sâmbătă, 14 septembrie 2013

Tendintele modei. Toamna-iarna 2013-14.

Una dintre culorile dominante ale acestei toamne și a iernii este alb-ca-zăpada, winter white. Albul impresionează, reține privirea, este eye-catcher, asta una la mână, pe de altă parte e una dintre culorile care se pretează la orice combinație cu orice altă nuanță, merge în orice ocazie și se potrivește mai multor categorii de vârstă.

Linia generală a sezonului este I, adică linia dreaptă, fără evazeuri exagerate, fără umeri prea tare subliniați, totul în așa fel încât, rochia, mantoul, compleul, ținuta să pară drepte, cu aceeași lățime a umerilor ca și a șoldurilor sau părții inferioare a fustei. Uneori se mai permite câte o talie subliniată de un cordon lat, nu foarte strâns, pentru a evidenția același I general.


Tendința de toamnă-iarnă 2013-2014 este redingota, sau blazerul lung peste genunchi sau la linia genunchiului, din materiale cu dungile fine verticale, combinațiile de bluză-fustă care sugerează pătrate sau dreptunghiuri, fie prin croi, fie prin bentițe de material aplicate. Croiala mânecilor e adesea de tip raglan. Lungimea fustei e în general deasupra genunchiului, chiar la jumătatea pulpei, talia este adesea medie sau joasă, la unele out-fit-uri ușor inspirată din moda charleston a anilor '20.


Pantalonul este drept, de tip burlan, ori mulat pe picior, cu lungime normală sau dezvelind în totalitate glezna. Dacă ținuta este complet albă, pata de culoare apare la pantofii cu toc mediu, cu aspect ușor masculin, rotunjiți sau ascuțiți, cu elemente decorative preluate din stilul sport.





Se poartă imprimeurile mici, carourile drepte, materialele uni combinate în două culori contrastante. La modă iarna vor fi șepcile, pălăriile, beretele, cizmele foarte lungi, acoperind genunchiul, în modele clasice, buzunarele drepte, nuanțele sofisticate închise gen gri petrol, turcoaz închis, vișină putredă, bleumarin închis.




Seara, rigiditatea stofelor de peste zi se topește în materiale fluide, în tăieturi îndrăznețe, în voaluri transparente. Proporția pielii acoperite se micșorează în favoarea aceleia dezgolite sau vizibile, unele rochii amintind prin croială de costumele de baie de la începutul secolului trecut. Părul cuminte pieptănat peste zi, este mai înfoiat, lăsat liber, fără coafuri rigide și bucle cu iz artificial.







Unghiile sunt de aceeași nuanță sau de nuanțe ușor diferite, cu sclipici, cu mărgele, cu detalii "picturale" care necesită timp, migală și foarte multă îndemânare. Dacă unghiile nu sunt false, atunci lungimea lor este naturală, fără exagerări. Nuanțele pot fi de oricare, albastre sau roșii, alburii sau oranj, ori chiar combinații de 3 culori la o aceeași unghie. În evidență iese imaginația și măiestria manichiuristei. Așadar, tendințele modei în manichiură își păstrează direcția de până acum.



Fotografiile au fost preluate de pe următoarele surse: moda 1, moda 2, manichiura.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.