duminică, 20 octombrie 2013

Bun venit in lumea ceasurilor Casio

Când eram puștoaică îmi doream să am unul. Era japonez, fabricat în Tokio, și asta era de ajuns ca să-mi dau seama că îmi doream unul dintre cele mai bune produse de pe piață. Era o marcă de renume încă de pe vremea aceea, o marcă apărută în 1946. În industria mecanicii fine, să reziști câteva zeci de ani în top însemna ceva și atunci, ca și astăzi. Mai exact, vorbesc despre colecția de ceasuri Casio.

Ceasurile Casio sunt fabricate sub sloganul creativitate și contribuție. Ele au diverse funcții, multe dintre ele sunt din acelea pe care alte mărci nu le posedă, de aceea, cine cumpără un asemenea ceas va primi și un manual de utilizare, pe lângă certificatul de garanție și factura fiscală. Din câte știu, nu este un lucru obișnuit să primești manual de utilizare pentru un ceas de mână, pentru că majoritatea lor nu au nevoie de așa ceva, fiind doar niște simple ceasuri.


Ceasurile Casio sunt inovative, pot fi folosite oriunde, oricând; ele arată cu exactitate ora, au funcționalități variate ceea ce le oferă posesorilor oportunitatea de a afla nu doar ora ci și numeroase alte informații. Au funcție cronometru pentru sportivi, pot fi folosite în condiții variate de presiune atmosferică, de exemplu de către alpiniști, se pot folosi sub apă, rezistă la ploaie sau la duș, ca și în orice fel de condiții de temperatură, umiditate și presiune atmosferică diferite de cele normale. Captează undele radio ale locului în care vă aflați la un moment dat și astfel aveți siguranța că ceasul dv. Casio indică ora exactă, pentru că această oră este dată de ceasuri atomice; Casio afișează în mod automat ora locală captată prin unde radio, fără să fie nevoie de un reset ori de o setare prealabilă a ceasului dv.

Printre multiplele sale funcții, aflăm că ceasurile Casio rezistă la șocuri, arată date altimetrice, iar unele ceasuri au termometru și barometru inclus. Unele modele au funcție bluetooth, pe ecran se poate vedea o busolă încorporată, la modele pentru copii și tineri ecranul arată fazele lunii sau afișează informații despre flux și reflux în orice zonă de țărm oceanic în care se întâmplă să te afli la un moment dat.

Ce altceva ți-ai mai putea dori de la un ceas de mână? Să nu te lase bateria, de exemplu. Casio a remediat și această problemă, prin faptul că dacă bateria este pe terminate, intră în funcțiune un acumulator solar de energie și astfel autonomia ceasului se prelungește.

Iată deci, cum un ceas poate deveni, prin creativitatea și ingeniozitatea creatorilor și producătorilor săi, un instrument complex de măsurare și de afișare de date utile. Așadar nu degeaba sunt ele în top de atâția ani. Ceasurile Casio se găsesc și pe piața din România, într-o varietate de modele, de damă sau bărbătești, cu design sport sau clasic, modern sau elegant, în culori diverse, cu funcții diverse, așa, ca pentru toate gusturile și buzunarele.

Cum în curând vin sărbătorile de iarnă, un ceas deosebit poate fi un cadou potrivit pentru o persoană dragă. Dar și în orice altă ocazie un astfel de ceas este o alegere foarte bună pentru un cadou business, de exemplu. Nu mai departe de zilele trecute mă gândeam deja ce să le cumpăr partenerilor noștri de proiect din străinătate, și astfel am dat peste site-ul topwatch.ro de unde puteți alege orice marcă de ceasuri doriți (eu m-am oprit asupra mărcii Casio pentru că îmi este cunoscută de peste 30 de ani). Toate sunt produse originale, însoțite de documentația necesară. Iar dacă persoanei nu-i place, din întâmplare, cadoul făcut, puteți returna produsul în decurs de zece zile. Asta este ceva mai rar la produsele cumpărate online și, după mine, reprezintă un atu pentru topwatch.ro ca și o garanție că produsele lor sunt de calitate. Și încă ceva: transportul este gratuit!

Așa că o să mai zăbovesc pe paginile site-ului topwatch până când mă voi hotărî ce să aleg, pentru că unele cadouri le faci odată în viață, și ceea ce oferi (sau porți) te reprezintă, până la urmă, pe tine însuți.


Articol scris pentru site-ul topwatch.ro. Fotografiile aparțin sponsorului.
Un comentariu:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.