duminică, 17 noiembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 83 (86 Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 83

(după turkweb.tv)

 În care Hatice, Mahidevran și Matrakcî jură să-l răzbune pe Ibrahim; Ayaz Pașa devine mare vizir, dar lupta cea mare se dă pentru funcția imediat următoare.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 84/87 


Episodul debutează cu monologul lui Ibrahim și monologul sultanului, la moartea primului. Sumbul vede când cadavrul marelui vizir este cărat afară și privește uluit. Apoi merge la Hurrem șă-i dea cumplita veste. Ea aleargă spre camera sultanului nevenindu-i să creadă că este adevărat ce aude. Suleyman jelește în liniște, conștient fiind că a ținut foarte mult la prietenul său de-o viață pe care cu toată durerea, nimic nu-l mai poate aduce înapoi.

Beyhan și mai târziu Hatice ajung la palat, dar încă nu știu ce s-a întâmplat. Vor afla abia când Hatice merge în cabinetul soțului său, iese pe terasă și de acolo vede cadavrul acestuia, adus în sicriu.

  Aici se termină episodul 85 la Kanal D


Atât ea cât și Matrakcî jură răzbunare, pentru că sunt convinși că la mijloc este mâna sultanei Hurrem, chiar dacă toată lumea află că Pașa Ibrahim a fost omorât din ordinul sultanului Suleyman.

Hatice, de durere, crede că totul este un vis, apoi aleargă la sultan să-l întrebe unde este corpul soțului ei, a tatălui copiilor ei. Văzând că el tace, îl întreabă cum de și-a putut ucide sora. Suleyman încearcă s-o îmbrățișeze dar ea se retrage împingându-l. Îi spune că nu-l recunoaște, că nu e fratele ei ci un tiran care seamănă din ce în ce mai mult cu tatăl ei, Selim, care fusese un sultan și un om foarte crud. Ibrahim este înmormântat de către Matrakcî într-un loc secret.

Mehmet și Mihrimah se întreabă cum de a putut face tatăl lor așa ceva după ce marele vizir slujise cu credință dinastia timp de 14 ani. Hurrem le dă un răspuns din care transpare dorința de putere ca și intenția de a-și asigura viitorul prin a pune în funcția rămasă liberă un om devotat ei. Hatice o acuză indirect pe Hurrem de moartea marelui vizir și îi reproșează că de când a venit la palat totul se năruie dacă este atins de ea. Hatice, de durere, are un moment de depresie profundă în care e gata să se arunce de la balcon, după ce Ibrahim i se arată materializat și chiar îi vorbește, dar e salvată de sora ei, Șah.

 Matrakcî o duce pe Esmanur la familia lui Ibrahim, iar când Nigar întreabă de ce, îi răspunde că nu o putea lăsa pe fetiță la ea, alături de Rustem. Apoi îi arată unde este mormântul lui Ibrahim. Mai târziu, Hatice îl întreabă pe Nasuh
de ce mormântul soțului ei este secret, iar el îi spune că din cauza dușmanilor pe care acesta i-a avut în timpul vieții.

 Mustafa este îndurerat și nedumerit de moartea mentorului său. La întrebarea care i-a fost vina, sultanul nu-i răspunde și îl trimite să discute cu frații săi. Atunci el se sfătuiește cu poetul Yahya care îl avertizează să fie mai prudent în vorbe, pentru că Ibrahim a fost executat în urma unor intrigi și minciuni. Toată lumea își dă seama că Hurrem a devenit extrem de puternică, practic neexistând acum nimeni să-i stea împotrivă. Mahidevran jură răzbunare, împreună cu Hatice, dar nu sunt sigure pe ajutorul sultanei Șah. Beyhan este și ea de partea celor două dușmane ale lui Hurrem.

Hatice ordonă servitorilor sultanului să lase statuile din grădina ei la locul lor, când aceștia vin cu poruncă să le îndepărteze de acolo. Mahidevran o întreabă pe Hurrem dacă următorul de înlăturat pe listă este fiul ei.

