duminică, 26 ianuarie 2014

Reign 2013, episodul 2




Reign, episodul 2
Până la urmă se descoperă că nu Colin fusese decapitat, ci din greșeală, un om nevinovat. Colin scapă, dar regina Caterina de Medici nu este deloc mulțumită de acest lucru pentru că în acest fel s-ar putea afla că ea a țesut intriga și l-a pus pe Colin să facă în așa fel încât Mary să pară că și-a pierdut onoarea. Înainte de a fugi, Colin apucă să-i spună lui Mary că amenințarea vine chiar de la curtea Franței. Atunci ea începe s-o suspecteze pe regină, dar nu neagă și alte posibilități.

Dar pe moment Mary se confruntă cu alte probleme, mult mai stringente. Caterina o readuce la palat pe Madeleine, fosta iubită a lui Francis, și o face să uneltească în așa fel încât acesta s-o dorească din nou și să redevină iubiți, ba chiar regina îi promite fetei că ar putea fi regină într-o zi. Madeleline nu este proastă, nu o crede pe Caterina, dar acceptă propunerea fără să se împotrivească. Bineînțeles că Mary ajunge rapid s-o cunoască și să-și dea seama că are o rivală puternică în ea.

Reign, episodul 2
Mary ajunge să-l cunoască pe foarte tânărul Charles, unul din viitorii regi ai Franței, de la care află despre existența Clarissei, o femeie ciudată care stă ascunsă prin tunelurile secrete ale castelului. Atunci Mary face legătura între spusele lui Charles și femeia care a avertizat-o să nu se atingă de vin la petrecere. Când revine în apartamentul său, Mary găsește o servitoare încercând o rochie comandată pentru ea, dar imediat servitoarea acuză arsuri ale pielii, ca și cum rochia ar fi fost îmbibată cu otravă. Până când ea cheamă niște gărzi, femeia dispare din cameră. Mary descoperă o ușă care dă spre un pasaj secret și o vreme, prin intermediul acestui tunel va afla unele răspunsuri, prin semne și pietricele, de la Clarissa. Curioasă, urmează pasajul și ajunge la o altă ușă, care dădea în dormitorul unui anume Simon, care mai complotase împotriva ei, și pe care îl prinde în flagrant cu femeia care ar fi trebuit să moară otrăvită de rochie. Rapid, îl determină pe Simon să mărturisească faptul că regina îl pusese să-i împlinească jocurile murdare.

Caterina își trimite iscoadele după Colin care este găsit mort în pădurea ciudată de către Sebastian. Colin este spânzurat de picioare, în așa fel încât cine l-ar găsi, să creadă că locuitorii păgâni ai pădurii au făcut un sacrificiu de sânge. 

Kenna, domnișoara de onoare a reginei Mary, este intens dorită de regele Henric. Ea refuză să fie amanta lui, dorind să se căsătorească - scop pentru care trebuia să-și păstreze onoarea nepătată - cu toate că el îi promite o viață lipsită de griji. Atunci Henric găsește un nobil de la curte, vicontele de Lorena, care ar lua-o de nevastă chiar știind că ea e amanta regelui. Însă pe moment, Kenna pare să mai aibă nevoie de ceva timp de gândire ...


Dacă-ți place, evaluează-l:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.