vineri, 6 iunie 2014

Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat







Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 126 (117 turcesc)

 

Selim vine la palat ca locțiitor în locul lui Mustafa. Mihrimah țese o intrigă împotriva sultanei Fatma care duce la posibilitatea căsătoriei ei cu Elkas, lucru care este susținut de Rustem. Un gardian al palatului îl informează pe Mustafa că Elkas nu e cine pare a fi și că Suleyman nu ar trebui să plece în campanie.



Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat
Rustem își dă seama că scrisoarea primită de Mihrimah ar putea fi scrisă de Elkas și pune iscoadele să-i urmărească fiecare pas și să afle cine a trimis mesajul. Mustafa o anunță pe Mahidevran că este pregătit de plecare, dar sultana îi cere să se mai gândească dacă dezvăluie acum căsătoria cu Mihrunisa, ca să nu strice relația cu Suleyman. În scurt timp prințul primește o scrisoare de la tatăl său în care acesta îi spune că nu mai are încredere în el și că niciodată nu va mai avea de acum încolo ... și să nu mai vină ca locțiitor pentru că nu merită acest post, apoi îi urează să le dea Dumnezeu sănătate, lui, Mihrunisei și copilului Mehmet, acolo, la Amasya. În locul lui Mustafa îl numește pe Selim locțiitor. Acum, la Amasya toată lumea se gândește cine ar fi putut să trădeze, și Mahidevran e de părere că Baiazid a fost cel care l-a înștiințat pe Suleyman despre căsătoria secretă a lui Mustafa. Baiazid când află cele întâmplate, se întreabă ce joc a fost jucat pe la spatele lui Mustafa de l-a făcut pe Suleyman să se răzgândească, ceva ce el niciodată înainte nu mai făcuse.

Suleyman Magnificul episodul 125 rezumatDin nou îl vedem pe Sumbul, în piață, plângându-se unui cunoscut că se plictisește fără îndatoririle sale și că se gândește să se apuce de comerț. Tocmai atunci vede un nou produs care are o aromă foarte plăcută dar boierul cu care stă de vorbă îi spune că nu-i trebuie nimănui așa ceva. În schimb Sumbul se simte atras de mirosul ... cafelei. Suleyman, la palat, este ocupat cu treburile statului înainte de campanie. Sumbul, acasă la el, încearcă să facă o cafea când, spre surprinderea lui îl vizitează Hurrem, care vine la el să se sfătuiască în privința problemelor ei de familie. Când se întoarce la palat, stă de vorbă cu Mihrimah care o anunță că nu se va răzgândi în ceea ce privește divorțul de Rustem, ci acceptă să aștepte până la întoarcerea din campanie dar pune o condiție: dacă în viitor se va mai îndrăgosti, să fie lăsată să se căsătorească, indiferent cine ar fi persoana respectivă.

Mustafa este informat de Atmaca despre faptul că Suleyman a aflat de căsătoria lui dintr-o scrisoare venită de la Kutahya. Prințul nu crede că Baiazid e cel care a trădat, dar Tașlicalî spune că poate între timp, fratele său vitreg a devenit lacom de putere. Sultana Fatma află cu mare satisfacție de la Cihangir despre dorința lui Mihrimah de a divorța, și discută despre cele întâmplate cu Mustafa. Selim îi trimite cadou lui Suleyman un cal pur-sânge arab. Dimitris, soțul amantei lui Selim, îi cere acestuia și mai mulți bani în schimbul tăcerii, dar Selim îl amenință cu moartea. Atunci Dimitris spune că dacă l-ar omorî, Nurbanu s-ar duce imediat la cadiu. Văzând curajul bărbatului, Selim se gândește dacă nu cumva frații lui l-au pus pe Dimitri să ceară bani și să spună cele ce le-a spus.

Fatma merge la sultan și îi spune despre intenția de divorț a fiicei lui, întrebându-l oare de ce Hurrem nu i-a spus despre asta. Hurrem intră întâmplător în acel moment, iar Suleyman o ia la întrebări. Ea răspunde că acum sunt probleme între Rustem și Mihrimah, dar probabil cu timpul ele se vor rezolva. Apoi Hurrem și Fatma se iau la ceartă până când Suleyman o cheamă pe Mihrimah să o întrebe ce se întâmplă, iar ea spune că a fost mereu tristă și nefericită pe parcursul acestei căsnicii. După aceea Fatma are o întâlnire secretă cu prințul Elkas, care îi dezvăluie că se simte urmărit de Rustem, după care îi spune într-un poem cât de mult o iubește. Fatma este flatată, dar pleacă.

