige pe Barbarossa sa-i spuna lui Suleyman ca nu el/Rustem era de vina pt conflictul cu ienicierii, ci Ali aga (pe care Rustem il vrea mort sau cel putin demis). Adica daca ii va spune asa ceva, el ii elibereaza fata.

      Cam trasa de păr intriga asta.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.