vineri, 25 octombrie 2013

Feriha, ep. 2

Feriha când vede cine este mecanicul chemat de Emir - adică exact fratele său - se ferește să fie văzută de către acesta apoi iese din mașină și pleacă. Emir îi lasă mașina pe mâna mecanicului și pleacă și el prin ploaie după ce primește un telefon despre fratele lui mai mic care se află la spital în urma unui accident. Feriha ajunge udă-leoarcă acasă unde este pălmuită de către tatăl ei pentru că mințise că telefonul cel scump l-a împrumutat de la vecina ei, Cansu. Mama ei încearcă să afle ceva de la ea, dar Feriha tace uluită de gestul bătrânului tată. Apoi se închide în dormitor și abia mai catadicsește să iasă a doua zi, după câteva rugăminți ale mamei sale.

episodul următor: Feriha, ep. 3

După 2 zile, Feriha se pregătește să iasă în oraș dar are o discuție cu mama ei, în care ea ridică tonul și spune că nu a furat telefonul dar mi se pare că explică faptul că nu poate să trăiască printre colegii ei arătând că este săracă. Mama ei încearcă s-o tempereze, dar Feriha parcă mai tare se enervează. Când deschide ușa, tatăl ei stătea în mijlocul sufrageriei și pentru că auzise toată discuția, îi interzice să mai meargă la facultate și o trimite înapoi în camera ei. Cu toate acestea, Feriha încearcă să obțină iertarea dar bătrânul nu se înduplecă.

Apoi iese cu mama ei la făcut curățenie în casa lui Cansu. Aceasta vine din oraș și o aude pe mama ei vitregă dorind s-o trimită în alt oraș să învețe și de aici pornește o ceartă între cele două, pe care Feriha o aude involuntar, inclusiv o replică în care aceasta amenință cu sinuciderea. Seara Cansu într-adevăr înghite ceva și rămâne inconștientă. Dimineața o femeie o caută spunând că nu răspunde la telefon, iar Feriha își amintește spusele ei de ieri. Caută cheile de la apartament în dulăpiorul cu chei de la parterul blocului și aleargă speriată să descuie ușa, după care o găsește pe Cansu inertă pe pat. Mama ei vitregă află târziu despre ceea ce s-a petrecut și ajunge la spital, unde însă află că Cansu este în comă și că trebuie operată (?). Toate trei femeile sunt primite într-o rezervă la spital.

Întâmplarea face că Emir se află exact în același spital, cu fratele său. La un moment dat, amândoi ies afară și se așează pe o bancă în fața intrării spitalului, fără să se uite unul la altul, apoi Emir observă cine se află lângă el și încep să vorbească amândoi mai mult timp. Prietena (fata blondă) lui Emir, care dorea să-l cucerească, vine la spital cu un buchet superb de flori, dar când vede cu cine se află pe bancă, pune șoferul să întoarcă și pleacă înapoi supărată.  

Dimineața Cansu este adusă cu perfuzia lângă ea, dar este conștientă și vorbește, chiar și la mobil. Când ies din spital, cele trei îl văd pe Emir, care era alături de fratele mai mic și părea să aștepte ceva sau pe cineva. Cansu și mama ei ajung, împreună cu Feriha și Zehra acasă, unde Feriha rămâne lîngă prietena ei mai bogată s-o supravegheze. Atunci încep să discute despre telefonul auriu, dăruit de Emir, și despre care Feriha mințise acasă că era de la Cansu.

La facultate, Emir și amica blondă se ceartă de față cu alți colegi, din cauza lui Feriha. Seara, Riza, având mustrări de conștiință că și-a certat fata, intră pe când Feriha se culcase, și vrea s-o mângâie apoi îi pune un telefon nou, în cutie, alături de pat. Undeva în noapte, fratele lui Feriha face un accident de mașină, despre care familia află abia dimineața.






33 de comentarii:

  1. Buna Oana, da o sa urmaresc in continuare serialul, ce am citit pana acum mi-a starnit curiozitatea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Eu inca nu ma simt atrasa de el, dar neah! :p ca am inceput sa privesc bloguiala ca pe un al doilea job ... neplatit inca :D

      Ștergere
    2. Dar drumul lui emir va fi la tv ca am ajuns sa iub acest film Feriha ??

      Ștergere
    3. va continua Drumul lui emir la tv cine stie ?

