miercuri, 23 aprilie 2014

Suleyman Magnificul episodul 114 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 114

 

Valeria va rămâne însărcinată. Hurrem află dedesubturile divorțului sultanei Fatma. Mihrunisa este prinsă într-o intrigă a lui Mahidevran iar Mustafa se vede obligat să-i respingă sentimentele ca să n-o pună pe maică-sa într-o lumină proastă. Apoi este capturată de oamenii lui Hurrem și Rustem ... Intrigile lui Hurrem devin mai subtile. Ba chiar împiedică propriile planuri să se realizeze, dacă este cazul. Mihrunisa va fi salvată și adusă de Mustafa la capitală. Nurbanu este în închisoare, dar se află că a rămas gravidă. Între Selim și Baiazid apar disensiuni ...



Hurrem merge la sultan și-i spune că Baiazid se teme că nu-l iubește, iar Suleyman e de părere că Baiazid are un comportament inacceptabil, apoi, ținând o carte în mână, o roagă pe Hurrem să-i citească pentru că el nu mai vede bine.

Suleyman Magnificul episodul 112 rezumat
Barbarossa află că Rustem a ordonat măsuri de securitate suplimentare la palat și râde de el împreună cu Atmaca că și-a pierdut somnul. Ba chiar devenit ușor paranoic, Rustem o atacă până și pe doica fetei sale care venise să-i aducă lapte, crezând că și ea ar putea face parte din complot și ar putea să-i omoare fiica. Tașlîcalî îl informează pe Mustafa că Selim a ajuns cu bine la Manisa dar că oamenii nu-l vor, însă prințul crede că se vor obișnui cu timpul. Mustafa o vede pe Mihrunisa prin pădure și se arată îngrijorat pentru siguranța ei, dar ea îi răspunde că are o sabie cu ea, deși este evident că nu există o astfel de armă asupra ei.

Nurbanu devine favorită împreună cu alte kadîne. Cere să facă o baie și acolo află că Selim era preocupat de faptul că oamenii nu-l acceptă. Mihrunisa și Mustafa luptă cu săbiile și prințul își dă seama că fata mânuiește foarte bine sabia. Baiazid merge la rugăciunea de vineri să-l vadă pe tatăl său la stăruința lui Cihangir. Suleyman se bucură când îi vede pe cei doi fii mai mici ai săi înțelegându-se bine și râzând. Pe parcursul rugăciunii Barbarossa cere să-l vadă pe Rustem, iar acesta se întreabă de ce i-o fi dus dorul bătrânul marinar. Fatma vorbește cu Huricihan despre ceea ce simte aceasta pentru Baiazid și sultana o învață că bărbatul este tot bărbat chiar dacă are rang important, până la urmă tot de o femeie va asculta.

Mihrimah o întreabă pe Hurrem despre Valeria iar sultana îi răspunde că acum, dacă a apucat să lupte cu această armă, nu mai poate da înapoi. Valeria este din nou pregătită pentru sultan și Fatma o ajută să ajungă în iatacul acestuia. Afife o vede pe kadînă intrând și o avertizează pe sultană că este periculos ceea ce face, pentru că se poate lăsa cu vărsare de sânge, dar Fatma îi spune că atunci când intervine ea nu poate fi vorba de sânge, ci doar de dragoste. Suleyman îl atenționează pe Rustem că a auzit cum oamenii vorbesc că tratează diferit pe bogați față de cei săraci, la care Rustem spune că sunt minciuni, dar dacă există plângeri, va judeca el însuși cazurile respective. 

Selim revine la sentimente mai bune când vede că oamenii îi trimit daruri. Însă ele sunt trimise din porunca lui Nurbanu, care este de altfel și avertizată de un agă, că dacă se va afla adevărul, vor fi mulți în pericol. Pe de altă parte, soția celui ucis în piață vrea să ajungă la Selim și cum nu este lăsată, amenință că se va plânge cadiului. Huricihan se întâlnește cu Baiazid și îi spune că e bucuroasă că nu a plecat la Manisa, pentru că astfel a avut ocazia să-l cunoască. Apoi, luându-l prin surprindere, îl sărută. Huricihan îi povestește Fatmei ce s-a petrecut, iar sultana o sfătuiește pe fată ca acum să aștepte să vadă ce va face Baiazid, odată ce scânteia a fost aprinsă. Dincolo, la palatul prințului Mustafa, Mihrunisa o anunță pe Mahidevran că pleacă, deoarece nu vrea să-i pună în pericol viața prințului. Mahidevran o întreabă dacă așa de mult îl iubește pe fiul ei și Mihrunisa îi spune că pe prinț toată lumea îl iubește.

