joi, 12 iunie 2014

Mierea si beneficiile ei cosmetice




Mierea si beneficiile ei cosmetice
Mierea a fost folosita de oameni de secole pentru mentinerea sanatatii si tineretii pielii. Una dintre cele mai frumoase femei din lume, Cleopatra, se zice ca aplica o masca din miere in fiecare dimineata si facea bai de lapte cu miere pentru a-si mentine tineretea si sanatatea. Dar ce-i asa de uimitor la acest produs, mierea? Ati observat ca mierea nu are nevoie sa fie pusa la frigider ca sa se pastreze? Nici nu trebuie pentru ca ea este un veritabil energizant natural care contine o mare cantitate de antioxidanti, enzime, minerale, vitamine si amino-acizi care regenereaza celulele si reduc inflamatiile.

Asadar, mierea este un ingredient important in produsele cosmetice de azi, pentru urmatoarele motive: are proprietati antibacteriene, reduce infectiile, trateaza acneea, este antiseptica - diluata cu apa produce un agent antimicrobian, curata pielea de impuritati, este un bun emolient, dupa aplicare pielea fiind supla si fina, protejeaza tenul de razele solare, ajuta la regenerarea pielii, este un remediu natural impotriva ridurilor, incetineste procesul de imbatranire.

In continuare va ofer cateva retete de masti cosmetice cu miere, de facut in casa, pentru diferite tipuri de ten:

Energizant cu miere si propolis


1. Masca cu sare si miere a Cleopatrei (pentru orice tip de ten): o lingura de miere pura, organica, gen miere Sabadus, o lingurita de sare gema/grunjoasa ori marina, cateva picaturi de ulei de masline. Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o crema omogena care se aplica pe fata spalata si umeda, cu miscari circulare usoare, evitand zona ochilor. Se mentine pe piele timp de 15 minute apoi se indeparteaza cu apa calda. Pielea ramane neteda si fina, dar daca este nevoie, aplicati o crema emolienta.

2. Impotriva acneei: la masca de mai sus adaugati 5 picaturi de tinctura de propolis. Faceti tratamentul timp de 2-3 luni si veti vedea ca urmele acneei vor disparea.

3. Pentru tenul gras: o lingura de miere Sabadus se amesteca cu o lingurita de zeama de lamaie. Se aplica masca pe tenul umed evitand zona ochilor. Se indeparteaza cu apa calduta dupa 10 minute. Se foloseste impotriva acneei si a punctelor negre care ies cu usurinta dupa aplicarea acestei masti. Zeama de lamaie indeparteaza grasimea in exces si are rol astringent.

4. Pentru tenul cu pori deschisi (gras sau mixt): 2 linguri de iaurt se amesteca cu 2 lingurite de miere Sabadus. Se aplica masca pe tenul curat si umed evitand zona ochilor. Se indeparteaza dupa 10 minute cu apa calduta. Iaurtul inchide porii iar mierea calmeaza pielea si o catifeleaza.

5. Pentru tenul uscat: amestecati 2 lingurite de miere Sabadus cu 2 linguri de pulpa de avocado pana la omogenizare. Aplicati masca pe tenul curat si umed evitand zona ochilor apoi indepartati cu apa calduta dupa 10 minute. Avocado este o sursa de uleiuri naturale iar in combinatie cu mierea hraneste pielea si da stralucire tenului uscat.

Mierea si beneficiile ei cosmetice
Iar acum, la sfarsitul acestui articol, daca tot am vorbit despre miere si foloasele ei pentru infrumusetare, domnisoarele si doamnele care au grija de tenul lor au grija si de silueta lor. In ultima vreme s-a demonstrat stiintific ca o cantitate mica de sirop de catina luata zilnic ajuta la mentinerea siluetei deoarece impiedica formarea de tesut adipos suplimentar. Astfel, impreuna cu o dieta usoara, siropul de catina ajuta persoanele cu surplus de greutate sa slabeasca sanatos si constant.

Mierea, propolisul, siropul de catina ca si alte produse naturale, organice si sanatoase le gasiti la noul https://www.mieresabadus.ro/magazin-miere/, de unde puteti cumpara online produse apicole si naturiste. Iar daca ati folosit mierea in diverse formule pentru tenul dv. astept comentarii pe aceasta tema.

Atentie: produsele apicole nu trebuie folosite de persoanele cu alergie la miere, propolis sau laptisor de matca.

7 comentarii:

  1. Si eu folosesc masca de miere, dar amestecata cu galbenus de ou. De aceea cu sare nu stiam! Multumesc pt articol, Oana!

    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, pentru tenul sensibil, usor uscat, e ideala masca de galbenus cu miere, am uitat-o, neah! :P

      Ștergere
  2. In Germania amestecam mierea cu bere si o aplicam pe par. Ca o masca de par, ca tot vorbisi de masti.
    Pot procura miere Sabadus si in strainatate sau doar prin cineva din tara?

    Dankeeeeeee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mișule, vorbesti serios? :))) nu mi-ar fi dat prin minte!

      Da, se poate, se plateste prin PayPal si ajunge la destinatie cu Atlasibul.

      Ștergere
    2. Eu as bea Berea aia, cu sau fara miere...

      Ștergere
  3. Eu am folosit mierea si pentru cearcane si a dat rezultate bune. Recomand.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.