Poziția de lider al guvernului este preluată până la urmă de Ayaz Pașa, lucru pe placul ambasadorilor francezi, dar al doilea om în stat va fi Lutfu Pașa, soțul sultanei Șah, deși Hurrem va încerca să-l laude în fața lui
Suleyman pe Rustem pentru a-l influența către o promovare în funcție a acestuia. Însă hotărârea este deja luată, iar când Hurrem află că numirea era deja făcută, o felicită cu prefăcută bucurie pe Șah. Aceasta la rândul ei, într-o discuție cu Hurrem, în care sultana dorea să-l amenințe voalat pe Lutfu, îi amintește că Lutfu nu e deloc genul de om care fusese Ibrahim iar ea însăși nu este o Hatice.

Aici se termină episodul 86 de la Kanal D


sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".

Ultimele episoade turkweb tv: 83, 84, 85 corespunzătoare episoadelor 85, 86, 87, 88 la Kanal D.






17 comentarii:

  1. Bun,bun,bun..un rezumat numai bun de citit asa,ca de duminica seara :)) Am citit si rezumatul anterior..si tin sa te anunt ca l-au "omorat" pe Ibrahim dintr-o mare prostie.Adica eu nu vad un motiv bine intemeiat.Speram la ceva mai mult,un motiv mai CLAR...dar la faza asta m-au dezamagit urat de tot.Bun,treaca mearga...am scapat de el,Hurrem e si mai puternica acuma..who's next? Mustafa? Can't waiting for:)) Multumim pentru rezumat,o saptamana cat mai placuta sa ai :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, :D un fel de o mie și una de nopți bloggeristice... Intr-adevăr, motivul execuției este foarte subțire, asta am sesizat și eu. Practic în afară de faptul că pargalezul se dădea mare în fața unora dintre supuși sau a emisarilor străini, altă vină nu a avut. Cine știe ce-o fi fost în realitate, pt că se pare că punerea în scenă este asemănătoare cu adevărul istoric, cel puțin în modul în care Ibrahim a fost omorât.

      Next one is Mustafa, dacă nu cumva și Ayaz Pașa, pt că până la urmă Rustem ajunge soțul lui Mihrimah și mare vizir. Cum Ayaz pare tânăr, nu văd altă soluție decât un gât sucit după o căzătură de pe cal, sau așa ceva ...

      În orice caz, undeva în acest episod Hurrem spune că a venit vremea să-și împlinească jurământul din tinerețe când a spus că toți dușmanii ei - pe atunci toată lumea era dușmanul ei - vor plăti pentru ceea ce i-au făcut (răpirea și aducerea în harem). Care chestie e iarăși ciudată: păi dacă acea răpire a avut drept consecință căsătoria cu cel mai puternic om al momentului, ce motive de răzbunare mai poți avea??!?! :-O

      Asemenea, o săptămână liniștită și ție!

      Ștergere
    2. Haha...ce bine ai pus punctul pe partea cu "gat sucit,dupa o cazatura de pe cal" :)) Doar asta stie face Rustem cel mai bine...sau poate isi trimite un fel de ninja ca sa-l omoare pe Ayas Pasa ca dupa Gulizar? :)) BTW..mai urmeaza sa scape de Mustafa..ca apoi nu mai are pe cine dusmani :)) (din ce-am citit Mahidevran,dupa moartea lui Mustafa..o sa traiasca in saracie, si la fel o sa si moara)..acuma cine stie :)) Eu is curios pana la urma de partea cui o sa fie sultana Sah..ca-n ultimul episod de la Kanal D..s-o cam ratoit la Hatice :))

      Ștergere
    3. Ayaz -Pasa moare din cate stiam eu de o boala contagioasă , care i-o daruieste Sah , ca Lufti sa fie mare-vizir si dupa ce se cearta astia amandoi ia Rustem locul. Cat depsre moartea pasei , e clar ca Hurrem are numai de castigat, cat s-au mai razboit pasa si sultana de la primul sezon . Din pacate imi pare rau de Mustafa , care incet incet ramane fara sprijin , si Barbossa moare in sezonul 4 ,care era de partea lui , mai moare si un comandant al ienicerilor executat , si peste 2 episoade urmeată executia lui Mustafa ... Sincer el mi se parea cel mai potrivit pentru tron, Bayazid si Selim sunt prea razbunatori , iar cel din urma Cihangir , chiar daca e bun si sufletist e mult prea firav. Oricum neuronii lui Suleyman se cam duc , Hurrem facand ce vrea . -.- Si in istorie a fost cam la fel , o femeie a destramat un imperiu , pentru ca prin moartea a tuturor sperantelor imperiului si urcat pe tron un betivan , n-a adus prea multa bucurie , cat blesteme -.-

      Ștergere
    4. Multumesc Andreea, nu stiam de povestea lui Ayaz Pasa. Intr-adevar, din ceea ce am citit, ambasadorii straini l-au considerat pe Mustafa vrednic de tronul Imperiului, dar... soarta si ambitiile lui Hurrem l-au adus in pragul executiei. Cihangir am inteles ca nu avea voie la tron pentru ca avea un handicap, si probabil legile lor cereau ca stapanul sa fie intreg la minte si normal la trup.