Suleyman Magnificul episodul 112 rezumat
Rustem este invitat la cină de către Ali aga, unul dintre oamenii lui Ibrahim, pe vremuri. Ali se arată foarte ofensat când Rustem cere unui însoțitor din garda personală să guste mâncarea, iar Rustem pleacă de la masă enervat, cerându-i apoi părerea lui Barbarossa despre cine ar putea să-l demită pe Ali aga. Între Suleyman și Baiazid are loc o conversație despre tată și fiu, rege și prinț. Anumite nelămuriri rămân între cei doi, așa că Baiazid alege să plece. Hurrem îi cere lui Mihrimah să-l calmeze pe fratele său, dar acesta este deja văzut ieșind din palat de către Afife. Suleyman află despre incidentul cu Ali aga de la Matrakcî și convoacă o ședință de consiliu. Îl numește pe Barbarossa investigator principal spre furia lui Rustem. Din camera secretă, Hurrem ascultă tot ceea ce se vorbește în sala de consiliu.

Mihrunisa vede în pădure o întâlnire a spionilor lui Rustem iar aceștia o văd pe ea la rândul lor și vor încerca s-o omoare, dar Atmaca o salvează. Când Mustafa află despre acest lucru, îi cere fetei să părăsească Amasya. Mihrunisa îi spune că și dacă pleacă, inima ei rămâne acolo, cu el. La palat, Hurrem ia micul dejun cu Suleyman după o noapte petrecută împreună. Afară, Valeria cere să intre la sultan dar nu este lăsată. Atunci intervine Fatma și intră anunțând triumfătoare că Valeria este însărcinată! Suleyman este foarte încântat de veste, dar Hurrem trimite priviri ucigătoare către Fatma...

Suleyman mângâie fericit abdomenul kadînei Valeria. Fatma îl felicită că va avea încă un moștenitor, poate chiar un băiat. În acest timp Hurrem, nervoasă, țipă la Fahrie că nu trebuie să se mai nască nici un alt prinț în acest palat. Rustem îi cere lui Aziz aga, care l-a salvat în trecut, să-l apere de dușmani și că trebuie neapărat pus cineva din anturajul șefului ienicerilor să-i informeze despre mișcările acestuia. Aziz îl asigură că se poate găsi un ienicer de încredere care să fie spion pentru ei. Ali aga, șeful ienicerilor, îi spune lui Barbarossa că marele vizir este foarte speriat de cele recent întâmplate. Mihrimah îl vede pe Aziz și se întreabă ce caută el acolo. Rustem îi explică soției lui că Aziz este acolo pentru protecția lor. Mihrimah se miră că a devenit atât de precaut deodată și că nici nu mai doarme și nici nu mai mănâncă de la o vreme. Rustem îi spune atunci despre faptul că a fost amenințat cu moartea în scris.

La Amasya, Mustafa stă de vorbă cu Mihrunisa și o laudă pentru știința mânuirii sabiei, însă nu și pentru mânuirea arcului. Tânăra fată îi spune că nu a adormit bine în noaptea precedentă, iar prințul îi amintește vorbele ei, în care spunea că și dacă va pleca, inima ei rămâne în Amasya. Mihrunisa zâmbește în timp ce Atmaca îi păzește pe cei doi fără să își facă simțită prezența. Dar Mahidevran îi cere kadînei Fidan s-o păzească la rândul ei pe Mihrunisa, pentru că ea lângă prinț, înseamnă să pui focul lângă pulbere. Când Fidan observă că Mihrunisa e de mult timp în preajma prințului, Mahidevran răspunde că ar vrea s-o vadă plecată cât mai curând posibil.

Fatma îi poruncește bătrânei Afife să împartă gogoși în harem anunțând că Valeria este însărcinată, veste de care Afife se miră foarte tare, apoi o avertizează pe intendentă că dacă Valeria pățește ceva, ea va fi considerată răspunzătoare. Hurrem îl întreabă pe Sumbul cum de a rămas însărcinată Valeria, iar acesta îi spune că Fatma l-a păcălit de câteva ori pe bostangiul de la ușa sultanului și a băgat-o pe Valeria în iatac. În acest moment Hurrem decide că este cazul să scape de Fatma. Barbarossa îl informează pe Suleyman că într-adevăr, oamenii se plâng de deciziile marelui vizir Rustem, dar asta s-ar putea datora faptului că este deocamdată neexperimentat în acest post.

sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 110, 111, 112, 113, Kanal D.



28 de comentarii:

  1. Spor la treaba si multumesc pt ceea ce faci.Succes in continuare.Rep.M.( Irina) (h)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wăt?Ce face Sumbulică?!?Se presupunea că este eunuc.Dragostea,nu-i așa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eunuc este, cu adevarat. Da' tipa aia cica nu-i pasa, il iubeste si-asa... o fi dom'ne, ca prea-l pupa cu foc! :D

      Ștergere
    2. Eu altceva ma-ntreb: ce fel de abracadabra e asta, ca Sumbul ar trebui sa fie mai batran decat Suleyman, ca doar Sumbul era deja nush ce pe-acolo prin harem cand Suleyman devine sultan. Adica nu-mi imaginez ca un pustiulache de eunuc de vreo 16 ani capata oarece functie in harem.

