luni, 26 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 122 (114 turcesc)

 

Suleyman se supără pe Selim pe care-l găsește beat. Valeria este omorâtă de Nurbanu. La fel ca Mustafa, Baiazid se gândește să se însoare în secret cu Huricihan. Sumbul e liber și părăsește palatul. Mustafa primește un caftan otrăvit de la Suleyman.   

Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 123

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat
Mustafa îi scrie lui Baiazid și îl invită la Amasya, iar acesta alege să meargă chiar dacă știe că face o greșeală. Fahryie o consolează pe Hurrem făcând-o să creadă că relația ei cu sultanul se va îmbunătăți. Suleyman se pregătește de călătorie. Sumbul este deprimat și răvășit după fapta săvârșită. După ce își deschide inima în fața sultanei Hurrem, îi cere să-l pedepsească, pentru că el nu mai poate suporta durerea interioară, dar ea nu-l pedepsește ci îi va garanta libertatea. În noaptea aceea Hurrem visează că merge la Suleyman dar acesta nu o aude și nici nu-i vorbește, ba chiar pare să nu o vadă. Atunci ea strigă la el și se trezește speriată. Merge în camera lui, dar i se spune că sultanul nu este acolo ci că a plecat la Manisa împreună cu Nazenin.  Suleyman ajunge la Manisa și îl găsește pe Selim beat, distrându-se. Îl ceartă și îi reproșează că a avut încredere în el, dar acum vede că acuzațiile aduse de frații lui și de alte persoane de fapt, sunt reale. În acest timp în capitală Rustem și Hurrem se bucură că intrigile lor împotriva lui Mustafa reușesc: cea mai nouă, oamenii lor îi determină pe cei din Amasya să strige pe străzi că Mustafa este viitorul sultan. Astfel, cei doi complici de rang înalt, au cale liberă să-l facă pe Suleyman suspicios și chiar să organizeze o trădare împotriva acestuia. Rustem primește niște scrisori care atestă cele ce se petrec la Amasya iar el se pregătește să meargă la Manisa să-i arate sultanului mesajele. Mihrimah se întreabă de ce trebuie Rustem să plece personal la sultan. Rustem îi răspunde că-l preocupă soarta fraților ei din moment ce Mustafa este numit de către oameni "viitorul sultan". După aceea, Mihrimah îi va spune lui Hurrem despre faptul că Cihangir este foarte atașat de Mustafa și că știe tot ceea ce se întâmplă n legătură cu el în palat.  Hurrem promite să ia măsuri ca Cihangir să nu mai fie de partea fratelui vitreg.

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat
La Manisa, Valeria/Nazenin cere să fie găzduită într-o cameră care a fost cândva a lui Mahidevran și în care acum locuiește Nurbanu, pe motiv că ea este o sultană, pentru că are copil cu un sultan, pe când Nurbanu e o nimeni și are copil cu un bețiv. Cihangir îi scrie lui Mustafa și îl informează despre scrisori. Selim crede că totul s-a sfârșit, dar la îndemnul lui Nurbanu, îi cere iertare tatălui său apoi jură să nu mai pună picătură de băutură în gură. Suleyman nu prea îl crede. La palat, Afife nu vrea să creadă că Sumbul este liber, iar acesta nu știe ce să facă cu libertatea sa și nu se simte confortabil cu noua sa viață. Sokollu nu acceptă să fie de partea sultanei Fatma și îi răspunde că pe el nu-l interesează decât ceea ce spune Suleyman și nu va face nici o altă înțelegere cu nimeni altcineva. Fatma îi avertizează că a început decăderea lui Rustem și că nici sultana Hurrem nu mai are încredere în el, astfel că, având în vedere că nici Mihrimah nu-l iubește, este de ajuns ca ea să-i spună de 3 ori că divorțează și totul s-a terminat pentru Rustem.

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat
Sumbul își ia rămas bun de la Hurrem și Mihrimah care-i spune că haremul nu va mai fi la fel fără el. Baiazid ajunge la Amasya și îi este recunoscător lui Mustafa care i susține iubirea pentru Huricihan. La Manisa Suleyman își botează nepotul punându-i numele de Murat iar Nurbanu îi mulțumește. A doua zi, sultanul deghizat în om de rând, merge în piață șă se întâlnească cu femeia negustorului ucis de Selim. Află de la aceasta că Selim a redeschis cazul în justiție, dar că i-a dat o casă și bani să poată să-și ducă traiul ea și copiii ei. Suleyman îi dă și el o pungă cu galbeni spre surprinderea femeii. Hurrem îi scrie mesaje sultanului despre cât de singură se simte ea fără iubirea lui. Baiazid se hotărăște să se însoare cu Huricihan și îi spune lui Mustafa să nu se împotrivească. Prințul îi răspunde că nu are cum, tocmai el, să se împotrivească la așa ceva. Atunci Baiazid află că Mustafa e însurat cu Mihrunisa și că ea este însărcinată. Frații hotărăsc că despre aceste lucruri Suleyman nu trebuie să afle.

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat
La Manisa, Nurbanu are poruncă de la Hurrem s-o omoare pe Valeria și exact asta face, aruncând-o de pe un balcon, apoi spunând tuturor că a fost un accident, că balustrada a cedat. Suleyman este șocat de veste și o ia în brațe pe micuța Razyie încercând s-o liniștească. Rustem se bucură când află despre cele întâmplate. Cere o audiență la sultan și îi prezintă scrisorile incriminatoare la adresa lui Mustafa. În același timp, mesajul lui Cihangir ajunge la Mustafa și acesta poruncește o anchetă ca să vadă cine sunt aceia care strigă pe străzi că el va fi viitorul sultan. Apoi Atmaca îl informează și că Rustem este la Manisa. Suleyman citește scrisorile încruntat, apoi, deghizat, pleacă prin pădure la locul în care cândva îngropase caftanul otrăvit trimis de tatăl său, Selim I. La palat are loc un schimb ironic și acid de replici între Cihangir și Mihrimah pe tema intrigilor cuplului Hurrem-Rustem, pe care Mihrimah le acceptă tacit.

Baiazid sosit în sangeacul Kutahya o prezintă tuturor pe Huricihan drept sultană. Suleyman sosește în grabă la palat în capitală și nu vrea să vadă pe nimeni. Fatma află despre moartea Valeriei și își dă seama că Hurrem a poruncit așa ceva.

sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 118, 119, 120, 121, Kanal D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.