      Selim ajunge pe tron oarecum din intamplare, ma gandesc, ca dintre fratii eligibili, doar el mai ramane in viata, si Mihrimah. Care din pacate, l-a sustinut :(

      Ștergere
  2. Acum toata vina o sa pice pe Hurrem. In Turcia a dat ca este omorat si Mustafa, iar Mehidevram este exilata.
    Tot pe televiziunea turceasca da ca Hurrem da semne sa inebuneasc o dovada este ca ea a vrut sa bea otrava.{Ma numesc Andra.} Daca draga Oana ai vreo nelamurire in legare cu filmul in continuare sa lasi comentariu pentru ca eu te pot ajuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru completari, Andra, te voi intreba cand voi avea nelamuriri :)

      Ștergere
  3. Dupa parerea mea,consider ca mehmet ar fi fost cel mai bun pt tron. Dar am inteles ca moare inainte sa moara mustafa dar nu am inteles motivul.parca era vorba de smallpox.oricum, am citit ca in momentul mortii sale,avea un copil deci presupun ca va depasi momentul cu nurbahar si va aparea baharnaz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personajul este foarte ok, dar nu putem sti cum a fost Mehmet cel real.
      Probabil ca asa se va intampla, eu doar am retinut ca va muri. Nu m-am uitat la episoade inainte, nu-mi place sa stiu prea mult din actiune, pt ca imi pierd interesul de a ma mai uita la serial.

      Ștergere
  4. Incurcate sunt caile....lui Alah.:)))Istoria se implesteste cu fictiunea si..ne trec fiori...Multumim,Oana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Mara :) se pare ca in seara asta Kanal D da partea aia in care moare Ibrahim...

      Ștergere
    2. ...Si asa i s-a indeplinit lu' Hurrem si dorinta suprema ...asa ca mesajul acestui film este: fiti parsivi, criminali si mizerabili si vi se vor indeplinii dorintele ? am pierdut o groaza de timp sa vad ca nu exista o pedeapsa pentru asa o fiinta , mai mult este chiar fericita? chiar atata nedreptate a fost in acele timpuri si chiar asa prostanac a fost sultanul ?M-a dezamagit maxim , nici nu mai am placerea sa urmaresc serialul. Corina

      Ștergere
  5. Din păcate cam ăsta e mesajul... însă eu cred că intrigile din serial nu sunt prea departe de adevăr. Poate că nu or fi fost mereu ocupați cu așa ceva, dar cu siguranță viața putea fi extrem de nedreaptă pentru unii, care nu erau bine văzuți de cei de la putere.

    Nu știu cum, dar am senzația că nimic nu e nou sub soare, Corina. Doar că nu știm noi foarte exact ce se întâmplă acolo sus. Cel puțin asta e impresia mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună,Oana!
    Îmi place acest rezumat.
    O să postezi și ep. 85?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andreea - o sa postez, dar iarasi intru pe net de pe mobil, prin bluetooth :(((( nu stiu ce se intampla, cum se ia curentul (se lucreaza in zona unde locuiesc) dupa aia cade netul de tot vreo 2-3 zile.

    De pe mobil se incarca foarte greu paginile (uite, stau noaptea sa postez raspunsuri, e 3 fara 10 dimineata) si nici nu am prea multi megabiti in optiune.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu cum e.. se intra greu pe internet de pe telefon.
    Eu de-asta intru pe internet de pe tableta...e mai usor!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Andreea: eu nu am tableta. Deocamdata... ;)
    nu intru de pe telefon, ci conectez telefonul la laptop prin bluetooth, apoi deschid netul cu softul de la Nokia Suite. Dar pt ca stau intre munti, semnalul internet pt orange e slab, viteza e mica, si plang langa laptop pana se incarca paginile. De fapt, pagina, ca merge ceva mai bine daca deschid cate o pagina odata.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.