      Ștergere
  2. buna oana.si eu urmaresc serialul FERIHA si sunt innebunita dupa el.iti multumesc pt postari si apreciez f mult eforturile tale.poti te rog sa-mi spui si mie de unde iei rezumaturile la serial?sunt curioasa sa vad ce se va mai intampla.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Multumesc pentru vizita si apreciere. Nu iau rezumatele de nicaieri, pur si simplu vad episoadele in turceste si intuitiv, plus din ceea ce se intampla pe ecran, deduc actiunea și postez rezumatele. Asa am facut si la Iffet si la Conspiratia iataganelor. Numai la Suleyman se gasesc rezumate in engleza pe net.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai tare blog,mult succes inainte

    RăspundețiȘtergere
  5. Super blog. Nu am mai vazut alt blog atat de tare precum al tau! Succes in continuare si... Am o intrebare: Am vazut pe youtube o fraza ca Feriha a murit. E adevarat? Multumesc. Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana! Ma bucur ca-ti place blogul meu. Sincera sa fiu, nu prea am timp liber sa ma documentez temeinic, dar voi cauta informatii despre Feriha. Mie mi s-ar parea cam trist sa moara tocmai personajul care da numele serialului, dar nu poti sti niciodata ce este in capul producatorilor.

      Ștergere
    2. Nu m-ar mira...Ne-am obisnuit de la ,,Iffet" si mai sunt si altele in care mor protagonistii(de exemplu:Yer Gok Ask,care a fost difuzat pe AcasaTv).Se pare ca turcilor le place drama adevarata.... Camelia

      Ștergere
  6. Urmaresc acest blog de multa vreme.Pot spune ca am ramas,sincer,impresionata de munca dumneavostra.
    Felicitari!!
    P.S.Veti posta si rezumatele ep din Feriha inainte????Sunt atat de curioasa ce se intampla in continuare....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Postez si la Feriha, dar nu am timp sa vad un episod pana joia sau vinerea. Cred ca maine voi posta si episodul 3.

      Ștergere
  7. Cat de tare ar fii sa postezi si cu Violetta de la Disney Channel!...(Buna, Oana!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Cum ziceam, nu am cum, din doua mari motive ambele legate de timp: trebuie sa vad episoadele inainte = minim 1.5 ore pt vizionare, plus inca o ora pt alcatuit postarile. Apoi ar trebui sa vad episoadele de la tv. in romaneste, ca altfel nu mai inteleg actiunea, iar eu ajung acasa la ora 7 seara in 2 zile pe saptamana. (Violetta se difuzeaza la 6 sau 6 si ceva)

      Pe de alta parte, nu-mi pot neglija indatoririle de serviciu ca sa ma ocup de blog - deocamdata blogul inghite bani, nu-i aduce. Asa ca... ma intorc la corectat lucrarile de control de saptamana asta si revin online cand imi termin treaba. :)

      Dar Daria unde e? A zis ca posteaza ea episoadele la Violetta, in weekend....

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Nu te intrebam pe tine in mod direct :) Daria era prin zona si a si raspuns ca nici ea nu poate posta Violetta pt ca acel serial este ajuns deja la sezonul 2...

      Ștergere
  9. Imi place blogul tau. O sa pui Feriha ep 4?

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc!

    Da, sigur ca-l pun. Ma straduiesc sa-l pun azi, desi nu promit deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti cea mai tare, Oana! Te respect foarte mult! Ce blog este mai frumos si mai tare decat al tau!? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) multumesc! Eu nu intru pe bloguri cu subiect asemanator, de altfel nici nu am prea mult timp liber sa zabovesc prin blogosfera. Dar daca zici tu ca e cel mai tare, asa sa fie ! :D

      Ștergere
  12. Buna, Oana! O sa pui Feriha ep 4?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca da, este aproape gata articolul, dar mai am de vazut cam 20 de minute din episod.

      Ștergere
  13. Buna, Oana! Cum pot sa-mi fac propriul meu blog? Costa bani? Daca da, zi-mi cat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul este mult mai amplu decat pot sa scriu eu intr-un comentariu. Cauta pe google cu cuvintele "cum sa-mi fac blog gratuit" si vei gasi tutoriale complete despre cum sa ai un blog gratuit pe blogger sau pe wordpress. Insa in felul acesta nu vei avea o adresa proprie de domeniu, adica www.blogultau.com, ci adresa ta va fi un subdomeniu al blogspot.com sau wordpress.com Nu are importanta acest lucru decat atunci cand vrei sa-ti monetizezi blogul si sa mai si castigi ceva bani din reclame sau advertoriale. Majoritatea advertiserilor nu accepta blogurile gratuite, ci pe cele cu domeniu propriu.

