vineri, 24 ianuarie 2014

Reign - rezumat episodul 1








Reign episodul 1
Episodul 1 din serialul Reign, Domnie, începe cu un vis pe care îl are Nostradamus. Își vede mâinile pline de sânge și se trezește știind că va veni. Este vorba despre Mary, regina Scoției, care a fost logodită de la 6 ani cu Francisc, delfinul Franței (delfin = moștenitorul tronului, la francezi). Era crescută într-o mănăstire, pentru a fi apărată de potențialii dușmani, dar acum a venit vremea să meargă la curtea viitorului soț pentru a cere sprijin armat pentru Scoția. Ca un fel de premoniție, de avertisment al sorții că urmează perioade dificil de străbătut, la ultima masă luată cu călugărițele, una din ele moare însângerată și otrăvită.

Înainte de a pleca, o fetiță o avertizează că la curte sunt fantome și o fecioară cu fața distrusă. Mary nu crede în așa ceva dar fata insistă. Alaiul pornește la drum. Ajunsă la palat, Mary este plăcut surprinsă de felul în care arată acum Francisc. Îl vede și pe regele Henric al II-lea, și pe regina Caterina (de Medici), și pe Sebastian, fiul bastard al regelui cu amanta sa Diana de Poitiers.

Domnișoarele de onoare sunt foarte încântate de ceea ce văd la curte, fiecare explorează palatul și împrejurimile. Mary e gata-gata să-și piardă câinele prin pădure și se repede după el, când Sebastian o oprește cu greu să pășească în hățiș, care se pare că are secrete și că nu e bine să-i calci teritoriul. Apucă să vadă aruncate în apropierea ei niște pietricele ciudate, apoi Sebastian o ia de acolo.

Reign episodul 1
Aceleași pietricele le găsește în dormitorul ei din palat, după care o voce de femeie îi spune de după un paravan semitransparent să nu bea deloc vin. Urma o nuntă a cuiva din palat și Mary fusese, firește, invitată. Ea respectă sfatul primit, în schimb dansează eliberându-și energia. Sebastian o privește foarte atras de frumusețea și tinerețea ei. După petrecere musafirele se retrag în camerele lor, una dintre domnișoarele de onoare îl găsește pe prietenul ei, Colin, venit în secret după ea, iar o altă domnișoară din suită, Kenna, se pomenește cu regele Henric lângă ea, plin de dorință.

În scurt timp are loc un dialog între Mary și Francisc dezamăgitor pentru ea, deoarece el îi spune deschis că pentru oameni ca ei nu contează iubirea, căsătoriile dintre ei sunt alianțe politice și nimic altceva. Noaptea, Mary se trezește cu Colin peste ea, de parcă ar fi vrut s-o violeze. Colin fuge, ea alertează tot palatul, și află a doua zi că tânărul a fost executat pentru că ar fi făcut parte dintr-un complot.

De fapt, Mary nu știe că regina Caterina va face tot ce-i stă în putere să împiedice nunta ei cu Francisc, pentru că Nostradamus i-a profețit că ea, Mary, va aduce moartea Delfinului dacă se căsătorește cu el. Așa că dacă Mary ar fi băut vin la banchet, ar fi adormit profund și violată fiind, nu putea să se mai mărite cu viitorul rege al Franței.

Reign episodul 1
Sebastian îi aduce lui Mary câinele, găsit în pădure alături de un spânzurat de picioare, pentru că în acea pădure locuiau niște oameni cu tradiții ciudate. Diana își avertizează fiul că va sângera și el pentru o fată care nu poate fi a lui, dacă nu este atent.





Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




10 comentarii:

  1. Bună ziua
    Am urmărit primul episod . Şi nu mi-a plăcut . Dar cu acest rezumat îi mai dau o şansă , urmărind un alt episod . Am început să urmăresc serialul Arrow . Vă multumesc că aşa am descoperit un alt serial să-l urmăresc cu plăcere .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, George. Intr-adevar, Arrow si mie imi place mult. Cu toata traducerea uneori "jenibila". Desi episoadele sunt de regula bine traduse. Insa reign imi place pt ca are o abordare moderna a unor fapte petrecute candva. Mie serialele istorice imi plac, de obicei. Dar am patit si eu - ieri am vazut ep. 1 din Cei trei muschetari, serial nou, si nu am rezistat mai mult de un sfert de ora.

      Ștergere
  2. Bună seara
    În memoria lui Adrian Iovan şi Aura Ion . Am scris o poezie . Aş dori o părere sinceră . Cum vi se pare .
    Tăcere
    M-am născut ca să trăiesc . M-am născut ca să iubesc . Dar drumul meu s-a încheiat ! Cum aş putea uita , primul moment . Cum aş putea să regret . Când am făcut ce îmi place . Să fiu o pasăre în zbor . Să fiu acum un înger printre voi . Am învăţat să lupt . Am învăţat să am răbdare . Stînd că cu fiecare clipă . Am puterea să salvez o viaţă . Deşi acum am plecat . Vă las în urma mea . Iubirea mea , speranţa grea . Că mîine va fi bine . Acum totul e tăcere . Când mă uit ce las în urmă . Câte vise eu aveam . Câte clipe am perdut . Dar acum lumina ce mă cuprinde . Amintirile ce dispar în zbor . Cu fie care treaptă ce calc spre - cer . Şi ştiu că las în urma mea doar durere . Dar mai ştiu că acum e doar tăcere . . .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, George, este frumos si trist ce ai scris tu...

    Ai observat ca amandoi au acelelasi initiale ale numelor? A. I. ? Si ca Iovan vine de la Ivan care inseamna Ion?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă multumesc că va plăcut . Sincer îmi era teamă că m-am făcut de râs . Şi o să faceţi rezumatul pentru fie care episod la Reign ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa m-am gandit. Am fost rugata de un cititor de-al meu, pe facebook, dar atunci nu am inteles de ce. Dupa aceea am vazut ca episoadele de la 7 la 10 sunt eliminate si nu se gasesc decat fara subtitrare. De aceea m-am gandit sa le povestesc.

      Oricum, la un moment dat episoadele unui serial nu se mai gasesc pe net. De exemplu nu am mai gasit sezonul 1 la Vampire Diaries - eu acum l-am descoperit si m-as uita. Dar nu am la ce. In romaneste ma refer. Sigur ca daca-l gasesc, il urmaresc in engleza, nu e o problema. Dimpotriva, e un exercitiu bun pentru mine. Dar uneori vreau sa-mi fie si mie mai usor :)

      Asa ca nu e chiar un lucru rau sa scrii rezumatele unor seriale. Postarile scrise raman, pe cand fisierele video dispar...

      Ștergere
  5. Eu unu am doar net pe mobil . Şi tot ce urmăresc pe net în materie de filme sau seriale . Le urmăresc doar în limba engleză . Dar aşa cum spuneţi nu e un lucru rău , aşa ne ajută să învăţăm mai bine o altă limbă. Şi Jurnalul vampirilor , de mult am încetat să-l mai urmăresc . Mi se pare prea copilăresc . În acest moment urmăresc Urzeala tronurilor . Deşi sincer să fiu nu înţeleg mai nimic . Am ajuns la episodul 7 sezonul 1 . Poate voi avea şansa să citesc cartea lui George R R Martin , în vară .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am vazut nimic din Jurnalele Vampirilor, ma uit la The Originals/Fondatorii si mi s-ar parea interesant sa vad si continuarea, adica Jurnalele...

      Cu Urzeala Tronurilor de acord. Parca si eu am vrut sa-l urmaresc si nu m-a atras deloc. Nici nu mai tin minte cum era. Dar din cate stiu George RR Martin era scriitor SF, ce l-o fi apucat sa scrie mainstream? Or serialul este oarecum SF si nu mi-am dat eu seama?

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.