joi, 16 ianuarie 2014

Reign, 2013




Francisc, Mary, Bash - Reign 2013
Ne aflăm în Franța, în plin secol al XVI-lea. Henric al II-lea și regina Caterina de Medici au promis primul lor născut, Francisc, reginei Mary Stuart a Scoției. Aceasta vine la curtea Franței așteptând să-și întâlnească viitorul soț, odată cu care speră ea, va putea să apere Scoția de dușmănia englezilor. Dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple pe cât ar dori tânăra Mary. De fapt, în detaliu, căsătoria aceasta nu este dorită de toată lumea....

Caterina de Medici îl crede pe Nostradamus care-i spune că această căsătorie va aduce moartea fiului ei și atunci, va face tot posibilul s-o împiedice, cu aproape orice risc. Dar asta nu va fi ușor de îndeplinit, pentru că Mary Stuart e foarte deșteaptă, abilă, temperamentală, îndrăgostită de Francisc, și el de ea. Așadar piedici pentru ca planurile ei să eșueze sunt destule. Între timp, regina începe s-o cunoască mai bine pe Mary și cu toate că este atrasă de firea ei și i-ar plăcea s-o aibă de noră, nu suportă faptul că nu ar avea control asupra ei și astfel o aduce la palat pe fosta iubită a fiului ei, care se va încurca în propriile ițe.

Nostradamus si Caterina de Medici - Reign 2013
În plan secund apar mai mulți pretendenți la mâna și/sau inima frumoasei Mary. În primul rând Bash, Sebastian, fratele vitreg al lui Francisc, fiu al favoritei regelui, Diana de Poitiers se îndrăgostește de ea. Apoi, cum inițial Francisc nu o vrea de nevastă deși erau logodiți de mici, iar Mary avea nevoie de o căsătorie pentru o alianță politică sigură care să-i apere țara, acceptă oferta de măritiș a bastardului regelui Portugaliei, Tomas, care ar putea obține de la tatăl său recunoașterea ca fiu legitim, deoarece acesta nu mai are alți moștenitori. Dar lucrurile se complică și mai mult, apar trădări, spioni, o pădure unde trăiesc niște oameni care practică un ritual al sângelui, tuneluri secrete, o femeie care din umbră ajută la momentul potrivit, apar secrete, otrăvuri, intrigi, scene de alcov...

domnisoarele de onoare - Reign 2013
Cuplurile se fac și se desfac, dar unele rămân constante: regele și regina oficial sunt căsătoriți, dar neoficial fiecare are câte un prieten foarte bun. Caterina de Medici nu se desparte de Nostradamus, care are viziuni despre viitor, dar mai ales care-i face otrăvuri, bune de înlăturat fără gălăgie dușmanii. Regele, toată lumea știe, o are pe Diana de Poitiers, una dintre cele mai influente femei din istorie, un fel de Hurrem a Occidentului, de care nu s-a despărțit până la moarte și care avea până și dreptul de a semna documente regale în locul său (pt conformitate, vezi wikipedia). Dar Mary vine însoțită de câteva domnișoare de onoare, așa că Diana va avea o rivală în persoana frumoasei Kenna, căruia Henric îi promite titlul de favorită, ceea ce i-ar asigura o viață lipsită de griji. Kenna devine rapid iubita regelui, dar nu poate suporta încrederea și prietenia acestuia cu Diana, așa că, foarte probabil în sezonul doi va pierde locul câștigat, poate și pentru că istoria nu consemnează o altă amantă regală în afara Dianei.

Reign 2013
Adevărul istoric se îmbină cu ficțiunea, trecutul cu prezentul și elementele moderne cu cele tipic medievale. Costumele par desprinse dintr-un catalog de modă actual, rochiile doar sugerează moda medievală, fără să aibă rigiditatea acelora, iar muzica este intenționat modernă, deși la scena de bal lumea dansează ca la o serbare câmpenească tradițională. Nu știu cum, dar piesele acestui puzzle filmat se potrivesc de minune așa cum sunt.

Este unul dintre cele mai bune seriale văzute de mine în ultima vreme. Așadar, voi rezuma episoadele, mai ales că unele nu se găsesc pe internet decât în varianta originală.

Distribuția:

  • Adelaide Kane - Mary, regina Scoției
  • Toby Regbo - Francisc, prințul moștenitor al Franței
  • Torrance Coombs - Sebastian, fiul Dianei de Poitiers cu regele (Bash)
  • Megan Follows - regina Catherina de Medici, soția lui Henric al II-lea
  • Alan van Sprang - regele Henric al II-lea al Franței
  • Anna Walton - Diane de Poitiers, favorită a regelui Franței
  • Rossif Sutherland - Nostradamus
  • Anna Popplewell - Lola, domnișoară de onoare a lui Mary
  • Caitlin Stasey - Kenna, d-ră de onoare a lui Mary, favorită a regelui Franței


4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :)) ok, ok, le pun ;) Nu te supara pe mine, intotdeauna sfarsitul de semestru si de an e mai incarcat ca restul saptamanilor. Cel putin pt un prof.

      Ștergere
  2. Am inteles ca are si o carte, imi poți spune autorul/autoarea daca stii cumva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu stoiu nimic de carte, este prima oara cand aud asta. daca gasesc vreo informatie, revin cu un update.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.