duminică, 23 martie 2014

Pensiunea domnitei Sophie




Pensiunea domnitei Sophie
La 40 km de Râmnicu Vâlcea, cum mergi spre Voineasa, pe DN 7, la 12 km după Brezoi, se află satul Săliștea și în apropiere, pensiunea domniței Sophie, o clădire cochetă, îngrijită, înconjurată de pădure, într-o zonă ferită de curenți de aer dar nepoluată și liniștită. Peisajul înconjurător recomandă pensiunea atât turiștilor în căutare de câteva zile departe de zgomotul și stresul vieții de zi cu zi, cât și iubitorilor de drumeții montane, obișnuiți cu potecile munților din zonă. Pensiunea domnitei Sophie, cotată cu 3 margarete și dată în folosință de cca 5 ani, este situată într-un peisaj privilegiat. Pe de o parte, în depărtare, se conturează relieful semeț, sculptat în cristalin al Făgărașilor, pe cealaltă, mai aproape, unduiesc coamele mai potolite ale munților Lotrului și Căpățânii, iar între ei, se întinde leneș depresiunea Loviștei, țara Loviștei, cum era cunocută cândva. Iar între munții cei mari, venind dinspre nord, își croiește defileu Oltul, mai molcom sau mai sălbatic, până când ajunge la larg, spre Cozia. Dar nu trebuie să pleci prea departe ca să contempli un spectacol neasemuit de frumos al naturii. Chiar în spatele pensiunii se află o coamă de munte unde curge o cascadă, frumoasă vara, dar mai ales iarna când apa îngheață și dăruiește privitorului o priveliște de un mister nedefinit.

Pensiunea domnitei Sophie
Așadar cine iubește frumusețea locurilor, splendoarea culmilor golașe sau împădurite și simte nevoia să se încarce cu energia curată a muntelui, are unde poposi preț de câteva zile, sau de un concediu întreg. Pensiunea domniței Sophie își întâmpină oaspeții cu ospitalitate și eleganță, oferă 15 spații de cazare în camere duble, o triplă și un apartament, toate camerele sunt mobilate simplu, într-o combinație de modern și accente tradiționale ale regiunii, sunt dotate cu baie proprie, televiziune prin cablu, acces la internet wireless. De asemenea există și alte facilități cu care gazdele, adică familia Grigoriță, își răsfață oaspeții care le calcă pragul: restaurant, bar, sală de agrement, iar afară sunt amenajate un foișor, un loc pentru pregătit o friptură la grătar sau mici, există spații de joacă pentru copii, chiar și o piscină.

Pensiunea domnitei SophiePensiunea domnitei Sophie
Împătimiții de istorie pot merge în împrejurimi, să viziteze un turn roman datând din anul 101 înainte de Hristos, ori mănăstirile celebre Cozia, Turnu ori schitul Cornet, alte obiective turistice în zonă sunt sălbaticele chei ale Latoriței, peștera Polovragi ca și mănăstirea cu același nume.

Pensiunea domnitei SophieTarifele camerelor pensiunii domniței Sophie pot să fie negociabile (pentru mai mult de 3 nopți de cazare) și puteți să vă alegeți camera pe care o doriți rezervată, pentru că la pagina de tarife cazare există poze cu fiecare cameră în parte (cifra camerei reprezintă un link către o fotografie). Astfel veți observa că pensiunea nu este asemeni acelor unități de cazare standard, cu camere identice, ci fiecare cameră are specificul ei și aspectul ei propriu, ceea ce spune multe despre gazdele noastre, care nu tratează pensiunea lor strict ca pe o afacere, ci ca pe un hobby. Acolo te simți ca acasă, ca între prieteni, alături de câinele Miki, de oamenii primitori din sat, de sătenii care vin la pescuit vara. Pensiunea domniței Sophie nu este doar un alt loc de cazare, ci o oază de liniște, de frumos, un alt fel de acasă.

Pensiunea domnitei Sophie

Toate acestea pe mine m-au convins să devin oaspetele pensiunii într-una din vacanțele mele, poate chiar în aceea din această vară. Peisajul locurilor și amabilitatea gazdelor sunt garanțiile că voi avea un concediu reușit.

Pentru mai multe informații și fotografii, intrați pe site-ul pensiunii. 
http://www.pensiuneadomniteisophie.ro/




3 comentarii:

  1. multumim mult de informatii cine stie ,poate ajungem si noi acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o zona superba, Brindusa, chiar merita efortul, chit ca stai in celalalt colt de tara.

      Ștergere
  2. Ce frumos ai descris peisajul in prima parte! Pe mine m-ai convins...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.