Suleyman Magnificul episodul 125 rezumat
Mustafa îi scrie lui Baiazid despre faptul că sultanul a aflat de căsătoria lui dintr-o scrisoare venită de la Kutayha. Baiazid se repede la Lala și îi cere explicații. Acesta recunoaște că el a scris și trimis mesajul, dar spune și că Huricihan i-a spus lui Hurrem despre căsătoria lui Mustafa ca să n-o trimită la Beyhan. Huricihan, presată de Baiazid să spună adevărul, recunoaște până la urmă că așa a fost. Atunci prințul îi reamintește că Mustafa i-a ajutat să se întâlnească pe ascuns și că în nici un caz nu trebuia să facă așa ceva, apoi o alungă spunând că nu mai vrea s-o vadă vreodată.

Mihrimah îi spune sultanului că ea ar vrea să aibă o iubire așa cum a avut el cu Hurrem și că tot ceea ce-și dorește este să poată face ce vrea, nu ce vor alții. Apoi îi anunță pe Hurrem și pe Rustem că va divorța cu consimțământul tatălui ei la revenirea din campanie, iar că Rustem își poate menține poziția de mare vizir. Rustem când aude, merge la Suleyman și îi predă sigiliul imediat, spunând că pe el l-a interesat doar dragostea lui Mihrimah și nicidecum poziția politică pe care a câștigat-o. Suleyman nu-i acceptă demisia și îi spune să nu ia decizii pripite nici el, nici Mihrimah. După aceea Rustem îl vede pe Elkas și pentru că acesta întreabă dacă lui Mihrimah i-a plăcut bijuteriile trimise, îl amenință că îl va omorî pe acela care-i trimite nevestei lui scrisori de dragoste. Atunci, Jal îi dezvăluie marelui vizir că prințul Elkas habar nu are despre ce-i vorba, și că Fatma a trimis acel mesaj. Rustem se duce în grabă la Mihrimah să-i spună ce a aflat. Dar ea, dezamăgită și enervată, face o criză de isterie și aruncă pe jos toate lucrurile din cameră.

Suleyman Magnificul episodul 125 rezumat
La Manisa Dimitri și Efthalia sunt omorâți de Gazanfer apoi li se dă foc la casă, din ordinul lui Selim. Suleyman vizitează locul unde Sinan îi va contrui o moschee, apoi îi cere lui Sokollu să-l aducă pe Sinan la palat să discute detaliile. Cum merge pe drum, oamenii îi aruncă trandafiri iar vocea lui Ibrahim se aude din nou întrebând când au pătruns semințele mândriei pentru prima oară în sufletul lui. Ajuns în cameră Suleyman se simte rău și cade. Afife îl găsește inconștient și cheamă doctorul.



sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 122, 123, 124, 125, Kanal D.

8 comentarii:

  1. Oricum acest episod va fi difuzat la toamna.. Sincer nu inteleg cu ce drept judecatorul o acuza pe Fatma .. Chiar ma enerveaza acest lucru .. Daca eram de fata nu stiu ce ii faceam bosorogului(in general judecatorii sunt niste bosorogiti care stau sa moara ..) Sper ca Fatma sa rezolve :) Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, parte din el, da, la toamna va fi difuzat. Păi Mihrimah a organizat flagrantul :D pe de alta parte judecatorii (cadiu se numea) avea mare putere in vremea aceea. Fatma si Elkas erau de religii diferite, de asta nu puteau fi impreuna. Si poate ca si alte motive.

      Da, sultanul aproba sa se casatoreasca cei doi dupa ce vine din campanie. Dar sa vedem ce va fi, pt ca inteleg ca e o tradare la mijloc si ma tem ca totul e pus la cale ca sa urmeze executia lui Mustafa.

      Ștergere
    2. Elkas este tot musulman deci se puteau casatori insa aveau nevoie de acordul sultanului..

      Ștergere
  2. Dupa ce se termina sezonul la noi, vei mai posta rezumate cu ce se intampla mai departe? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar mult mai rar, cam o data pe luna. Asta din doua motive: ca nu mai au cautare articolele cu Suleyman, si pt ca nestiind cum le dimensioneaza cei de la Kanal D (episoadele), iarasi decalajul dintre un episod de-al meu si episodul de la tv e prea mare. De fapt, am vazut eu ca episodul de la kanal D dureaza cca 95 de minute, dar am observat ca mai taie cate o scena-doua din episoadele originale, asa ca... tot nu ma nimeresc pe aproape de dimensionarea lor.

      Ștergere
  3. Eu nu sunt atenta la cat de aproape sunt rezumatele de episoadele Kanal D... :) Iti citesc rezumatele pentru ca imi plac si imi place povestea pe care nu am rabdare sa o descopar la Tv :D Asadar, rezumatele postate de tine sunt la fel de bune ca filmul in sine indiferent de concordanta cu redifuzarile de la noi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, multumesc, Daiana! Meritul este doar pe jumatate al meu, noroc de cei de la pagina lui Halit Ergenc, a Andriei Kal, de pe Facebook care fac rezumatele. Eu doar le traduc si le mai adaptez, ca mi se pare prea lungi ;)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.