duminică, 4 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 116 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 116

 

Rustem încearcă să-l șantajeze pe Barbarossa, miza fiind eliberarea Mihrunisei. Fatma e nevoită să plece de la palat. Mihrunisa e salvată de Mustafa. Hurrem uneltește împotriva Valeriei.



Apoi Mihrunisa pleacă în pădure și după ce se îndepărtează e prinsă într-o ambuscadă și capturată (intriga lui Hurrem și a lui Rustem ca să-l atragă pe Mustafa într-o nouă cursă). Hurrem o privește pe Valeria primind un trandafir de la Suleyman, apoi merge să viziteze mormântul lui Mehmet și meditează asupra lui ca și cum o parte din ea ar fi murit odată cu el.

Suleyman Magnificul episodul 116 rezumat
Suleyman are o viziune în timp ce citește o carte, în care Mustafa vine în capitală în fruntea unei flote și atacă palatul. Ca să se liniștească, cere s-o vadă pe Valeria, iar Hurrem auzind așa ceva, se enervează și îi prezice puține zile fericite în harem. Fatma discută cu Gulfem despre refacerea mariajului ei și îi spune kadînei că dacă Hurrem l-a adus pe fostul ei soț ca s-o scoată din palat, ea va profita de ocazie și va face în așa fel încât să rămână. La Manisa, Selim o ia la întrebări pe Nurbanu legat de persoana care i-a permis să iasă afară din harem. Nurbanu nu recunoaște și nu învinovățește pe nimeni, apoi cade în genunchi și îi cere lui prințului s-o omoare pt că ea nu poate trăi fără dragostea lui. Dar pentru o vreme, Nurbanu rămâne în închisoare ...
Suleyman Magnificul episodul 116 rezumat
Rustem crede că Barbarossa va putea fi convins, acum că fiica lui e captivă, să spună sultanului că el nu are nimic de-a face cu conflictul ienicerilor, dar Hurrem îi răspunde că marinarul e un om viclean și nu poți ști niciodată ce are în minte. Yavuz îl liniștește pe Barbarossa spunându-i că Mihrunisa este sub protecția prințului Mustafa, dar acesta îl pune la curent cu noutățile, că fata lui e captivă și că Rustem i-a cerut ca în schimbul eliberării fiicei lui să-i spună lui Suleyman că el (Rustem) nu are nici o vină în conflictul cu ienicerii, ci că Ali aga este vinovat și că ceea ce s-a întâmplat era planul lui Mustafa. Barbarossa este într-o mare dilemă acum, pus între iubirea pentru fiica sa și loialitatea pentru prinț. Mustafa o anunță pe Mahidevran că i-a spus Mihrunisei că nu poate fi nimic între ei și că o va trimite la capitală, ceea ce o bucură pe sultană.

Fenerizade îl anunță pe Suleyman că EbuSuud nu poate fi prieten cu Rustem pe numele căruia curg plângerile datorate unor favoruri pe care le face. Suleyman îi trimite vorbă că Rustem fiind Marele Vizir iar EbuSuud doar un membru al consiliului, trebuie să facă un efort să aibă relații amiabile cu șeful său. Barbarossa îl anunță pe Ali aga că are o zi la dispoziție s-o salveze pe Mihrunisa, fără să-i pună în pericol viața prințului Mustafa. Atmaca îl avertizează pe prinț să nu se amestece în răpirea fiicei marinarului.

Până la urmă Fatma se vede nevoită să plece de la palat iar Valeria se teme pentru viața ei, pe bună dreptate pentru că Hurrem deja îi poruncise lui Sumbul să scape de ea. Fatma și Mustafa pașa se acuză unul pe celălalt de relații extraconjugale. Sumbul o vede pe o femeie din piață (care se îndrăgostise pe loc de el neștiind că este eunuc) în harem și este uluit. Ea îi mărturisește că a venit acolo pentru el, pentru că l iubește și nu-i pasă că este eunuc. Sumbul o alungă dar face asta cu multă durere în suflet.

