marți, 14 ianuarie 2014

Cum sa nu dai click pe reclame enervante





Știm cu toții cât de supărătoare sunt site-urile unde la fiecare click se mai deschid 4 pop-up-uri și 3 ferestre cu reclame enervante, interstițiale. Iar eu bănuiesc că și adminii acelor site-uri știu.

Unii te fentează cum pot ei mai bine, pun poze cu imaginea unui fișier video, de fapt tu dai click pe o reclamă, țeapă! e doar poza ecranului, nu e chiar filmul dorit ...Iar de multe ori pe site-urile cu filme, nu găsești filme, ci reclame enervante și cam atât.

Și atunci ce este de făcut ca să nu mai dai click pe reclame? Că mai treacă-meargă dacă reclamele alea ar apărea doar la primul click. Nu! Ele apar mereu, la fiecare click sau la fiecare al doilea click. Orice ai face, ele apar și-ți mai și invadează hardul cu fel de fel de progrămele nedorite care fac să ți se redirecționeze aiurea un site, să ți se deschidă brusc-instantaneu-și-dintr-odată o pagină cu un joc, fără să faci nimic pentru asta, ori chiar - pățită de mine - să intri pe blogul personal de pe tabletă și să te trezești cu reclame pentru adulți, despre care chiar nu știi de unde apar pentru că tu, adminul, nu ți-ai pus așa ceva ever pe blog!!!

Ce fac eu, deocamdată, ca să nu dau click pe reclame enervante: accesez linkurile de pe site-urile de filme - că astea au o droaie de reclame interstițiale și pop-up-uri - NUMAI cu click dreapta. Pop-up-urile le am blocate din browser (Mozilla), așa că reclamele nu mai pot să apară dacă dai click dreapta și selectezi să se deschidă linkul într-o pagină nouă.

Iar acolo unde adminii dezactivează mouse-ul pe dreapta printr-un script Java, recomand, pentru Firefox, aceste addon-uri aflate pe pagina:  
http://support.mozilla....-interactive-web-pages

Cu primul, veți permite doar unor site-uri să ruleze scripturi Java, cu cel de-al doilea veți bloca scriptul Java pe ce site-uri doriți dv.
Eu voi alege al doilea link când va fi cazul.

Nu de alta, și eu am blogul monetizat, dar mi se pare lipsă de respect să obligi userul să-ți dea click pe reclame, atât de multe odată și să-l mai și enervezi. Cine vrea trafic, ar trebui să se gândească mai mult la user. Că omu' nu mai intră a doua oară la tine pe site dacă vede că i se tot deschid ferestre pe desktop la orice atingere de mouse. Monetizarea unor site-uri se poate face în mai multe feluri. Dar nu chiar pe nervii vizitatorilor.
Și încă ceva: mă dau pe net de vreo 11-12 ani, dar nu-mi amintesc să fi găsit reclame enervante decât la site-uri unde adminii sunt români.

Pentru alte metode și alte browsere, voi reveni cu update-uri.

Vă pup!





Un comentariu:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.