      Deci cum vine iubirea asta Sumbuleasco-cevhereasca la varsta lui, care pe vremea aia, acum' 500 de ani, era de-a dreptul batranete? Si nici macar producatorii nu l-au facut sa imbatraneasca. Sumbul e vesnic la fel ca in primul episod, cu toate ca ar avea cam 55-60 de ani, nu?

      Ștergere
  3. Sumbulica...Ce amuzanta esti Daria

    RăspundețiȘtergere
  4. cate episoade mai are serialul?ms

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru postari.Imi pare rau ca s-a trecut fara nici o explicatie peste disparitia lui Hurem .O data cu aparitia celei noi nu mai mi se pare ca e la fel.Parca a disparut mirajul.Sultanul e aproape la fel...pacat ca un serial asa bun la inceput acum e facut mai de mantuiala.
    Apreciez mult munca ta si,chiar recunosc ca prefer sa citesc ce se intampla si mai pierd din serial ca nu mai mi se pare la fel de fascinant acum.Ina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ina, si eu am ramas usor dezamagita. Am vazut partial episoadele 111 si 112 si am senzatia ca Vahide o imita pe Meryem in unele gesturi si mimici ale feței. Probabil ca personajul trebuia sa aiba o oarecare continuitate, sa semene Hurrem creionata de Meryem cu aceea intruchipata de Vahide, dar parerea mea este ca Gordum nu se potriveste in rol. Nu inteleg de ce au ales-o pe ea. Chiar nu or fi gasit o actrita mai temperamentala? Nu mi se pare deloc potrivita in rol, Vahide Gordum.

      Ștergere
  6. Eu nu stiu , mi se pare o idee rea ca au bagat inca o cadana, parca lucrurile se repeta , e aiurea...Acum cu atatea personaje disparute filmul nu mai are farmec

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dilara, nu stiu ce sa zic, nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea atata vreme cat nici nu ma mai uit la serial dinainte de vacanta de iarna. Insa ma gandesc ca probabil actiunea serialului trebuia schimbata in asa fel incat sa se potriveasca cu noua Hurrem. Desi din pacate asta a insemnat niste intamplari care nu au existat in istorie, din cate am inteles.

      Ștergere
  7. multumim pentru postari....:) ar trebui, zic, sa-ncercam s-o apreciem pe noua Hurrem....Vahide e o mare actrita a Turciei....si-ar trebui apreciata! noi ne-am invatat cu Hurrem cea veche....dar credeti-ma, daca aratau fix ca personajele din istorie, Hurrem ar fi fost mult mai urata!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai dreptate Oana.Imi plac mult rezumatele pe care le faci si pana ma voi obisnui(oare?) cu noua Hurem prefer rezumatele tale.Nu contest faptul ca noua Hurem e foarte cunoscuta si indragita in Turcia,dar asta nu inseamna ca ei i se potrivesc chiar toate rolurile.Te pup, Oana si spor in tot ce faci.Ina

    RăspundețiȘtergere
  9. heei mie imi place de vahide , bine nu e ca hureem cae veche ! dar decat deloc mai bine asa ! cand pui urmatorul rezumat ! multumesc foarte mult pt. ce faci pt. noi cititori al acestor seriale!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se da si episodul din seara asta il voi pune pe urmatorul. Sa le decupez mai intai din postarea aia luuunga de vreo 3 episoade.

      Ștergere
  10. pt. mine vahide e o actrita minunata mi-a placut mai mult de ea in feriha decat in suleyman!

    RăspundețiȘtergere
  11. http://suleyman-magnificul-personaje-poze.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. "Cinhangir găsește într-o carte o scrisoare de-a lui Huricihan și își dă seama că este îndrăgostită, însă se întristează când își dă seama că nu pe el îl iubește și atunci arde scrisoarea"

    La cine se refera Cinhangir , cand spune asta ?


    (Elisa)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cigangir crede ca Huricihan e indragostita de el (cand citeste scrisoarea, dar imediat dupa aceea se gandeste ca el este urat si ca e imposibil ca obiectul iubirii verisoarei lui sa fie el.)

      Asa este rezumatul de pe Halit Ergenc fans passionated pe facebook.

      Ștergere
    2. Dar lui Huricihan ii place de Baiazid, dar nu cred ca lui Baiazid ii place de Huricihan.
      P.S-multumesc de raspuns

      (Elisa)

      Ștergere
    3. Ba da si lui Baiazid ii place de Huricihan.

      Ștergere
  13. Bună ziua!Fără supărare,dar am și eu o întrebare.Când postați rezumatul episodului 115? :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nici o suparare, rezumatul episodului 115 asa cum va fi la Kanal D sunt sigura ca este deja postat. In articolul despre episodul 113 sunt de fapt vreo 2 sau 3 episoade descrise acolo. Doar trebuie sa fac eu niste decupaje la acel articol in cursul zilei de astazi.

      Ștergere
  14. cand revine adevarata hurem?

    RăspundețiȘtergere
  15. niciodata nu o sa revina in serial

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.