Suleyman Magnificul episodul 116 rezumatHuricihan îi scrie lui Baiazid. Acesta vine la Manisa împreună cu prietenul său, Lala și, mergând incognito printre oameni cere să i se povestească despre întâmplarea din piață. Un neguțător îi spune că Selim, fiul vrăjitoarei rusoaice era beat, și din cauza asta s-a petrecut totul. Baiazid se enervează dar Lala îl determină să se stăpânească și să nu se dea de gol. Selim află de la femeia celui omorât că Nurbanu a discutat cu ea și i-a promis că va avea grijă de ea și de copiii ei dacă-și retrage plângerea. Selim o ascultă surprins pe femeie cum o laudă pe Nurbanu.

La palat, Hurrem o cheamă pe Valeria în apartamentul ei. Aceasta refuză invitația, dar Fahrie îi spune că dacă sultana i-ar fi dorit răul, o făcea de mult și fără s-o invite la ea în cameră. Atunci Valeria acceptă și cât timp discută cu Hurrem, o servitoare îi pune ceva în medicamentul Valeriei. Barbarossa îi cere lui Suleyman să-l lase să se retragă din activitate pentru că are probleme de sănătate. Sultanul este mirat de cele auzite și cere ca marinarul să fie consultat de medicul său personal. Atunci Barbarossa insistă că se simte obosit și că nu-și mai poate îndeplini obligațiile. Apoi îl vedem pe Yavuz informându-l pe bărbatul cu glugă despre retragerea lui Barbarossa.

Suleyman Magnificul episodul 116 rezumatHurrem discută cu Fatma despre nuntă și află de la aceasta că nu va mai avea loc în iarnă, așa cum era planificat, ci la primăvară. Sultana este surprinsă de această hotărâre luată de Suleyman fără s-o întrebe și pe ea. Cinhangir găsește într-o carte o scrisoare de-a lui Huricihan și își dă seama că este îndrăgostită, însă se întristează când își dă seama că nu pe el îl iubește și atunci arde scrisoarea. Selim află despre venirea lui Baiazid și când se întâlnesc îl dojenește pentru că a vrut să afle ce se petrece de la oameni și nu de la el, fratele lui. Apar unele diferențe de vederi între cei doi frați și când Baiazid îl întreabă despre cadourile primite drept mită, Selim îi atrage atenția că a plecat din sangeac fără să anunțe capitala și asta ar putea fi considerată o trădare.

Hurrem îi scrie lui Jall Mahmud (prin Sumbul) și îi spune s-o rețină pe Mihrunisa până când va avea loc pensionarea lui Barbarossa, mișcare convenabilă pentru toată lumea. Apoi, după o discuție cu Suleyman, înțelege că acesta își dorește un copil în locul lui Mehmet și îi spune Fahriei să meargă la Valeria și s-o împiedice să bea medicamentul pt că-i va face rău. Sumbul o vizitează pe Cevher, femeia din piață, și rămâne împreună cu ea să doarmă. Cevher se trezește la un moment dat și găsește scrisoarea de la Hurrem pentru Jall pe care o citește.

La Manisa Nurbanu este inconștientă într-o celulă a închisorii. Pentru că nu i-a implicat pe paznicii haremului unul din ei se oferise s-o ajute să evadeze și să ajungă la Veneția, dar ea îi spusese că-l iubește pe Selim. Când își revine, Selim merge și o anunță că este însărcinată. Atmaca și Yavuz o găsesc și o salvează pe Mihrunisa.


finalul episodului va fi stabilit după ce va fi difuzat la Kanal D.

sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 112, 113, 114, 115 Kanal D.

6 comentarii:

  1. Oana, primul fragment face parte cu siguranta din ep 115(l-a dat in promo-ul episodului) .. Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce se poate, dar o sa-l modific dupa ce il da la tv. Am incercat sa decupez episoadele la 95 de minute fiecare, adica sa fiu pe aproape de Kanal D, sa nu mai am cate 3 episoade intr-un singur articol.

      Ștergere
  2. Foarte frumos.Mulțumim pentru ceea ce faceți.

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,Când își revine, Selim merge și o anunță că este însărcinată. Atmaca și Yavuz o găsesc și o salvează pe Mihrunisa. " face parte din episodul 117 . Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.