      Daca vrei asa, atunci domeniul costa anual o suma de bani, dar pretul depinde de furnizorul de la care cumperi. Cel mai avantajos - cativa dolari - este de la goddaddy.com, insa pentru a te descurca acolo ai nevoie de cont PayPal si de cunoasterea lb. engleze la un nivel bun. Dar sunt si furnizori romani de la care poti cumpara domeniu, numai ca este mult mai scump. Apoi trebuie sa contactezi o firma de hosting care sa-ti asigure spatiu pe internet pentru blogul tau, si asta iarasi costa cam 100-150 de lei anual, sau mai mult, in functie de nevoile tale.

      Oricum, pentru inceput iti recomand un blog pe o platforma gratuita, cum ziceam mai sus, si dupa ce te inveti cu blogareala si vei sti ce vrei sa faci mai departe cu blogul tau, te hotarasti daca bagi bani in el sau nu.

      Ștergere
  14. buna oana sa stii ca eu ma uit pe youtube la episoadele care urmeaza si sa stii ca sunt subtitrate.asa ca te rog sa le pui fiindca mi-e imi place sa citesc,dar uitate laFERIHA ep.56 acel episod este numai cu emir si feriha este atat de frumoos!!!si sa stii ca mai ai de pus 40 si ceva de episoade!!iti ador blogul,dar te rog sa faci ce te-am rugat!!!sa vada si ceilalti membri ai blogului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) ok, sefa! :D imi dai o marire de salariu daca le postez pe toate-ntr-o zi?

      ontopic:
      sa vezi tu cum o sa vi se lungeasca urechile asteptand articole pret de vreo 10 zile, acusika :)))) ca n-o sa am acces la internet, cel putin din cate cunosc eu...
      Multumesc pt. sfaturi si pt fidelitate. Am si eu preferintele mele, atata mandrie profesionala mai gasesc, incat sa vizionez episoadele in engleza si nu direct in romana. Chit ca-i o engleza de super-balta :)

      Ștergere
  15. buna oana sa stii ca si eu sunt de acord cu ultimul comentariu!!imi place mult sa citesc si sunt fana a blogului tau sa stii ca imi voi pierde visul...ei,ce conteaza viata mea,imi pare rau de deranj!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu te cred, dar mai cred si ca esti un copil, care nu poate intelege de ce un adult nu are timp numai de dorintele tale. Stii, noi ne purtam singuri de grija; nu lucreaza nimeni in locul meu, nu-mi face nimeni indatoririle de serviciu in locul meu, nu-mi face de mancare si curatenie in locul meu, ... asa ca persoana din spatele blogului mai intai trebuie sa aiba grija de ea insasi ca sa poata mai apoi sa scrie pentru altii pe blog.

      Dar, fireste, cand nu esti in situatia asta, e foarte greu sa intelegi. Ca daca ai fi intr-o situatie asemanatoare, adica daca ai fi o persoana adulta, cu responsabilitati, cu siguranta nu ai comenta asa ceva pe nicaieri.

      Ștergere
  16. buna oana imi place mult blogul tau te ador!!!esti cea mai tare!apropo ai grija la greseli de scriere!!
    te iupesc
    pupici,de aici, de la vila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt comentariu. Din cate stiu eu nu fac greseli nici de ortografie si cu atat mai putin gramaticale - sunt filolog la baza, deci poti lua de bun ce scriu eu, cu exceptia grabei cu care scriu comentariile unde din viteza tastez literele intr-o alta ordine.

      Ștergere
  17. hei oana sunt eu cea care a pus si ultimul comentariu sa stii ca am 17 ani asa ca te rog sa nu imi mai zici copil!!pa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam ca a fi copil este o jignire, dimpotriva, un copil are inima si mintea curate, nu este inca pervertit de rautatea acestei lumi si de nedreptatile vietii. Pacat ca-ti doresti sa te maturizezi. Vei avea o surpriza amara....

      Sa stii ca de la o vreme cam tot ce-i mai mic ca tine, cu mai mult de 5-10 ani, inseamna copil... Si aici ne referim la experienta de viata. E asa, o regula generala a universului: viata nu da cu tine de pamant pana pe la 18-20 de ani, decat rareori.

      Cu alte cuvinte nu poti judeca ce simte un om intr-o situatie data, decat atunci cand tu insati/insuti ai trecut prin ea si stii cum este. Si cum experientele de viata vin odata cu anii ....

      Ștergere